Şimdi Ara

Art niyet ile Kaskoyu kandırmak kolay mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok basit, yapılır. Lakin hukuksal açıdan dolandırıcılık, vicdanen de hak yemektir.

Sözkonusu kasko firmasina aidat ödeyen kaç milyon insan varsa hepsinin kul hakkina girersin ve emin ol misli misli çıkar.

Yaşanmış, tecrübe edilmiş seyler bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır aynı sigortacıyla çalışıyorum hep ya anadolu yada axa yaptırırım. Her seferinde otoparka gelir aracın her tarafından detaylı resmini çeker dosyayı öyle açar.

Kasko firması bu resimleri istiyormu dediğimde. Daha dün açılmış kasko için herhangi bir kaza yada mini hasar talep durumunda daha önce talep ettikleri durumlar olmuş, şüphelendikleri için.

Hani aracın kaskosu yoktu kaza yaptım yada cam kırıldı ücretsiz değişim için hemen kasko yapayım kısmını pek yemeyebilirler bilginiz olsun.

• Ben de 4 senedir kasko yaptiriyorum. Bir kere ne fotoğraf istediler ne de araca bakalım dediler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu zihniyetle ülkede hiçbir şey olmaz sadece dolandırıcılağa çalışıyor milletin kafası kaskon yok ise sen ödeyeceksin zamanında alsaydın bunu yapanlar varsa inş yakalanırlar davalık olurlar

• Kaskocular biliyor kime kasko yapip kime yapmayacaklarini. Dolandiricilar mimli oluyor zaten.

Kirik farin icine dolan toz toprakdan o farin ne zaman kirilacagini bilecek eksperle calisiyorlar. Veya sizin arabayi surttum diyip kasko yaptirip 2 hafta beklediginizde olusacak korozyon la hemen carptiginizdaki korozton farkli. Herseyi hesaplayabilirler diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahlaksızlık olur. Buna alışırsan sonrasında başka şeylerle de kendini ahlaksızlığın tam içinde bulursun. (Ar damarı çatlamış misali) .Kısa günü kurtarırsın ama ilerde sana garanti başına çok sıkıntı işler gelir.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

aynen oyle. Adamlarda TRnin en iyi ekspertizleri var. Kul yutturamazsin. Dahasi baslikta belirtilen kazalarda polis raporu gerekiyor ki ben otobanda kopege carptigimda bile Sherlock gibi incelemeye tabi tutuldum, sasirdim kaldim, cok titiz davraniyor memurlar. ADamlar senin benim gibi 1000 kisiyle ugrasmis. YErler mi sence?

Oyle kolay degil o isler kurusunu kaptirmaz kasko sirketleri. O yuzden sisirme var vs diyenlerden hizla uzaklasin(kacin)

• hocam söylediğiniz şey olur. eğer rakam çok büyük değilse çok da rahat olur.

hatta sanayiler de bunu sigortadan yaptıranlar bile var.

şöyle ki; aracınızın çamurluk, kaput, tampon ve far da vuruk var ve siz aracı düz bir duvara vs. vurmuşsunuz veya 2.el aldığınız aracın bu tip kaporta masrafları var diyelim. bir aracı alıp sanki vurmuş ve bu hasar o şekilde olmuş gibi araçları denk getiriyorlar, tabii sizin aracınız 8/8 kusursuz olacak şekilde. ardından fotoğraflar çekilip tutanak tutuluyor ve araç sanayide bu işi yapacak ustanın servisine götürülüyor. eksper gelip incelemeyi yapıyor. onayı verip devam ediyor. diğer aracın sigorta poliçesi buna bağlı olarak bir sonraki yıl daha yüksek prim çıkıyor.

ben bunları nereden biliyorum ? 5-6 yıl önce bir c2 vardı bende. sanayiye gittim bir kaporta ustasına(bir kaç tane dolaştıktan sonra en uygununu buldum). arabanın bazı yerlerindeki kaporta işlerini yaptırmak için fiyatta anlaşmıştık fakat 1-2 gün araçla işim vardı, aracı sonra bırakmam gerekti. ertesi gün sanayide tanıdığım mahalleden bir abimle konuşurken söyledim şuradaki ustaya yaptıracağım diye, durumu o anlatmıştı, gittiğim adamın işinin bu olduğunu söylemişti. ben de aracı yaptırmaktan vazgeçmiştim.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    İşin ehli bir kaportaci araci olup yardim ettikten sonra krali gelsin anlayamaz... Neleri nelere uydurup kitliyorlar akliniz durur.

