Şimdi Ara

Arsenikte yaşayabilen mikro organizmalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilimsel yayınların ( TC de yayınlanan " Bilimsel " yayınları veya düşük kaliteli uluslararası yayınları kastetmiyorum, biraz ararsan böyle şeyleri "bazı " bilim insanlarımızın nasıl hallettikleri hakkındaki neşeli bir yazıma ulaşırsın Forumda, ama bana sorma nerede yazdığımı bile unuttum çok eskiydi! ) nasıl kabul edildikleri hakkında en küçük bilgin yok ama en azından Seymes'e sorabilirsin bence. O böyle konularda daha fazla bilgi sahibi.
    Sana bir ipucu daha vereyim, son 1-2 yıl içinde Bilimsel Tıbbi yayınlarda dikkate alınacak şartlar çok daha ağırlaştırıldı! Bilmem anlatabildim mi?
    Hala anlatamadıysam git bu ülkenin ilk satranç " usta " ünvanlılarının o ünvanlara nasıl sahip olduklarını bir Satranççı bulup öğren, aradaki paralellik bana fazla geldi biraz!
    Senin sıkıntın hayatında bir adet Prof'a bile rastlamamış olmam veya dahada kötüsü garip insanları ünvan var adının başında diye prof. sanman. Ben forumdaki birçok kişinin toplamından çok daha fazla sayıda profesör tanıdığımdan gerçekten kaliteli olanı hiçbir kalitesi olmayandan ayırt etmeyi iyi bilirim!
    75'e 1 adet Uluslararası yayın farkı yeterince fikir verir, senin ıvır-zıvır alıntılarınla ortalık karıştırma çabaların birşeyi değiştirmez bilen açısından yalnızca bilmeyenin gözlerini boyamaya yarar bu da çirkindir!
    " ilgili makaleden alıntı yapıp karşıt veriler ile eşleştirme eleştirme yapmak yerine veri tabanı taraması " ne zaman böyle bilmediğin konularla uğraşsan böyle bulmaca gibi laflar edip sıyrılmaya çalışırsın huyunu iyi bilirim!
    Benim gibi boyundan büyüklere takılacağına git demirin gökten düşmediğini öğren bakiim şöyle bir.

• neoomy masal anlatıyorsun

makale ortada oratalığı karıştıran ve aklınca meseleyi bulandıran sensin

eğer maksadın makaledeki görüşleri eleştirmekse bunu yapmak yerine neden ismi yermeye çalışıyorsun

şu paragrafta şu görüş yanlıştır doğrusuda budur de ..

egonu şişermek yerine son derece basit bu soruna bi el at da sevinelim öğrenelim ve senin gibi onllarca kaliteli profdan nemalanmış..zatı şahaneden faydalanalım

ne dersin..

yapamassın bilirim nedeninide ilk cevabımda belirttim...

http://forum.donanimhaber.com/m_31777320/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

gennosuke; Beni hiç şaşırtmıyorsun!

Bilimsel yayınların ( TC de yayınlanan " Bilimsel " yayınları veya düşük kaliteli uluslararası yayınları kastetmiyorum, biraz ararsan böyle şeyleri "bazı " bilim insanlarımızın nasıl hallettikleri hakkındaki neşeli bir yazıma ulaşırsın Forumda, ama bana sorma nerede yazdığımı bile unuttum çok eskiydi! ) nasıl kabul edildikleri hakkında en küçük bilgin yok ama en azından Seymes'e sorabilirsin bence. O böyle konularda daha fazla bilgi sahibi.
    Sana bir ipucu daha vereyim, son 1-2 yıl içinde Bilimsel Tıbbi yayınlarda dikkate alınacak şartlar çok daha ağırlaştırıldı! Bilmem anlatabildim mi?
    Hala anlatamadıysam git bu ülkenin ilk satranç " usta " ünvanlılarının o ünvanlara nasıl sahip olduklarını bir Satranççı bulup öğren, aradaki paralellik bana fazla geldi biraz!
    Senin sıkıntın hayatında bir adet Prof'a bile rastlamamış olmam veya dahada kötüsü garip insanları ünvan var adının başında diye prof. sanman. Ben forumdaki birçok kişinin toplamından çok daha fazla sayıda profesör tanıdığımdan gerçekten kaliteli olanı hiçbir kalitesi olmayandan ayırt etmeyi iyi bilirim!
    75'e 1 adet Uluslararası yayın farkı yeterince fikir verir, senin ıvır-zıvır alıntılarınla ortalık karıştırma çabaların birşeyi değiştirmez bilen açısından yalnızca bilmeyenin gözlerini boyamaya yarar bu da çirkindir!
    " ilgili makaleden alıntı yapıp karşıt veriler ile eşleştirme eleştirme yapmak yerine veri tabanı taraması " ne zaman böyle bilmediğin konularla uğraşsan böyle bulmaca gibi laflar edip sıyrılmaya çalışırsın huyunu iyi bilirim!
    Benim gibi boyundan büyüklere takılacağına git demirin gökten düşmediğini öğren bakiim şöyle bir.

