Şimdi Ara

Artık bıktım okula gitmek istemiyorum :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu okul saçmalığını çıkaranın Allah belasını versin bu nasıl bi saçma egitim sistemidir böyle ? 10.sınıf sayısalım istanbulda bi sonradan anadolu olma bi lisede okuyorum ulan insafsızlar proje hazırlama nedir ya?? haftanın 2 günü boş yere geçiyor 2 saat ömrümüzden çalıyorlar ahanda bitti rehberlik onu zaten saymıyorum hoca sınıfa gelmiyo millet hopluyo zıplıyo çocuk çocuk hareketler gelelim Din Kültürüne yahu kardeşim ben 10 yıldır aynı dersi görmek zorundamıyım ? Tamam Elhamdülillah müslümanım fakat niye zamanımı çalıyosun ? neden heryıl o saçma kagıda imanın 5 şartını bana sorup sorup duruyosun yaa millet kafayı yemis kardeşim o kadar gereksiz saçma sapan dersler varki edebiyat tarih hele saçmalıgın daniskası kimse çalışmaz çalışmaz son gün bi oturuyoruz geceden hamal gibi ezberleyip öyle geçiyoruz 2 gün sonra milletin aklında zerre kadar bişey kalmıyor böyle saçma bir sistem olamaz fizikçisi kimyacısı daha matematik bilmez adam gibi egitimcileri yok fizikçiye artık öyle şeyler soruyoruzki ya adam hiçbirşey bilmiyor be kardeşim evde soruları çözüp çözüp bize getirio tahtaya yazıo sonrada basıp gidio artık ne yapıcagımı bilemedim kafayı üşütücem bunalımdayım biri çıkıp yardım etsin Allah rızası için ne olur yaw bugün okula hiç gitmek istemiyorum zaten 10 güne indirdiler yok yazılmayalım diye okula gitmiyoruz resmen sene sonuna geldikmi akılda zerre bişi kalmıyor

• Bu senin sorunun. Saydığın Tarih, Din, Edebiyat ve Rehberlik dersleri bence en mantıklı derslerdir. Senin okula gidiş amacın sınavlardan geçmekse eyvallah. Ama bir şey öğretecek olan dersler bunlar. Rehberlik hocanızın derse gelmemesi okulunuzla ilgili bir durum. Proje hazırlama dersini dikkate alırsanız eğer üniversiteye güzel bir hazırlık olacaktır. Üniversitede sana kağıt kalem verip al şunların cevabını yaz demeyecekler. Atıyorum sana materyalleri söyleyecek bir şey tasarlayacaksın, konular ile ilgili proje hazırlayacaksın. Fizik öğretmenin o kadar sıkıntılıysa açarsın konu anlatımlı kitabı çalışırsın. Haftada 1 saat bunu yapsan emin ol çok iyi bir seviyeye gelirsin.
    Sonuç olarak bir işi yapamadığında bahane üretmek kolay. Senin bu yaptığın bahane üretmekten başka bir şey değil. Ben de eğitim sisteminin bazı kısımlarını beğenmiyorum ama bu vakit kaybı olduğu anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Bu senin sorunun. Saydığın Tarih, Din, Edebiyat ve Rehberlik dersleri bence en mantıklı derslerdir. Senin okula gidiş amacın sınavlardan geçmekse eyvallah. Ama bir şey öğretecek olan dersler bunlar. Rehberlik hocanızın derse gelmemesi okulunuzla ilgili bir durum. Proje hazırlama dersini dikkate alırsanız eğer üniversiteye güzel bir hazırlık olacaktır. Üniversitede sana kağıt kalem verip al şunların cevabını yaz demeyecekler. Atıyorum sana materyalleri söyleyecek bir şey tasarlayacaksın, konular ile ilgili proje hazırlayacaksın. Fizik öğretmenin o kadar sıkıntılıysa açarsın konu anlatımlı kitabı çalışırsın. Haftada 1 saat bunu yapsan emin ol çok iyi bir seviyeye gelirsin.
    Sonuç olarak bir işi yapamadığında bahane üretmek kolay. Senin bu yaptığın bahane üretmekten başka bir şey değil. Ben de eğitim sisteminin bazı kısımlarını beğenmiyorum ama bu vakit kaybı olduğu anlamına gelmiyor.

