Şimdi Ara

Arşiv için dahili HDD Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimde Samsung 250GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB) bulunmaktadır. Windows ve kullandığım tüm programlar bu SSD'e kurulmuştur.

İşim gereği 3dsMax gibi 3 boyutlu programlar ile çalışıyorum ve dosya boyutları büyük oluyor. Bir çok dosyayı depolama ve yeri geldiğinde depoladığım yerde açmaya ihtiyacı duyuyorum. Bu kullanım amacının ismine 'Arşiv için' demek ne kadar doğru bilmiyorum ama en az 4TB kapasiteye sahip 3,5'' dahili HDD ihtiyaç duymaktayım. Ancak farklı HDD tipleri mevcut olduğu için karar veremedim. Güvenlik diskleri, NAS, ARCHIVE, ve Ev kullanıcıları için farklı seçeneklerde tipler ile karşılaştım. Net bilgilere sahip olmadığımdan şuanda güvenlik diskleri 7/24 çalışan bir sistemde dahil olduğu için daha dayanıklı olduğu hissiyatını veriyor(tamamen ön sezi) ve fiyat açısından daha uygunlar. Ama sıcaklık konusunda nasıl etkiler onu düşünemiyorum.

Size göre hangi tarz hdd tercihinde bulunmalıyım. Cache bellek ve RPM hızı kullanım amacıma göre beni nasıl etkiler?

Şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiB0 -- 2 Eylül 2020; 8:29:25 >

• 7200 rpm alın bence. Marka olarak seagate kullanıyorum 1 tb ve 500 gb var 6.5 yıl oldu, şimdi ise 6 tb 7200 rpm seagate almayı düşünüyorum. Yetmemeye başladı SSD'leri dolduruyorum artık.

Benim gözlemlediğim kadarıyla sağlam seagate'ler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.