Sanayii denen yerde dönen dümenler dallasta bile dönmemistir O yuzden cogu kaportaci guvenlik kamerasi filan taktirmaz dükkanına mesela.

TCK ya göre tamamen suçtur, dolandırıcılıktır. Hatta organize suç.

• kaza sonrasını ve kaza yerini inceliyen bir ekip var uyuşmazlık olduğunda uğraşır durursun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

2 yıldır tanıdık sigortacıya yaptırıyorum kaskomu. 1 kere bile fotoğraf istemedi. Yüksekten ödeme yapıyorum boşuna mı ödedik yani ?

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt

Sıfır araba değil ise, fotoğraf ister. Bizim de sigortacımız 25 yılı aşmıştır. Son yıllarda bu şekilde yapıyoruz dedi. Çünkü bir anlaşmazlık olduğunda sigortacıya soruyorlarmış, bu aracı kaza öncesi gördün mü diye. Sigorta olmadan önce aracı görmek yerine fotoğraflayarak önlemlerini alıyorlar..

• whitewolf101 kullanıcısına yanıt

Kahkaha attım  

• Kasko yokken kaza yaptınız. Kasko yaptırdıktan sonra tek taraflı kaza olarak dilekçe yazarsınız. Kazanın oluş şeklini yazarsınız, fotoğraf da çekeceksiniz. Dilekçeyi tamircinize verir kaskodan aracınızı yaptırırsınız. (Beyan ile bir kez aracımı tamir ettirmiştim, tek taraflı olarak tamponu sürtmüştüm)

Hasarsızlık vs. derken zaten sonraki sene kaskonuz güzelce zamlanacak.

• Kolay... Ne üçkağıtlar dönüyor.

Hatta sigorta şirketleri de artık kendileri en büyük üçkağıtları yapmaya başladılar.

Poliçelere çaktırmadan "orijinal parça harici muadil parça da kullanılabilir" diye maddeler eklemeler şu bu... Geçende Danıştay kararı çıktı TV'de haberlerde, sigorta şirketi çıkma parça takamaz diye. Ulan çıkma parça takabilir diye bir şey mi vardı, orijinal değil muadil kullanacak, bir de çıkma parça kullanacak. Yani etik olmayan, ahlaki olmayan şeyi bir de Danıştay karar vererek "yapmayın haa" diyor. Ulan bunların yapılması zaten suç.

O yüzden sigorta şirketleri hiç boşa ağlamasın, sigortaya giren her şey benim için mübah.

Çünkü niye, atıyorum "büyük" bir bayinin, yetkili servisin 100 bin TL'lik hasarını adamlar neredeyse ekspere bile göstermeden, sadece önüne faturasını koyarak imzalatıyorken, aynı hasarı sanayide 10bin TL'ye yapacak adama "450 TL boya parası çok, 300 yaz" diye çingene pazarlığı yapıyorlar.

Bunları otomotiv sektörüne sorun, neler neler çıkıyor böyle.

Ama sizin dandik hasarınıza sigorta şirketi elemanı telefon açar, "efendim airbag çalınmış, siz tutanak tutturmamışsınız, neden?" diye sorar. He ben airbag ticareti yapıyorum çünkü.

Her türlü üçkağıdın içine kendileri de dahil olmak üzere girerken, gelir yine normal kullanıcıya yüklenmeye çalışır sonra da ağlarlar efendim bizim primlerimiz bilmemne oluyor, sigorta şirketleri zarar ediyor diye. Suçlusu kim acaba?

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt

sigortacı tanıdık olduğu İçin kişiye göre davranıyor olabilir. Başkası gitse aracı görmek isteyecektir muhtemelen.

• Arkadaşım ön camı kırıkken kasko yaptırdı, fotoğraf da istemediler. Kasko yaptırdıktan 2 hafta sonra yetkili serviste kaskodan ücretsiz ön cam değiştirmek istedi, önceden fotoğraf alınmadığı için ve kasko yapılmasından sonra çok kısa süre geçtiği için kasko onay vermedi, cebinden ödedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 19 Ekim 2021; 15:9:4 >
  • Benden de hiç istemediler ama iki arkadaşımdan aracın fotoğraflarını istediler. Meslek ile alakalı olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Sonra ne yaptınız?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.