• naaptın miralge bilimin bilmedikleri konusu forumda ve yeterince zor duruma düşmüştü arkadaş..

onda ego öyle büyük ki yanıldığını kabul etmek yerine ölmeyi tercih eder

quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

naaptın miralge bilimin bilmedikleri konusu forumda ve yeterince zor duruma düşmüştü arkadaş..

• Dedikleri gibi Trolleri beslemeyelim!
    Yukardaki doktor galiba çok zeki Quantum teorisinden başlayıp Evrim'e kadar her şeyden anlar bir hali var! Maşallah yakında İslam Nobelide verirler belki. Ben o kadar zeki değilim, tam tersine altta da göreceğin gibi çok basitimdir. Yersen!
    Aslında yöntem çok basittir Genno! Bu konudan ve yukardaki kişiden tamamen bağımsız olarak sana biraz anlatayım nasıl aptal ayıklayacağını, beğenirsen kullanırsın! Ama senin Biliminsanı dediğin birçok kişi düpedüz aptal çıkarsa hiç şaşırma!
    1) Takma adı varsa; Bilim insanı değildir demişti İngiliz Liseli çocuk, artık bende kullanıyorum bu görüşü!
    2) Azgelişmiş bölgenin Biliminsanı ve gelişmiş bölgenin biliminsanı bölgelerine benzerler, aynısı ülkeler ve okullar içinde geçerlidir!
    3) Prof. Ünvanı önemli değildir bu ülkede, bu kişisel deneyimdir, biraz profların arasında akademik çevrelerde bulunup ciddi bileni-bilmeyeni ayrıştırmayı öğrenmen gerekir. Bir yerde Akademik kariyer yapma ( İlahiyat bile olur, deneyimim yok ama eminim orasıda böyledir! ) niyetin varsa anlarsın zamanla ne demek istediğimi, umarım senin için çok geç olmaz!
    4) Popüler ve ortalıkta dolaşan yerine kürsüsünde okuyanı arayıp bulursan daha doğru dürüst insanlara ve kaliteli bilgiye ulaşırsın. Gazete vs. lerde yazı yazanlardan kaçın!

O eleştiri Seymes'tende geldi kişileri eleştiriyorsun diye. Kusura bakmayın ama benimde yaşamışlığım ve birazda bilmişliğim var. Yukardaki kriterleri ve bir sürü kriteri bir geçsinler sizin örnekleriniz bildiğim bir konuysa yazdıklarında bir farklılık varsa bende yazarım görüşlerimi. Ama çoğu kere daha ilk verdiğiniz kişi ve örneklerde çuvallıyorsunuz ve ileri gitme olanağı olmuyor.
    Kısacası HY görüşlerini veya kıytırık Üniversitede kıytırık bir profesörü benim ciddiye almamı beklemeyin. Bana Gazi Yaşargil yazısından örnek verdinizde ben ciddiye almadım mı yoksa? Tam tersine bu ismi çok ciddiye alırım ve görüşü varsa inceler araştırırım yazısını!'
    Pubmed'den de birşey anlamadığın ortada, her bilim insanı hakkında bir ilk görüş verir Tıbbi alanda. Detaylarda boğulmanın alemi yok!

• quote:

naaptın miralge bilimin bilmedikleri konusu forumda ve yeterince zor duruma düşmüştü arkadaş..

Hadi artık uyu bakiim Genno, sana yeterince öğüt verdim bu gece! Bak yukarda Prof'lar hakkında yeterince bilgi var, öyle gogıllayıp bulamazsın!
    Hala demirin hepsi gökten geldi diyorsun galiba, yerden çıkacağını kabul etmiyora benzersin! Bunca zaman geçti o konunun üzerinden hala dersine iyi çalışmıyorsun!