Hahah :D kardeşim sen hiç okula gitmedin galiba sen milletin din dersinre rehberlikte projede ders işlediginimi sanıosun ? Nerden geldin acaba Los Angeles tan felanmı ? Burası Türkiye kardeşim ders dinmi rehberlikmi projemi ögrenciler arka sıraya geçer açar telefondan müziği hocada orda kendi halinde alır elinde tableti telefonu face de takılır oyun oynar arkadaslarıyla telefonda konusur yemek yer sen ders yaptıgımızımı sanıosun edebiyatta tarihte millet ne anlıyo dersi dinleyenmi var son gün herkes bi ezber sabaha kadar sınavdan alıo 60 ı 70 i çekiliyo köşeye bencede tarih ve edebiyat güzel bilimler ama lise ortamında böyle bi saçmalıkla ders bilim felan değiller ! burda gelipte bilmişlik taslama şimdi kardeşim forumda herkes bu sistemden şikayetçi bi seni gördüm karşı çıkan pes doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ennusa44 -- 26 Kasım 2013; 10:26:33 >

• quote:

Bu senin sorunun. Saydığın Tarih, Din, Edebiyat ve Rehberlik dersleri bence en mantıklı derslerdir. Senin okula gidiş amacın sınavlardan geçmekse eyvallah. Ama bir şey öğretecek olan dersler bunlar. Rehberlik hocanızın derse gelmemesi okulunuzla ilgili bir durum. Proje hazırlama dersini dikkate alırsanız eğer üniversiteye güzel bir hazırlık olacaktır. Üniversitede sana kağıt kalem verip al şunların cevabını yaz demeyecekler. Atıyorum sana materyalleri söyleyecek bir şey tasarlayacaksın, konular ile ilgili proje hazırlayacaksın. Fizik öğretmenin o kadar sıkıntılıysa açarsın konu anlatımlı kitabı çalışırsın. Haftada 1 saat bunu yapsan emin ol çok iyi bir seviyeye gelirsin.

Tarih, din edebiyatta ne öğreniliyormuş söyle de bilelim. Her ne kadar arkadaşın ergen isyanına katılmasam da sana da katılmıyorum. Üniversitedeyim kalem verip şunun cevabını yaz diyorlar

• ennusa44 kullanıcısına yanıt
    Hayır bu sistemin sorunu değil ki gidersin hocanı uyarırsın. Ders anlatır sen de dinlersin. Arkaya geçip müzik dinlemek, oyun oynamak eğitim sisteminin suçu mu ? Ben de sayısal okudum, saydığın derslere ilgim vardı. Tarih'te öğretmenime karşı olduğum veya katıldığım noktalarda bununla ilgili fikrimi belli ederdim. Edebiyat'ta ilgim olan bir alandı, bu konuda da derste gayet aktiftim. Keza Din Kültürü'de öyleydi. Bu benim ilgi alanımla ilgili bir sorundu. Bizde de Bilgisayar dersi işlenmiyordu. Ama hiçbir zaman vakit kaybı olarak bakmadım. Hoca konu işlemiyor, işlese biz dinlemiyoruz. Ortada bir müfredat var, ama işlenmiyor. Bunun sebebi öğretmen ve öğrencilerdi.

Eğitim sisteminin dersle ilgili bir sorununa da örnek vereyim. Bence de Felsefe dersi yanlış. Felsefe dersi öğrenciye düşünmeyi öğretmesi gerekirken, "Platon kaç yılında doğdu?" " Demokritos hangi kitabı yazdı?" veya "Kant hangi felsefi akımın lideridir?" gibi saçma sapan şeyler ezberliyoruz. Halbuki ders 2-3 yıla yayılmalı 7 8 tane filozoftan kitaplar okumalı ve farklı bakış açıları kazanmalıyız.

