Şimdi Ara

Art niyet ile Kaskoyu kandırmak kolay mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kavga ettim hocam . Karşıdaki kişi ısrarla bu teklifini sürdürdü . Ben de arabayı nasıl yaptıracağım konusunda fikrim olmadığını , kazanın yaşandığı yerdeki kuralları bildiğimi dolayısıyla %100 kusurlu çıkacağına güvendiğimi söyledim . Masraf ödemeyeceğimden de bunu tutup gerekirse parça değiştiririm umrumda değil vs yaptım . Adam da tabi tekrar uğraştırma hadi yoluna vs yaptı . Fotoğrafların , videoların olduğunu gitmekte de özgür olduğunu söyledim . Fakat giderseniz de polis çağırırım dedim . Plakasından ismine kaza görüntülerinin her şeyine kadar almıştım zaten . Öyle olunca da paşa paşa tuttu .

Olur da okuyan vardır diye tavsiye vereyim . Bir kaza yaparsanız vs insanlar çok panikleyip saçmalayabiliyor . Ne olur ne olmaz gelebilecek aile bireyi dostları çağırmanızda fayda var . Geçen bir arkadaşımızı sıkıştırıp yoldan çıkartmaya çalışan 2-3 keko tipli insan karşı şeritten araba gelince arkadaşımızın üstüne kırıp çarptı . Üstüne arabadan inip kızı sıkıştırmaya , üstüne gitmeye başladılar . Yani ne olacağı belli olmuyor . Polis de geliyor bu durumlarda .

Fakat aşırı sinir bozucu . Kazanın şeyi sonrasındaki kusur oranı belirlenmesinde ilk benim %100 hatalı çıkmam , adamla münakaşalarım vs aşırı yordu . Araba sürmekten de soğuttu öyle söyleyim . Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 2010 dan beri araç sahibiyim kapalı garajım var şuan değeri 160-170 civarı bir aracım var hiç kasko yapmadım evet riskli ama 10 senede ödediğim ( ödemediğim) epey ciddi bir tutardı.Yinede riskli ama şirket aracım olması sebebiyle genelde kendi aracımı uzun yola (tatil , memleket ziyareti ) kullanıyorum birde kapalı garajım olduğu için azda olsa risk düşüyor. Allah a ufak sürtme hariç kazamda olmadı hiç sadece şirket aracıma ışıklarda bir bayan çarptı.

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt

Bu durum da sık yaşanıyor. 2 ya da 3 ay sonra cam değişimi yaptırsaydı cebinden ödeme yapmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim . Umarım siz de başkaları da böyle şeyler yaşamazsınız .

Böyle bir durumla karşılaşırım diye araç kamerası kullanıyorum ön arka kayıt yapabilen. Kaçsa veya tehdit edip sindirse gider polise şikayet ederim diye almıştım zamanında. İnşallah kimsenin başına gelmesin.

İnşallah ben de alıcam . Araç sürmeye korkar hale geldim . Kameralar da 500-1000 tl arası çok para . Bu ay kasko sigorta yap , aracı bakıma sok bir krş kalmadı . Diğer ay inşallah .

Kameranız güzel mi tavsiye eder misiniz ? Ona göre alabilirim.

Çok pahalanmış gerçekten. Olguerhan hocam var forumdan. O zamanında smarnoo s1 çift kamera modelini tavsiye etmişti. Banggood tan almıştım. Şimdi aynı modeli bulabilir misiniz bilmiyorum ama ön arka kameralı bir model 1000₺ civarında olur sanıyorum

• Kasko yaptırırken normalde fotoğraf istenmesi gerekiyor ama genelde sigorta şirketleri fotoğraf istemiyor.

Kasko yaptırmadığınız aracı kaskolatıp kısa zaman sonra kaza yaptım diye ortaya çıkarsanız araştırmaya başlatırlar. Kısa zamanada gerek yok aslında . Dosyada ufacıkta olsa tutarsızlık görürlersede araştırıyorlar.

Dosya başına araştırma şirketine belirli bir ücret veriyorlar.

Araştırma şirketlerinde polis emeklileri bu işleri yapıyor genelde. Ve emin olun olayı çözüyorlar . İstediğiniz kadar hikayenize bağlı kalın. Oturup kibar kibar sizi sorguluyorlar. Şahitleri dinliyorlar. Olay yerini vs inceliyorlar ;) Yutturamazsınız yani. Raporu yazdığı anda poliçe iptal.