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralge
    Son cümleni anlayamadım , demirin uzaydan gelmediğini mi ima etmek istedin ?
    http://forum.donanimhaber.com/m_31777320/tm.htm
    quote:

gennosuke; Beni hiç şaşırtmıyorsun!

Sizin verdiğiniz link kapsamında birşeyden bahsetmiyorum o sonuncu tek cümlede. Genno'nun Bilimin bilmedikleri konusuna bakarsanız daha iyi anlarsınız neyi kastettiğimi.

• benim sana yönelttğim soruya cevap vermek yerine hala aynı çirkin sakız çiğnemektende bıkmadın

prof kalitesi ölçen engin birikimin bu değersiz niteliksiz nevzat tarhanın kısır ve bilimsel olmayan görüşlerini tetkik etmeye dahi değer bulmuyor demekki..

tıpkı kar konusunda resimlere bakmadan yorum yumurtlaman gibi..

kalite öz... tahliline hayran olmamak elde değil..

zarfa bakmak yerine mazrufa odaklan ki..soruma cevap alayım ..kişileri eleştirmek başka yazıyı okumadan bok atmak başka

neommy karşında kim var iyi bak laf kalabalığına ve acemice yönlendirmelerine pabuç bırakırmıyım

asla

hem eğer haklılığına inanıyorsan yazılanları eleştirir doğruları ortaya koyar ve bu yolla maksadına daha münasip bir şekilde ulaşırsın..

quote:

Hala demirin hepsi gökten geldi diyorsun galiba, yerden çıkacağını kabul etmiyora benzersin! Bunca zaman geçti o konunun üzerinden hala dersine iyi çalışmıyorsun!

konu duruyor cevaplarımda editlemedim

bi güncellesene hadi ama lütfen bakalım iftiran nasıl ortaya çıkacak

neyse bu günlük kafi yarın sana yönelik mesaime devam edeceğim

saygılar efenim saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 7 Aralık 2010; 0:06:12 >

• quote:

Opps! , Pardon! , Sorry! , Entschuldigung!
    Merak etme :) Bilimsel takılıyoruz modunda oldukları için herşeye bir cevapları vardır ,
    çok bilmişliğin egosunu yaşamak istiyorlarsa bırak yaşasınlar , ölmeyi tercih etmek ! maalesef bazılar için yokolmakla eşdeğer.
    quote:

Kuru iftira, daha doğrusu Gennosuke'nin yanlış Ego yorum ve tanımı! Çok bilmişlik az ve kısıtlı bilgi sahibi olanların hastalığıdır, benim gibi bilgisi farklı alanlara yayılmış kişilerde böyle şeylere rastlanmaz pek!
    Bana niçin çokbilmiş vs. diyorsun? Tamam 1350 yılında yazılmış kitabı ben okumuşum sen okumamışın işte!
    Tamam tamam beni öldürdün şimdi de dine davet etmen gerekiyor galiba dininin gereğince.
    Beni çok güldürüyorsun Genno, ne zaman tek bir şey bilmenin ve evreni ona göre yorumlamaya kalkmanın boşuna olduğunu ve evrenin bu kadar az bilgiyle asla açıklanmayacağı gerçeğini kabul edeceksin?
    EK: Özür dilerim denilmesi yeterliydi, ama yukardakiler Genno'ya az gelebilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 7 Aralık 2010; 0:14:35 >

• atışma var gibi. konuya biraz gaz vereyim.. tabi mizahla..

Arsenikte yaşayabilen mikro organizmalar

gennosuke kendi yazısında deist kelimesine yer vermiş. bilmeyenler için hemen açıklama yapmak yerinde olur. deist olmak, din sahibi olmamak ama bir yaratıcı, üstün varlığı kabul etmek manasına gelir.
    ancak dirilişi ve hesap vermeyi inkar ederler. bu nedenle de Allah korkusunu kabul etmez, insanın sadece kendine sorumlu olduğunu öne sürerler. şimdi bu açıdan baktığımızda gennosuke için bir fikir edindim. neommy' yi de pek yakın bir zamanda aynı safa çekeceğini düşünüyorum. ayrıca deistliğin bir adım ötesi ise din sahibi olmaktır. bir de detaylara boğulmak lazımdır. çünkü bütün herşey detaylarda gizlidir. yaratılış gerçeği detaya iner, aksini savunan da dikkat ediniz detaydan kaçar. gennosuke' yi daha detaycı olmaya davet ediyorum..