Biraz uzun oldu. Konudan da biraz sapmış olabilirim, kusura bakma.

• quote:

Orijinalden alıntı: ennusa44

quote:

Hahah :D kardeşim sen hiç okula gitmedin galiba sen milletin din dersinre rehberlikte projede ders işlediginimi sanıosun ? Nerden geldin acaba Los Angeles tan felanmı ? Burası Türkiye kardeşim ders dinmi rehberlikmi projemi ögrenciler arka sıraya geçer açar telefondan müziği hocada orda kendi halinde alır elinde tableti telefonu face de takılır oyun oynar arkadaslarıyla telefonda konusur yemek yer sen ders yaptıgımızımı sanıosun edebiyatta tarihte millet ne anlıyo dersi dinleyenmi var son gün herkes bi ezber sabaha kadar sınavdan alıo 60 ı 70 i çekiliyo köşeye bencede tarih ve edebiyat güzel bilimler ama lise ortamında böyle bi saçmalıkla ders bilim felan değiller ! burda gelipte bilmişlik taslama şimdi kardeşim forumda herkes bu sistemden şikayetçi bi seni gördüm karşı çıkan pes doğrusu

bende diyorum niye bu kadar atarlı bu 10. sınıfmışsın adam seni dikkate almış bişeyler yazmış öneride bile bulunmuş ne atarlanıyorsun la? Burası bi forum insanlar düşüncelerini,fikirlerini belirtemez mi? Burda isyan ederek bir yere varamazsın. Otur çalış sistemi değiştir.

• ahmet// kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümde okuyorsun hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hangi bölümde okuyorsun hocam ?

itü elektronik haberleşme
  • ahmet// kullanıcısına yanıt
    Proje yaptımıyorlar mı ?

Kaçıncı sınıfsın ? Hazırlık mı 1 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathDoctor -- 26 Kasım 2013; 11:06:02 >
  • quote:

Proje yaptımıyorlar mı ?

1im. ileride yaptırırlar heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Proje yaptımıyorlar mı ?

1im. ileride yaptırırlar heralde

Birşey öğretmeden proje mi yaptıracaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: ennusa44

Bu okul saçmalığını çıkaranın Allah belasını versin bu nasıl bi saçma egitim sistemidir böyle ? 10.sınıf sayısalım istanbulda bi sonradan anadolu olma bi lisede okuyorum ulan insafsızlar proje hazırlama nedir ya?? haftanın 2 günü boş yere geçiyor 2 saat ömrümüzden çalıyorlar ahanda bitti rehberlik onu zaten saymıyorum hoca sınıfa gelmiyo millet hopluyo zıplıyo çocuk çocuk hareketler gelelim Din Kültürüne yahu kardeşim ben 10 yıldır aynı dersi görmek zorundamıyım ? Tamam Elhamdülillah müslümanım fakat niye zamanımı çalıyosun ? neden heryıl o saçma kagıda imanın 5 şartını bana sorup sorup duruyosun yaa millet kafayı yemis kardeşim o kadar gereksiz saçma sapan dersler varki edebiyat tarih hele saçmalıgın daniskası kimse çalışmaz çalışmaz son gün bi oturuyoruz geceden hamal gibi ezberleyip öyle geçiyoruz 2 gün sonra milletin aklında zerre kadar bişey kalmıyor böyle saçma bir sistem olamaz fizikçisi kimyacısı daha matematik bilmez adam gibi egitimcileri yok fizikçiye artık öyle şeyler soruyoruzki ya adam hiçbirşey bilmiyor be kardeşim evde soruları çözüp çözüp bize getirio tahtaya yazıo sonrada basıp gidio artık ne yapıcagımı bilemedim kafayı üşütücem bunalımdayım biri çıkıp yardım etsin Allah rızası için ne olur yaw bugün okula hiç gitmek istemiyorum zaten 10 güne indirdiler yok yazılmayalım diye okula gitmiyoruz resmen sene sonuna geldikmi akılda zerre bişi kalmıyor