Bir sefer başıma geldi şirket araçlarının birinde.Virajı alamayınca yola taşan çöp kutusuna çarpmışlar aracı . Far kırık, tampon zedeli , panjur kırılmış. Çokta birşey yok. Yanlız beyan yazarken saçmalamışlar . Kıllanmış kasko şirketi , araştırmacı yönlendirdi. Kaza yapan araba yürür haldeydi. Olay yerine götürdük. Allahtan çarpılan çöp kutusu ve dibinde farın parçaları falan çıktı da ordan yırttık. Yeni beyan yazdırdı vs . Bir gün uğraştık ama.

Düşündüğünüz gibi yapan kaç tane olayla karşı karşıya gelmiş adam anlatıyordu...Yemez yani.

Alllah nasıl fiyatlar bunlar aklım almıyor . Geçen arabaya biri vurmuş kaçmış tampon yerinden fırlamış plakalık kırık çeki demir kapağı yok . Göçük var . Total 500 tl ye hallettik sanayide . Bakıma 1000 attık . Kasko sigorta 3000 vericem ay sonu . Depoyu doldurdum zam falan geliyor diye 350 . Paranın p si kalmadı .

En iyisi 2 ay arabayı yatırıp kamera almadan yola çıkmamak benim adıma .

Teşekkür ederim ilginiz alakanız için . İyi geceler .

• Benim aklıma bir şey takıldı yorumlarınız merak ediyorum.

Ben aracı 2014 de sıfır aldım ve yaklaşık 7 yıldır farklı farklı yerlerden aralıksız kasko yaptırıyorum. ilkini banka yaptı fotoğraf filan iletti mi bilmiyorum ama sonraki hiçbir kaskoda ne bi resim istediler ne de başka bir şey istediler.

Ben şimdi garaj çıkışı bir duvara sürtmeli kaza yada hafif kusurlu bir kaza geçirsem bana ''Poliçenizde araç fotoğrafı yok sizin bu kaza giderinizi karşılayamayız.'' deme yetkileri var mı yani?

• zed Z kullanıcısına yanıt

Yeniletmek ayrı şey, kaskosuz araca yeni kasko yapmak ayrı şey. Bunun farkını anlayamamış konudakiler daha.

Mevcut trafik sigortası olan AMA KASKOSU OLMAYAN aracınıza kasko yaptırmak isterseniz 4 cephesinden de fotoğraf isteniyor.

İlk mesaja dönecek olursak. Kasko yapıldığı güne yakın tarihte (1 hafta içinde diyelim) olan kazalar için ayrı inceleme başlatırlar firmalar. Bunu ilk düşünen olduğunuzu sanmıyorsunuzdur.

Kaskoyu gereksiz gören arkadaşlar da olduğunu görüyorum.

Kasko hem sizin aracınızın tamiratını karşılar hem de karşı tarafın mevcut trafik sigortalarının kaza başına maksimum 2 araç ve 43.000TL'ye kadar karşıladığının üzerini tamamlar. 10 yaşındaki araçların bile 100.000TL'ye satıldığını düşünürseniz kazaya karıştığınız araca 43.000TL'den fazla hasar vermeniz durumunda bunu cebinizden ödemeniz gerekir. Kaskolarda bu şu an İMM 250.000TL, ben biraz daha fark verip İMM'yi 500.000TL yaptırıyorum.

Aracınızla kazaya karıştıktan sonra tamir süresince alacağınız 15 güne kadar ikame araç kasko fiyatından daha yüksek tutacaktır.

Yılda 1 kez ön cam değişimi hakkı da kasko tutarının yarısını karşılar.

Ufak tefek kapı çarpmaları, çizikler vs için mini onarım hakkı da kafanızın rahat olmasını sağlıyor.

Yani kısaca bu devirde kaskosuz araca binilmez artık.

• fractal design kullanıcısına yanıt

Sanırım okumuyorsunuz. Bir daha yazayım. YENİLETİRKEN İSTENMEDİ, DAHA ÖNCE DE İSTENMEDİ. (İLK DEFA YAPTIRIRKEN DE İSTENMEDİ)

• Arkadaşlar bu kaskonun fotoğraf istemesi mevzusu nedir tam olarak benim ilk aracım YKB üzerinden kasko yaptırdım ne foto istediler, ne de kimse arayıp birşey sordu. 5aydan fazla zaman geçti ilerde sıkıntı çıkartır mı acaba. Bende hiç fotoğraf filan da çekmedim araçla alakalı sorun olur mu acaba var mı bunu bilen yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.