Şimdi Ara

^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta (720. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.787
Cevap
35
Favori
359.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 718719720721722
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arsenal, 45 milyon pound karşılığında Gabriel Jesus ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. (@FabrizioRomano)

    Çok iyi hamle olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arsenal bu senede ilk 4 yapamaz. Hocayı değiştirmesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    Arsenal da sakatlıklar olmasaydı çok rahat ilk 4 yapıyordu geçen sezon. Hem Partey hem de Tierney'i kaybedince oyunumuz düştü. Kadromuz dar ve yerine koyduğumuz adamlar aynı etkiyi yapamıyor. Konuşmak için konuşuyorsunuz. Ne kadar Arsenal izlediniz geçen sezon ? Takıma ne kadar hakimsiniz ? Arteta'nın neden yetersiz olduğunu yazarsanız daha sağlıklı bir tartışma olur.

  • D. kullanıcısına yanıt

    bütün maçlarını izledim


    90 dakika izlediğim maç sayısı 8-9'dur ama


    evet partey tierney çok etkiledi rotasyonunuz leş baya bi doğrudur


    ben şunu söylemek istedim aslında


    spurs liverpool city ve chelsea'yi geçmeniz zor.


    hepsinin başında Arteta'dan daha iyi hocalar var ( itirazınız var mı ? )


    Ayrıca United'ı hiç saymıyorum bakalım oraya gelen kel neler yapacak.


    Arteta bence bir fark yaratamadı 3 sene oldu.


    galtier hocayı çok yakıştırıyordum arsenal'e ama PSG yaptı hoca

  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    90 dakika izlediğiniz maç sayısı 8-9 ise bütün maçları izlemiş olmuyorsunuz bana göre.


    Conte, Klopp, Pep ve Tuchel'in Arteta'dan daha iyi hoca olduğu bariz bir durum. Arteta 3 senedir hoca sadece. Gidecek daha çok yolu var ama bu kötü hoca veya yetersiz olduğu anlamına gelmiyor.


    Ben Ocak-Şubat aylarında yazmıştım. Devre arası Vlahovic'i alamamıştık. Tottenham Bentancur ve Kulu'yu almasına rağmen eğer ki sakatlık yaşamazsak çok rahat ilk 4 yapacağımızı söylemiştim. Bunu skorlara bakarak değil oynanan oyuna bakarak söylüyordum. O dönem Manu da yarışın içindeydi. Sezon bitti hala aynı noktadayım. Partey ve Tierney sakatlık yaşamasaydı bu takım çok rahat ilk 4 yapacaktı. Tomiyasu'yu söylemiyorum bile. Yani geçmeniz zor dediğiniz Spurs'u biz zaten geçecektik. Conte'nin yaptığı açıklamayı unutmamak lazım. Rüzgar onlardan yana esti. Kane ve Son çok iyi form tuttu. Kulu iyi katkı verdi. Oyun olarak ortaya hiçbir şey koymadan sadece bireysel yetenek ve şans faktörü ile aldıkları puanlar var. En basit örneği Leicester deplasmanı. Bunlar olurken bizim kilit adamlarımız sezonu kapattı. Ek bilgi Partey yokken puan ortalamamız 1.47, Partey varken 2.04. Bunu ne kadar önemli olduğunu göstermek için söylüyorum. Yerine de Elneny ve Lokonga oynayınca yokluğu daha da hissediliyor.


    Arteta 3 senede bir fark yaratmaktan fazlasını yaptı. Takımı baştan aşağıya yeniden inşa ediyor.


    Aşağıdaki kadro Arteta'nın ilk resmi maçından. Saka, Xhaka ve Smith Rowe dışında kimse kalmadı. Torreira, Niles, Pepe ve Nelson gibi isimler şuan kadroda gözüküyor ama önümüzdeki sezonun planlamasında yer almıyorlar. Bundan dolayı onları söylemiyorum. Saydığım 3 isim dışında gelecek sezon planlamasında yer alan bir isim yok.



    ^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta



    Bu sezon ki bazı istatistiklere de bakalım.