• @speakerphone2010;
    Ben ve Gennonun fikirleri yanyana? Allah korusun! ( şakaydı diyeyimde karışmasın ortalık, bir defa Gennonun bir şakamı yanlış anlayıp beni eski Humeynici sandığı geldi aklımada . Zaten hakkımda hep yanılır! )
    Gennonun problemi veya açmazı o! 1 cümle ile evreni açıklamayı uygun görme kültüründen geldiğinden detay ve bilimsel bilgisi yok ve ağır şekilde eksikleri var detaylarda. Bu eksiklerin kendisini hep yanlış yönlendirdiklerini de bir türlü kabul etmiyor.
    Ama birde detaya inmeye kalkarsa vay halime o zaman, beni panikletir. Teknik bilgisi olmadığından aynı diğer türdeşleri gibi çok geniş kavramlarla yazıyor ve cevap yazmaya kalksam ( bazen cevap veriyorum detaylara girenlere! ) yüzlerce sayfa yazmak gerekiyor.

• Geceleyin uyumamışsınız anlaşılan,

Bu arada "makale" ile ""bilimsel makale" ifadesini karıştırmayalım lütfen, Yukarıda bahsi geçen yazı bilimsel bir makale değil. Sadece bir gazetede çıkmış köşe yazısı. Bu yazıyı bir bilimsel dergide yayınlamadığı sürece benim gözümde hiç bir referans alınır tarafı yok. Zaten bu formatla da bir bilimsel dergide yayınlatması imkansız..

Edit:İsmi ve yanlış bildiklerimi düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 7 Aralık 2010; 9:09:30 >

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Geceleyin uyumamışsınız anlaşılan,

Bu arada "makale" ile ""bilimsel makale" ifadesini karıştırmayalım lütfen, Yukarıda bahsi geçen yazı bilimsel bir makale değil. Sadece bir gazetede çıkmış köşe yazısı. Bu yazıyı bir bilimsel dergide yayınlamadığı sürece benim gözümde hiç bir referans alınır tarafı yok. Zaten bu formatla da bir bilimsel dergide yayınlatması imkansız..

Edit:İsmi ve yanlış bildiklerimi düzelttim

Bilimsel dergi derken, Bilim ve Teknik dergisi, her alanda etki eden mevcut hükümetin desteklediği evrim karşıtı makaleleri de yayınlamak zorunda bırakıldı. Kabul gören açıklamalar Bilim ve Teknik - Since gibi dergilerin yayınladığı ve bilim çevrelerine dağıtılan kabul görmüş tezlerin yayınlanması olur ancak. İçeriğinde teknik bilgilerin bulunmadığı makale, yorumdan öte değildir ve hiçbir yorum bilim çevresine etki edemez.

• Ben bu mantığı anlayamıyorum arkadaş.

Evrim ve Abiyogenez teorileri neyi savunuyor? Bilinçli bir müdahale olmadan yaşamın oluşabileceğini.

Bizim bilgimiz yaşam oluşması için sadece özel 6 element gerekli yönünde imiş. Şimdi bu 6 tanesinden P nin yerine bir başkasının geçebileceğini öğrenmişiz.

Yani, akıl var mantık var.

Önyargısız, herkesi düşünmeye davet ediyorum.

Mutlaka bu 6 element olmalı yoksa hayat oluşmaz derken,

Biz 5 tane artı bir değişken element bulduk. İlerde bu 5 de değişebilir. Belki çok daha az sayıda veya çok daha farklı şekillerdede hayat oluşmuş olabilir görüşüne geçtik diyorlar.

Biriside çıkıp bu evrime darbe vurdu, materyalizme darbe vurdu diyor.

Bakın gerçekten, bu haberi duyduktan sonra, aklıma ilk gelen şey Evrim di. Çünkü evrimin kozunu güçlendiriyordu. Şimdi ise, bakıyoruz, bu olay materyalizme darbe vurmuş, evrimi bitirmiş falan.

Dediğim gibi, ben bu mantığı anlayamıyorum arkadaş.

Çeşitli iğnelemeler, söz sanatları kullanmalar gibi kasıntı uğraşlar içine girmeden, Bu olay nasıl evrime darbe vuruyor birisi anlatabilir mi? Gerçekten çok merak ediyorum çünkü...

