Bildirim
Asansör bozulunca son hızla aşağı düşer mi, aşağıda sünger var mı? (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: repIay
quote:
Orijinalden alıntı: Just4ForMe
Asansörün altı düz beton değil arkadaşlar ne yaptınız ? Aşağıda kuyu dibinde kuyu dibi tamponları var darbeyi emmek için,
rleri.com/upload/cc2be0132e.jpg[/simage]
eyv. bu sistem mecburi mi hepsinde var mıdır?
Hayır yok. Şimdi okuyacaklarınız tamamen gerçek olup tarafımca yaşanmıştır.
Kuzenimle yüzmeye gitmiştik takıldık geri babamlar o civardaymış aldılar bizi eve gittik bir de arkadaş gelmişti bizle yüzmeye asansöre bineceğiz 5. katta oturuyoruz. Bindik hepimiz babam 70 kilo civarı ben 85, annem de ben kadar, kuzenim de 80 civarı, arkadaşım da 50-60 falandır baya kısa boyuBastı annem tuşa ama 5 yerine 4'e bastı. Asansör zorlaya zorlaya kalktı. ben de ani bir refleksle stop'a bastım ki 5 'e basalım diye. Durdu asansör sabit ardından 5'e bastım ben tam kalkıyoruz 10-15 cm zorlayarak kalktık(Ki 1-0 kat arasındayız.) ardından aşağıya doğru inişe geçtik heralde dedim çok yüklendik 0'a bırakacak tam o sırada ışılar söndü elektirk kesilmiş gibi hala düşüyoruz ama baktım hızlanıyor daha beter meret hızlandı hızlandı en alt kattan da aşağı düştük çaat diye bir ses geldi. Belim çıkacaktı resmen 2 metreden atlamışa döndüm. babam da rahatsız sonra korktuk biraz hemen kapıcıyı aradık i*ne aynı bu smiley gibi gülüyor
çok yüklenmişsiniz ondan olmuştur diyor biz geberecektik 2-3 kat yukarı çıksaydık daha sırıtıyor neyse sonradan binmedik asansöre merdivenle çıkmıştık. sonra hiçbir şey olmadı ne asansörcü çağırdık ne başka bişey öyle kullanıldı
edit : arkadaşın gönderdiği ikinci fotoğrafta bizim asansörde de var asansör motoru açık bırakılmış ama neden o an çalışmadı anlayamadım şimdi. bir de bizim ev en üstte olduğunda asansör yukarı çıkarken bizim bir odamız titriyor neden olabilir bu yetkili abi açıklayabilirse mutlu olurum
edit2: tüm asansörlerde var demişsiniz asansör öyle milattan önce değil 2007 veya 2008 yapımı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaJMeRaN- -- 19 Eylül 2013; 16:58:46 >
-
geçmiş olsun gerçekse.
belki de vardır yaylar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hacıyatmazlar var yukarı atıyorlar sende çıkıyon.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağ kalırsam cevap yazarım beyler ben şuan asansördeyim.
-
Spavned?
tam düşerken zıpla bir şey olmaz -
-
quote:
Orijinalden alıntı: EkmekArasıKupŞeker
tam düşerken zıpla bir şey olmaz
mantıklı gibi
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
OLUM YAZMAYİN LAN SOYLE YORUMLAR OTOBUSYEYİM KAHKAHA ATİYORUM
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Joseph Jackson
quote:
mantıklı gibi
O ivmeyle inerken nasıl yerden kuvvet alıp zıplayacaksın.hem zaten tavana çarpmamak için yay vs. kullanılıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Michael Joseph Jackson
quote:
mantıklı gibi
O ivmeyle inerken nasıl yerden kuvvet alıp zıplayacaksın.hem zaten tavana çarpmamak için yay vs. kullanılıyor.