    XG olarak 4.sıradayız. 69.4 den 61 gol çıkarmışız. Başka veriler de paylaşayım. Ligde en fazla direğe takılan 2.takım Arsenal(18). Kornerden en fazla gol atan 3.takımız. Liverpool ve City 15 atmış. Biz 13 atmışız. Kornerden en az gol yiyen takımlardan biriyiz. Uzun süre yememiştik ama sezonu 2 gol yiyerek kapattık. Bizden az yiyen sadece Liverpool ve City var sanırım.




    ^^Arsenal Fan Club^^ Mikel ArtetaOrbinhotwitter
    “Arsenal registered the 4th highest Expected Goals tally for the season. 98.8 Man City (99) 97.3 Liverpool (94) 72.2 Chelsea (76) 69.4 Arsenal (61) 67.8 Spurs (69) Arsenal scored eight goals fewer than the average team would have, given the chances they created.”
    https://twitter.com/Orbinho/status/1539175793141526528


    Bu verileri niye paylaşıyorum ? Geçen sezona göre birçok alanda ciddi gelişme var. XG den görüldüğü gibi ciddi bir forvet sorunu var. Lacazette sezonu 4 golle bitirdi. Küme düşen Norwich de Pukki 11 gol ile sezonu bitirdi. Bu seviyeler için kabul edilemez bir durum. Jesus transferi ile bunu hallettiğimizi düşünüyorum.


    Şunun da altını çizmek lazım. Ligin en genç takımı Arsenal. İdeal ilk 11 de 25 yaşının üstünde sadece 2 topçu var. Partey ve Xhaka. Tabi ki bu takımın inişleri çıkışları olacak. Normaldir. Hoca da genç. Takımla beraber hoca da büyüyecek. Geçen sezonun başında kimse Arsenal'ı buralarda görmüyordu. Gönül ilk 4 ü isterdi ama olmadı. Olmaması gelişimin göz ardı edileceği anlamına gelmiyor. Bu sezon da Jesus, Fabio transferlerinden sonra Martinez, Raphinha gibi oyuncuları da alabilirsek kadromuzu hem nitelik hem de nicelik olarak geliştirmiş olacağız.


    Benim umutlu olma sebebim geçen sezon gösterilen oyun gücü ve gelişimi. Ben takımın bir felsefesi olduğunu çok net görebiliyorum ama bunu istikrarlı bir şekilde oynamak için kalite ve zamana ihtiyaç var. Kulüp bu eklemeleri yapıyor. Geriye kalan mesele sadece sabır. Liverpool bu noktaya hemen gelmedi. Ben bu foruma da dün gelmedim. Klopp'a ilk yıllarında bu forumda neler yazıldığını hatırlıyorum. O arkadaşlara kalsa bugünkü Liverpool olmazdı. Arteta'ya inanıyorum. İnanmam için gerekli şeyleri de gösterdiğini düşünüyorum. Süreç kimi haklı çıkaracak bakalım ^^Arsenal Fan Club^^ Mikel Arteta 





  • D. kullanıcısına yanıt

    Maalesef bu transfer büyük ihtimalle yattı. Ornstein'in 3-4 gün önce söylediğine göre pol pozisyonunda olan takım bizdik. Chelsea'nin önceliği Sterling, Tottenham'ın önceliği de Richarlison du. Bugün yaptığımız teklifi Leeds reddetmiş ve Chelsea, Leeds'in istediği parayı vermiş. Bonuslar dahil 65m. Bizim bu paraya çıkacağımızı sanmıyorum. Oyuncu ile de bir şekilde anlaşırlar. Chelsea e hayırlı olsun. Bakalım alternatif isim kim olacak ? Gnabry'i yoklamak lazım.

  • D. kullanıcısına yanıt

    Çok şey yazdım ve sildim. Uzun lafın kısası şunları gözden kaçırmamanı dilerim (Hem senin yazının üst kısmındaki çoğu unsurun Spurs'le alakalı olduğu için hem de an itibariyle geçmeniz gereken takım biz olduğumuz için aşağıdaki biçimde yazdım):



    Spurs Lehine


    - Biz sezona Nuno ile başladık. Yani XG hususunda ister istemez geri planda kalıyoruz.


    - Romero, Skipp, Doherty, Reguilon ve yanlış hatırlamıyorsam Dier sakatlıklarımız oldu. Yani sadece siz sakatlık yaşamadınız.