• Darbe vurduğunu idda eden kişi de nedense bunu detaylandırmadan, nasıl darbe vurduğunu anlatmadan bir gazeteye yolluyor. Eğer gerçekten darbe vurabilseydi bilim dünyası yer yerinden oynardı. Tüm dünyada adı duyulurdu, hatta nobel dahi alırdı...

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Ben bu mantığı anlayamıyorum arkadaş.

Evrim ve Abiyogenez teorileri neyi savunuyor? Bilinçli bir müdahale olmadan yaşamın oluşabileceğini.

Bizim bilgimiz yaşam oluşması için sadece özel 6 element gerekli yönünde imiş. Şimdi bu 6 tanesinden P nin yerine bir başkasının geçebileceğini öğrenmişiz.

Biz 5 tane artı bir değişken element bulduk. İlerde bu 5 de değişebilir. Belki çok daha az sayıda veya çok daha farklı şekillerdede hayat oluşmuş olabilir görüşüne geçtik diyorlar.

Bakın gerçekten, bu haberi duyduktan sonra, aklıma ilk gelen şey Evrim di. Çünkü evrimin kozunu güçlendiriyordu. Şimdi ise, bakıyoruz, bu olay materyalizme darbe vurmuş, evrimi bitirmiş falan.

Çeşitli iğnelemeler, söz sanatları kullanmalar gibi kasıntı uğraşlar içine girmeden, Bu olay nasıl evrime darbe vuruyor birisi anlatabilir mi? Gerçekten çok merak ediyorum çünkü...

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Darbe vurduğunu idda eden kişi de nedense bunu detaylandırmadan, nasıl darbe vurduğunu anlatmadan bir gazeteye yolluyor. Eğer gerçekten darbe vurabilseydi bilim dünyası yer yerinden oynardı. Tüm dünyada adı duyulurdu, hatta nobel dahi alırdı...

quote:

Aslında bu nobel ödülü alınabilecek bir buluş, erken konuşmamak gerekir daha dün bulundu :)

• Anlayamamanız çok normal , anlasaydınız çok şaşırtırdınız bizleri !
    bu aynen şuna benziyor örneğin dünyanın çok özel bir bölgesinde havaya atılan bir topun yere düşmemesi karşısında
    yerçekimi kanunları uzayda olmamanıza rağmen geçersiz kalmıştır ve siz bu durumu açıklayamazsınız !!
    şaşırırsınız,açıklama getirmek için mutlaka bir formül olduğunu düşünürsünüz
    maalesef o güne kadar bildikleriniz artık sizin için bir anlam ifade etmemiş olur.

newton fiziğinin ,quantum fiziği ile geçerliliğini kaybettiğini biliriz fakat makro alemde newton fiziği kabaca doğruları gösterir
    Quantum ise ayrıntıları fakat ayrıtılara girildikçe çok basit problemler karmaşık sayılara dönüşür ; işte bu mantıkla baktığınızda
    yeni bir element yeni bir kanun demektir.

DNA’da C,O,H,N,P,S olarak bilinen altı inorganik maddenin tek başlarına veya bir araya geldiklerinde akıl, hayat, bilinç ve ruhsallık eseri gösteremeyen bu 6 inorganik madde hangi gerekçeyle DNA dizinini oluşturmalıdır.

DNA oluşmadan mutasyon oluşamadığına göre !! şimdi DNA hangi gerekçe ile arseniği yapıtaşı yaptı?
    Bir mutasyon olmadığına göre , canlıların varoluş tezlerinde ezberlerin bozulmasıdır. Hayatın tesadüfi evrimle oluşamayacak başka gerçekliklerle ilgili olduğunun işaretidir. Daha yüksek, daha karmaşık ama daha üstün bir bilgi düzeyine ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır.

6 element ile canlılığı açıklayamazken arseniği evrime destek olarak görmek gerçekten sadece körsaatçilik oymamaktır.

quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB
    Burda dünya dışı yaşamla ilgili konularda defalarca söyledik, canlı aramak için dünyaya benzer koşullar aramak yanlış diye.