Bazı yerlerde haklısın açıkçası gerçekten rehberlik dersi müzik dersi edb dil ant dersi sözellerin çogu banada öyle geliyor çünkü bunlar insanın evde oturup okuyarak ögrenebilecegi dersler yani hobi olarak bile yapılabilir okulda daha önemli derslere agırlık verilmesi lazım şimdi rehberlik dersinde hocalar görevlerini yapsalar her okulda niye bi tane rehberlikçi var ? kendi içinde çelişen bi sistem bu açıkçası :D Tarih edb dil ant gibi derslerde geç en arkaya aç soru bankanı sorunu çöz hacı yazılıdan önce ki gecede ezber yapar geçersin onlar pek önemli degil sayısallara önem verilmeli bi de şu proje işide ciddiden mantıksız 14 dersten nasıl verelim proje yazılı koyuyorsun ay başına proje koyuyorsun ve ögrencilerden sınava tam hazırlıkla gelmelerini bekleyerek sınavda saçma sapan sorular soruyosun bu kafayla nereye kadar gideriz bilinmez

• DeathDoctor kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, çok haklısın da kimse bu dersleri hakkıyla işlemiyor.Boş ders gözüyle bakılıyor bu derslere resim müzik olsun proje hazırlama olsun.Zaten müfredattaki sıkıntının bi nedeni de uygulama olmaması.Mesela fen kitaplarında bir sürü etkinlik v.s. var değil mi? Ama ne yapılacak laboratuvar ne malzeme ne başka bi imkan var. Kimsenin ders kitaplarına baktığı da yok haklı olarak sınavda test çıkıyor diye.
  • Eğitim sisteminin sıkıntısı denetleme/kontrol bence. Örneğin 11. sınıf Edebiyat (MEB) kitabında 12 14 kitap ismi geçiyor etkinliklerde. Müfredata göre bu kitaplardan en az 4'ünü okumamız gerekiyor. Ama öğrenciler okumak istemediklerini öğretmenlerine söyleyip okumuyorlar. Öğretmenlerde de otorite eksikliği var bu konuda. Denetleme olmayınca müfredatta tam olarak işlenmiyor.
  • Şahsen ben Sergüzest vb. romanları okumam.Bu arada arkadaşa hak veriyorum Bilgi Kuramı nedır yha sagolsun ılk hafta bunu hocamıza soledık 2.haftadada geldı kendı dedı acın test cozun ders ıslemektense bu sızın ıcın daha hayırlı

Sayısalcının ısı ne Sergüzest vb. kıtaplarla.Tanzimatı bılmemız lys de faydası warmı.Tarihide hobi amaclı okuyorum ole sadece.
  • Aynen öyle malesef...
    @gralcakal9
    Sayısalcı veya sözelci kim olursa olsun herkesin kitap okuması lazım, tabii önceliğimiz sınav olduğu için pek mümkün değil.Keşke hepsini de yapabilsek...
  • Biz 4 seneyi 1 seneye sıkıştırmaya çalıştığımız için hiçbir şeye vaktimiz kalmıyor. Kısmetse seneye hepsini yaparız
  • DeathDoctor kullanıcısına yanıt
    Evet ben de 1 seneye sıkıştıranlardanım ama ben mezunum duanı sana iade ediyorum
  • Kitap okumayı severim fakat zorunluluk yapmaları otomatikman sogutuyor onu soyluyorum okumayacak ınsan(bizim sınıfta örnek bol) ozetını okuyor sınavındada kopya cekıyor.
  • gralcakal9 kullanıcısına yanıt
    Zaten hiçbir şeyden zevk almıyorsun, sadece sınava odaklanıyosun.Halbuki hem mat. fen, hem resim müzik edebiyat görmek zor değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.