    - Spurs devre arası transfer yaparken siz oyuncularınızı kiraladınız. 16 Ocak'ta yapılması planlanan maçta sadece Odegaard hastaydı; maç iptal oldu.


    - Sen de kabul etmişsin zaten ama yine söylemek isterim, Conte Arteta'dan ciddi derecede üstün bir hoca. (Şu All or Nothing çıksın da en azından yansıttıkları kadarıyla bir görelim Arteta'yı. )


    - Conte'nin kısa süredeki açlığı ve bunun oyunculara yansıması.


    - Spurs'ün toplamda 300 milyonu bulan transfer bütçesi. (Yönetimin ekstra eklediği bütçe sonucunda ortaya böyle bir durum çıkıyor. Bu kadar para harcayacağımızı zannetmesem de transfer konuşmalarında rahatlık sağladığını düşünüyorum.)



    Spurs Aleyhine


    - Arteta takımın başında, Conte'ye nazaran uzun süredir var ve takımın gereksinimlerini iyi biliyor.


    - Futbolcular nazarında Arsenal'de oynamanın getirdiği artı. (Şans kriterini buraya koymak lazım zira Arsenal son 20 yıl içerisinde kazanan takım olarak nitelendiriliyor ve Arsenal'e karşı oynayan takımlar da ona göre oynuyor ve hamle yapıyor. Bunu ön planda tutarak hazırlanan bir taktikte -ki Klopp bize bunu çok iyi gösterdi- ciddi başarılar elde edilebilir.)


    - Yapacağınız muhtemel transferler. (Jesus'u örnek verelim. Jesus her ne kadar pozisyonu gole çevirmede en düşük futbolculardan birisi olsa da bana kalırsa iyi futbolcu. Hamle ve pozisyon bilgisi yüksek, bir anda hızlanabiliyor. Bu tarz oyuncular alırsanız olumlu sonuç verir.)


    - Arsenal transfer bütçesini bilmiyorum ama bana kalırsa takımın eksiği ciddi harcamayı gerektirecek ölçüde değil. Takıma derinlik kazandırılırsa rekabet edilen turnuvalardan birisini kazanabilir. Dediğim gibi, Arsenal'in imajı hala yenilmez, kazanan, güçlü konumunda ve sadece bunun kullanılması lazım.





  • dorukhansn kullanıcısına yanıt

    Sadece sakatlıklar konusunda aynı olmadığımızı söylemek istiyorum. Daha doğrusu şöyle bir fark var. Partey sakatlanınca yerine oynayan isimler Lokonga ve Elneny oldu. Tierney sakatlanınca yerine oynayan isim Tavares oldu. Arada çok ciddi bir kalite farkı var. Bu isimleri çıkarınca yerine gelen isimlerle aynı oyunu oynayamıyorsun. Partey'in topladığı 2.toplar, derine oynaması, kattığı enerji ve fizikselliği Elneny ve Lokonga yapamıyor. Geriden oyun kurulumunda Tierney'in sağladığı katkıyı Tavares sağlayamadığı gibi birçok hatada yapıyor. Sizin yukarıda saydığınız isimlerden sadece Romero'yu bu sınıfa koyabilirim. Doherty yerine Emerson, Reguilon yerine Sessegnon kenarları kapatabiliyor. Doherty iyi oynarken sakatlandı ama Emerson da gayet iyi iş çıkardı. Yani arada bir fark olmadı bana göre. Devre arası Bentancur alındı. Bentancur-Höjbjerg ikilisi düzenli oynadı. Sakatlanan oyuncuların yerine oynayan oyuncular seviyeyi düşürmedi. Bizde bu durum yaşandı. Bu da son maddede söylediğiniz derinlik mevzusuna geliyor. Bu yaz da bunu yapmaya çalışıyor takım.