Bu işin sonu kötü! Bir süre önce DNA'sı değiştirilmiş eşi olmayan sentetik bir canlı yarattılar. Bu defa da Biliminsanları " Canlı yaratma Klavuzu" 'nun tüm satırlarına tecavüz edip DNA'sında Fosfor yerine arsenik taşıyan bir mikro organizma elde ettiler.
    1977'lere kadar canlılığın oluşabilmesinin ön şartlarından birisi olarak ortamda fotosentez yapan bitkilerin olması gerekli kabul edilirdi. 1977'de Okyanus bacalarının ve sülfür ortamında gelişen canlılığın bulunmasıyla bu görüşde değişti.
    Artık yaşamı ararken eskisinden daha geniş bir tanımla yola çıkılacak ve bu da bulunmasını çok daha kolaylaştıracak.

elde edilen bişi yok adamlar bulmuşlar gene var olanı.bunnarda böle evrilmiş işte.allahın hikmeti
    hede hödöydü bilmemneydi derken şu anki canlı kavramına tamamen zıt bir tane.debelendirir işte adamı böyle fazla kızdırırsan,başla gene baştan şimdi...

• quote:

................
    DNA’da C,O,H,N,P,S olarak bilinen altı inorganik maddenin tek başlarına veya bir araya geldiklerinde akıl, hayat, bilinç ve ruhsallık eseri gösteremeyen bu 6 inorganik madde hangi gerekçeyle DNA dizinini oluşturmalıdır.

DNA oluşmadan mutasyon oluşamadığına göre !! şimdi DNA hangi gerekçe ile arseniği yapıtaşı yaptı?
    Bir mutasyon olmadığına göre , canlıların varoluş tezlerinde ezberlerin bozulmasıdır. Hayatın tesadüfi evrimle oluşamayacak başka gerçekliklerle ilgili olduğunun işaretidir. Daha yüksek, daha karmaşık ama daha üstün bir bilgi düzeyine ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır.

6 element ile canlılığı açıklayamazken arseniği evrime destek olarak görmek gerçekten sadece körsaatçilik oymamaktır.

quote:

..............

...............

Belirtmiştim de oysa

"DNA’da C,O,H,N,P,S olarak bilinen altı inorganik maddenin tek başlarına veya bir araya geldiklerinde akıl, hayat, bilinç ve ruhsallık eseri gösteremeyen bu 6 inorganik madde hangi gerekçeyle DNA dizinini oluşturmalıdır."

DNA oluşumu üzerine bir bilgim yok. Araştırmaya hevesim ve vaktim de yok ama, bu gün bilim camiasında hakim görüş abiyogenez ve evrim ise, DNA da bu arada bir yerde açıklanıyor olmalı. Ta lise bilgilerimden koaservatlarda yönetici moleküllerin oluşmuş olduğunu hatırlıyorum. DNA üzerine detaylı incelemek isteyen konuyu araştırabilir. Fakat bunun benim sorumla alakası yok. Benim sorum, bilim zaten bu 6 elementten DNA oluştugunu kabul ediyor.

Hani sizin sorduğunuz, "hangi gerekçe ile DNA oluşturmalıdır" kısmında değiliz.

DNA hangi gerekçe ile Arseniği yapı taşı yaptı?

Demek ki, Fosfor yerine arseniği kullanabilmiş adam. Sonuçta bir molekül oluşurken son yörünge elektronları ile bağlar oluşuyor vs. Yerine geçebilmiş demekki.

Yani, mutasyon zaten DNA da, organik bazların değişmesidir. Evrimin unsuru olarak mutasyondan bahsederken organik bazların yer değiştirmesinden, sırasının bozulmasından bahsediliyor. Tamam, bildiğimiz 6 elementin dışına çıkıldı bu kabul. Yazdığınız herşeyde hemfikiriz.

"Hayatın tesadüfi evrimle oluşamayacak başka gerçekliklerle ilgili olduğunun işaretidir. Daha yüksek, daha karmaşık ama daha üstün bir bilgi düzeyine ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmıştır.

6 element ile canlılığı açıklayamazken arseniği evrime destek olarak görmek gerçekten sadece körsaatçilik oymamaktır."

Ama bu sonucu nasıl çıkarıyorsunuz? Normalde de evrimi kabul etmediğiniz için, sanki mevcut bilgileri bozan her şey evrime ters gibi algılıyorsunuz sanırım.

Evrim ve abiyogenez bilinçli müdahale olmadan yaşamın oluşabileceğini açıklıyor.

Fosfor yerine arsenik de bulunabileceğini öğrendik.

Şimdi bu evrimi nasıl zayıflatıyor? Gerekli element seçeneklerin artması onu daha da güçlendirmez mi?

Dipnot, daha az ünlem lütfen. Yazarken heyecanlanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 9 Aralık 2010; 2:59:22 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.