Şimdi Ara

Asal yoklama süreç takibi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
6
Favori
259.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

"Yoklama, Aile Hekim Tarafında tamamlanmış, Şubedeki işlemler bekliyor"

Yoklamad şuan bu aşamadayım. Şubede işlemlerin tamamlanması ortalama kaç gün sürer?
    Hocam selam
    Bende de böyle yazıyor şubeye mi gitmem gerekiyor anlamadım ben şimdi?
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Ben 4 yıllık üniversite/lisans mezunuyum. Bugün tecil işlemlerimi hallederken. Bugün gerekli yerleri doldururken ''Öğrenim Durumunuz' kısmında 'Üniversite/Yüksekokul Mezunu' seçeneğini işaretledim. Ardından benim e-devlet üzerindeki Mezuniyet Belgem çıktı ve onu işaretledim. Bu aşamada bir sıkıntı yok dimi ? Seçtiğim seçenek dışındaki diğer seçekleri hatırlamadığım için Lisans içerikli bir şık var mıydı hatırlamıyorum ve yanlış işaretlemiş olmaktan korkuyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • merhaba ağustos ayında tecilimi bozdurup askere gitmeye karar verdim yerler belli oldu ve 15 31 ekim arası belge alma tarihi yazıyor ama bugün e devletten baktığımda askerlik şubesine başvurun yazıyor nasıl olacak bilgisi olan var mı?askerlik şubesine gitmem şart mı?
  • Silver_Code kullanıcısına yanıt
    E Devlet üzerinden sevk belgesi almada şuan sorun var 1-2 güne düzelir tahminen askerlik şubesi yakınsa git şubeden al değişen bişey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki herhangi bir askerlik şubesine gitsen olur mu? mesela fatih beşiktaş gibi birşey fark eder mi? cevap için teşekkürler
  • Silver_Code kullanıcısına yanıt
    Farketmez en yakın neresi ise oraya git

• teşekkür ederim
  • E devletten süreç takibini açtığımda aylardır planlı bakım yüzünden kapalıdır diyor.
    Askeriyeleri telefonla arayıp sorucam , hepsi sürekli meşgul çalıyor.

Farklı bir yer varmı süreç takibi yapmak için ?
  • Aile hekimi hastaneye sevk etti 3 aralık salı günü.Henüz gitmedim,pazartesi gideceğim. Sevk süresi ne zaman bitiyor yani kaç gün arkadaşlar?
  • Sistem halen bakımda. Bu işlemleri takip edebileceğimiz başka yol yokmu?

• Arkadaşlar merhaba.

Ben 13.01.2020 tarihinde aile sağlığı merkezine ASAL Yoklama Başvurusunu yaptıktan sonra muayene olmaya gittim ve doktor tarafından göz rahatsızlığımdan dolayı hastaneye sevk edildim. 16.01.2020 tarihinde hastaneye gidip gerekli tüm işlemlerimi gerçekleştirdim lakin Baş Hekimliğe kaşeletip ve imzalatıp Askerlik Şubesine 1 iş günü içerisinde teslim etmem gereken belgeyi doktorun nasıl çıkarıldığını bilememesi sebebiyle alıp teslim edemedim ve o gün öğleden sonra doktorların toplantısı olduğundan dolayı muayene eden doktoruma maalesef ulaşamadım. Öylece evime geri döndüm. Tekrar hastaneye gidip bu konu ile ilgili ne yapmam lazım? Muayene olmama gerek var mıdır bir daha? Sisteme askere alımı elverişlidir diye girmişti doktor çünkü. E-devlette 1 iş günü içerisinde teslim edin denilmiş benim bu durumdan dolayı 1 günü geçmiş oldu. Hastaneden belge verilirse götürüp teslim edersem kabul ederler mi?

• Herkese iyi akşamlar dilerim.

Askerliğimi yüksek lisans sebebiyle e devlet üzerinden tecil ettirmek istediğimde son aşamada en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz şeklinde uyarı verdi.

Ben de yoklama başvurum olmadığından dolayıdır diyerek yoklama başvurusu yaptım.
    Yoklama başvurusu tecile engel midir? tecil hakkım var 2 yıl. ya da yoklama zorunlu mu tecil için?

pazartesi muayene olacaktım ama tecil ettireceğim için muayene olmama gerek var mı?
  • 15 ağustos 2020 tarihinde işlemleri başlattım. Sağlık ocağı hastaneye sevk verdi. işlemler biraz uzadı yaklaşık 1 ay sonra 14 eylül saat 10:15'te elverişli raporunu elime verdiler ve hemen girip e-devletten hastane sevk işlemleri yeşile döndü mü diye baktım ama kırmızıydı. Aynı gün içerisinde hiç beklemeden raporla öğleden sonra 14:00 gibi en yakın askerlik şubesine gittim. Hiç bir problem yaşamadan hizmet tercihimi yaptılar. Kısacası yeşile dönmesini beklemeyin raporu alır almaz askerlik şubesine gidin işinizi göreceklerdir.