  • Martinez için 40m+5m teklif etmiştik. Aradan 1 hafta geçti Ajax hala cevap vermedi. Şimdi de Manu devreye girmiş. Herhalde oyuncuyu Manu'ya vermek istiyorlar. Ten Hag faktörü de var. Bir de oyuncu bizde rotasyonda kullanılacakken Manu da ilk 11 başlayacak büyük ihtimalle. Biz hala vazgeçmemişiz bu transferlerden ama olacağına pek ihtimal vermiyorum. Bu transfer normal şartlarda çoktan biterdi. Ajax sağ olsun :) Martinez'in 3 bölgeyi birden yedeklemesi çok büyük avantaj olacaktı ama sağlık olsun diyelim. Başka alternatiflere yönelmek lazım.

  • D. kullanıcısına yanıt
    Ajax niye vermek istemesin size adamlar parasına bakar bence kim daha çok verirse. Oyuncu ten Hag için bizi seçmek istiyorsa yapacak birşey yok zaten.

    Bu arada kendisini bilmiyorum hiç izlemedim. Umarım 2. Blind vakası olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Arsenal ŞL olmadan nasil bu kadar çok transfer yapabiliyor?


    Geçen sene -136 milyon euroyla kapatmişlar transferi

    Ondan önceki sene -66

    Ondan önceki sene -107


    Bu sene şimdiden 45 milyon harcamişlar. Koronaya rağmen, sağlam paralar harciyorlar, üstelik ŞL geliri olmadan. Arsenalin sahipleri iyi para aktariyor demek ki.

  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

    Ben haberlere göre konuşuyorum. Goal den Charles Watts var. Kendisi Arsenal muhabiri olur. Baya güvenilirdir. Geçen hafta haber yaptı. Arsenal bonuslar dahil 40m teklif etti ama Ajax henüz cevap vermedi diye. Sonrasında bu teklif revize edildi diye haberler çıktı. Ajax'ın olumlu-olumsuz geri dönüş yapmaması beni bu düşünceye itti. Normalde bu kadar bekletilmez. Dünde Manu'nun teklif yaptığı haberleri düştü. Bugün de güvenilir kaynaklardan birçok haber düştü. Hollanda tarafından gelen haber bizim 35+5 teklif ettiğimiz sizin de 41+4 teklif ettiğiniz. Ajax da net 50m istiyormuş. Oyuncu henüz kararını vermemiş. Tekrar Ten Hag ile çalışmaya sıcak baksa da Arteta'nın felsefesi de hoşuna gidiyormuş. Athletic deki habere göre Arsenal oyuncuyu sol bekte düşünürken, Manu stoper olarak düşünüyormuş. Biz Tierney ve Gabriel ile rotasyona sokmak için istiyoruz. Siz banko sol stoper olarak oynatacaksınız. Bu da kararında ciddi bir faktör olacak bence. Oyuncu PL e gitmek istiyormuş bu arada. Bu hafta belli olur bu transfer ama size gideceğini düşünüyorum ben





  • Kenshin12 kullanıcısına yanıt

    Arsene Wenger zamanında 10 sezon para harcamadı adamlar. Bırakta harcasınlar artık.

  • D. kullanıcısına yanıt

    aga bu martinez seviye atlatacak adam diil ya bize artık bi şeyler kazandıracak adam lazım hep biz topculara kazandırıyoruz

  • Younes Belhanda kullanıcısına yanıt

    Ramsdale/Turner

    Tomi/Cedric(Norton-Cuffy)

    White/Saliba

    Gabriel/Holding

    Tierney/Tavares

    Partey/Lokonga(Elneny)

    Xhaka

    Odegaard/Fabio

    Saka/Pepe

    Martinelli/ESR

    Jesus/Nketiah


    Bizim ideal ilk 11 imiz aslında baya iyi. City maçını hatırlarsın. Sorun derinlik. Birileri çıktığı zaman yerine giren isim seviyeyi doğrudan düşürüyor. Jesus transferi ile forvet işini hallettik. Fabio transferi ile yaratıcılığı arttırdık. Tielemans ile her konuda anlaşılmış. Oyuncu gelmek istiyor. Bu hafta kulübüne teklif verilmesi bekleniyormuş. Tielemans gelirse Xhaka nın yanına yazabiliriz. Pepe büyük ihtimalle gidecek. Yerine adam alacağız. Raphinha yı istedik ama olmadı. Şu ana kadar başka isim yazılmadı. İlerleyen günlerde düşer yeni isimler. Martinez zaten seviye atlatmak için değil rotasyon için alınıyor. Tierney, Gabriel ve Partey'e bir şey olduğu zaman bu 3 bölgeyi de yedekleyecek ve kaliteyi düşürmeyecek bir isim. City örneği var önümüzde. Giren çıkan değişiyor ama aynı oyunu oynuyorlar. Liverpool da bu seviyeye geldi son 1-2 yılda. Bizim de yavaş yavaş bu yolda ilerlememiz lazım.