Aynen. Zaten düşerken sen kabinin içinde ağırlığının bir büyük kısmını kaybedeceksin zıplasan bile daha da hızlandığından tavana yapışacaksın.
ayrıca yetkili abi yukardaki soruma cevap verirsen sevinirim @Just4ForMe
-
quote:
Orijinalden alıntı: -FoundeR-
Pamuk var sünger yok
İnce -
quote:
Orijinalden alıntı: -KaJMeRaN-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Just4ForMe
Asansörün altı düz beton değil arkadaşlar ne yaptınız ? Aşağıda kuyu dibinde kuyu dibi tamponları var darbeyi emmek için,
rleri.com/upload/cc2be0132e.jpg[/simage]
eyv. bu sistem mecburi mi hepsinde var mıdır?
Hayır yok. Şimdi okuyacaklarınız tamamen gerçek olup tarafımca yaşanmıştır.
Kuzenimle yüzmeye gitmiştik takıldık geri babamlar o civardaymış aldılar bizi eve gittik bir de arkadaş gelmişti bizle yüzmeye asansöre bineceğiz 5. katta oturuyoruz. Bindik hepimiz babam 70 kilo civarı ben 85, annem de ben kadar, kuzenim de 80 civarı, arkadaşım da 50-60 falandır baya kısa boyuBastı annem tuşa ama 5 yerine 4'e bastı. Asansör zorlaya zorlaya kalktı. ben de ani bir refleksle stop'a bastım ki 5 'e basalım diye. Durdu asansör sabit ardından 5'e bastım ben tam kalkıyoruz 10-15 cm zorlayarak kalktık(Ki 1-0 kat arasındayız.) ardından aşağıya doğru inişe geçtik heralde dedim çok yüklendik 0'a bırakacak tam o sırada ışılar söndü elektirk kesilmiş gibi hala düşüyoruz ama baktım hızlanıyor daha beter meret hızlandı hızlandı en alt kattan da aşağı düştük çaat diye bir ses geldi. Belim çıkacaktı resmen 2 metreden atlamışa döndüm. babam da rahatsız sonra korktuk biraz hemen kapıcıyı aradık i*ne aynı bu smiley gibi gülüyor
çok yüklenmişsiniz ondan olmuştur diyor biz geberecektik 2-3 kat yukarı çıksaydık daha sırıtıyor neyse sonradan binmedik asansöre merdivenle çıkmıştık. sonra hiçbir şey olmadı ne asansörcü çağırdık ne başka bişey öyle kullanıldı
edit : arkadaşın gönderdiği ikinci fotoğrafta bizim asansörde de var asansör motoru açık bırakılmış ama neden o an çalışmadı anlayamadım şimdi. bir de bizim ev en üstte olduğunda asansör yukarı çıkarken bizim bir odamız titriyor neden olabilir bu yetkili abi açıklayabilirse mutlu olurum
edit2: tüm asansörlerde var demişsiniz asansör öyle milattan önce değil 2007 veya 2008 yapımı
Hocam simdi bakın fazla yuklenmissiniz ve motor bu yuku kaldiramamis zorlanincada motor koruma termigi devreye girmis ve elektrigi kesmis motoru yakmamak icin. Olmasi gereken budur, onun haricinde her asansorun belli bir hizi vardir (1mt/sn, 1,25mt/sn, 1,50mt/sn vsvs.) Genelde 1mt/sn olur yarım otomatik, çift hızlı asansörler yani motor gucsuz kaldi ve termik attı boyle olunca halatlar kaydırmaya başladı (kaydirmamasi lazim, asiri bindiginiz icin ya da halatlarin durumu kotu olabilir) asansorun kayarken fren yapmama sebebi belirtilen hızı aşmadıgını gosterir.
Diger bir sorunuza gececek olursak bu bir cok sebepten kaynaklanabilir, kasnakta boşluk olması, makine motorun kalitesizliği yada cok ses yapiyorsa rulman parcalanmis olabilir ama rulman parcalansa bile titretmez evi sizin sorununuz cogu yerde oluyor birazda sans meselesi ama genelde makine motorun iyi olmamasindan titretir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 19 Eylül 2013; 20:52:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X