Dipnot: Askere gitmek istiyorsunuz ama doktorunuz bazı sebeplerden ötürü erteleme vermek istiyor ise doktorunuzu değiştirin. Benim doktorum Kolesterolüm yüksek çıktığı için ilaç yazdı ve bir yıl erteleme yapmak istedi. Erteleme istemediğimi başka doktora muayene olmak istediğimi söyledim. Bir başka doktor tahlillerime baktı ve elverişli raporunu verdi. Özetle bu işler tamamen hekiminizin inisiyatifinde.

• Merhaba Asal yoklamayı yaptıktan sonra yeşil yandı sonrasında muayene olmaya aile hekimine gittim elverişli raporu aldım fakat sistemde hala kırmızıydı aile hekimi muayenesi sonrasında Yoklamada bir yeri yanlış yaptığımı farkedip güncelleme yaptım tekrardan sağlık raporunu bu durum etkilemez değil mi bilen varmı

• Merhaba ben aile hekimine başvurdum hastaneye sevk etti. Hastaneye gittim kardiyoloji kulak burun boğaz birde gögüs hastalıklarına. İlk gögüs hastalıklarına girdim benim sevk kağıdım üzerine askerliğe elverişlidir yazıyordu tam dedimki sistemden olması gerekmiyormu sonra birileri çağırdolar durum bildirir tek sağlık raporu verdiler elime diğer 2 doktorda bilmiyordu kara düzen kağıda imza atacaktı onlarda bilmiyordu. Sonrasında ise onlarda o rapordan verdiler. E devletde işlemlerim hala aile hekiminde gözükmekte ilerleme olmamakta. Aile hekimini aradım benlik işin yok benim verdiğim sevk raporunun numarasıyla sisteme girip hastalıkları düşmeleri gerekiyor dedi. Bursa şehir hastanesi doktorları ise konunun cahili ne yapmam gerekiyor şu aşamada.

• selam kg arkadaşlar

yeni mezun oldum e devletten asal yoklama başvurumu yaptım buraya kadar herşey normaldi fakat :D aile hekimine gittim ümraniye eğitime göz ve dahiliye polikliniklerine sevk etti beni orda sordum soruşturdum işlemlerimi yaptılar sağlık kuruluna randevu verdiler fakat ben gittiğim gibi muayene olmayacakmıydım :D orda bekleyenlerle az buçuk muhabbet ettim genelde muaf olmak isteyenleri sağlık kuruluna randevu vermişler ben anlamadım 2 yıl tecil etmek için çıktıgım yolda 21 gün sonraya sağlık kurulu randevusu verdiler hiç bir şey anlamadım yanlış bir şeyler yapmıyorumdur umarım :D

askerlik şubesinede gittim oradaki hanım e devletten işlemler başladığı için mecbur doktor onayı lazım dedi.

bana yardım edecek sesimi duyacak var mı :D garip bir korku var içimde

ek olarak işlemlerimi yapan arkadaşa sordum yanlış bir şey yapıyormuyum diye tecil için gelmiştim felan o herhangi bir sıkıntı yok 21 gün sonra gel randevuna dedi(başka işle meşgul gibi dedi bunları o yüzden güvenmedim :D )

son olarak ise gününde muayene olanlar varmış ama pandemiden dolayı mı acaba 21 gün sonraya verdiler ?

*sevk kağıdım ile beni mesela göz hastalığı yazdı doktor. Buna bağlı olarak sevk edilen hastahanede her hangi göz hastalığına bakan doktora muayene olsam o askere el verişli imza kaşe atabiliyor mu yoksa 21 gün bekleyecem mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exor24 -- 24 Ekim 2020; 1:35:58 >

• Arkadaşlar herkese selamlar. Bugün aile hekimine gittim ve kbb polikliniğine sevk etti. Fakat sevk ettiği hastaneye bakıyorum hiç randevu gözükmüyor. Ben bu sevk belgesini alıp hastanedeki doktorun kapısını çalsam beni muayene eder mi acaba ?

• Merhabalar.

Aile hekimi, Sevk(Dahiliye), Sağlık Kurulu sonrasında heyet 32C/Erteli dedi. Raporu haftaya (03/11/2020) alabileceğimi söylediler. İşim dolayısıyla heyet raporunu ailemden birisi alacak. Sorum şunlar:

1. Raporu askeri şubeye ailemden birisi ibraz edebilir mi?
    2. İbraz edebiliyorsa vekâlet gerekli midir?

Şimdiden teşekkürler.

• yükümlü yoklama başvurusu tamamlandı

beyler yanlıslıkla basvurdum bedelli için

tecilim bozulurmu?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.