  • D. kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum bu yoruma. Sezon içinde birkaç maç kaçırsam da maçların çoğunluğunu izledim her zamanki gibi. Özellikle sezon açılışındaki buhranı atlattıktan sonra oynadığımız en iyi maçlarda takım hep tam kadroydu. Birkaç tane örnek gösterirsek eğer: 3-1'lik Tottenham maçı takım tam kadro. 30 dakikada derbide 3 gol ezici bir oyun ve galibiyet. Daha sonrasında yine City maçı senin de dediğin gibi son yılların en iyi City maçı performansıydı. Resmen hakeme kurban gitmişti maç. Çok rahat bizim alabileceğimiz bir maçtı. Keza 3-2 yenildiğimiz ManU maçı da aynı şekilde bir iki ufak hatalarla verilmiş maçlar. Daha buraya iç ve dış saha West Ham - Wolves maçları diye ekler giderim.


    Takımın oyununda hiçbir zaman sıkıntı görmedim. Ne zaman tam kadro olsak takım lokomotif gibi işledi çoğu maçta. Kadroya gelirsek takım bence devre arasında forvet almayarak top 4'ü elinin tersiyle itti. Vlahovic'i istedik o bir gerçek ama o gelmeyince yerine alternatif düşünülmedi. Sonuç ise bitik Lacazette'den verim almaya çalışmak ve ne kadar son zamanlarda iyi olsa da Nketiah ile idare etmek oldu.


    Kadronun genel sıkıntısı da tamamen yedek oyuncular. As ile yedek oyuncular arasında dağlar kadar fark var bazı mevkilerde. Tierney gibi bir sol bekin yedeği Tavares'ti. Partey sakatlandı Elneny oynadı. Elneny ne kadar bazı maçlarda istenileni karşılasa da Partey'in yokluğu hep hissedildi. Yine aynı şekilde Holding'in saçmaladığı maçından tutun Lokonga'nın yetersizliğine kadar uzar gider.


    Transferde ise Jesus - Fabio gayet iyi. Tielemans gelirse Xhaka'dan tamamen kurtuluruz süper olur. Partey'i bir şekilde yedeklemek şart. Saliba döneceği için stoper rotasyonumuz o şekilde gider. Defansif anlamda çok sıkıntı görmüyorum sadece Tierney'i yedekleyecek birisi lazım Tavares yetersiz.


    Pepe'den çıkılırsa Raphinha benzeri birisi de düşünülebilir.


    Son olarak eklemek istiyorum ideal ilk 11'den çok memnunum ama takımda hücum anlamında bir yıldız sıkıntısı olduğu da bir gerçek. Odegaard ve Saka biraz o seviyeye yaklaştılar ama böyle yüklü asist - gol yapacak birisi olsa çok farklı olurdu (özellikle forvet). Tottenham puanlarının yarısını Son ve Kane sayesinde topladı örneğin. Geçmiş senelerde bizde de bu işi Alexis çok iyi yapıyordu ondan önce Cazorla vardı vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wallcroft -- 2 Temmuz 2022; 23:1:42 >




  • Gabriel Jesus hayırlı olsun. 9 numaralı formayı giyecek. Tanıtım videosu düşmüş Twitter'a. Resmi açıklama bugün, yarın gelir.

  • D. kullanıcısına yanıt

    İlkay'ı almayı düşünürler mi acaba bizimkiler ya da olur mu bizde ?

  • Jesus resmen açıklandı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Younes Belhanda kullanıcısına yanıt

    Olur ama almayız. City'nin de bırakacağını sanmıyorum. Bugünde Milinkovic-Savic yazılmış ama o da olmaz. Orta sahaya olursa Tielemans olur.

  • 
Sayfa: önceki 718719720721722
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.