Şimdi Ara

Arp zehirlenmesi acil yardim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara bakiyodum birden internet koptu modemi acip kapadim.Sonra arp zehirlenmesi algilandi dedi eset.Engelle dedim.

cmd ye arp-a yazdigimda bi kendi ip im altinda yine 192.168.255 le baslayan bisey var sonra altinda 3 tane daha 300.xxx vs gibi baslayan seyler var.Yalniz benimkinde dynamic onlarda static yaziyor.

Sizce bi virus falan mi var.Korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağınızda biri arp saldırısı gerçekleştiriyor, bilinçli biriyse paketleri okuyup bir şeyler çıkartabilir, şifre vs., ama sanmam. Ortak bir alanda mı kullanıyorsunuz internetinizi? Şahsi internetinizse ve kablosuz bağlantınız varsa ağınızı şifreleyin, zaten şifreli ise WPA2 şifrelemesi kullandığınızdan emin olun ve şifrenizi uzun ve harf&rakam&özel karakter kombinasyonundan oluşacak bir şekilde seçin. Ortak internet ise, wireshark ile ağınız altında gerçekleşen trafiği inceleyin, arp attack gerçekleştiren ip/mac zaten kendini belli edecektir yoğun trafiği dolayısıyla ( fark etmekte zorlanıyorsanız filtre kullanın). Tespit ettiğiniz IP/MAC'i ağ yöneticinize bildirin ve hukuki işlem başlatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Ağınızda biri arp saldırısı gerçekleştiriyor, bilinçli biriyse paketleri okuyup bir şeyler çıkartabilir, şifre vs., ama sanmam. Ortak bir alanda mı kullanıyorsunuz internetinizi? Şahsi internetinizse ve kablosuz bağlantınız varsa ağınızı şifreleyin, zaten şifreli ise WPA2 şifrelemesi kullandığınızdan emin olun ve şifrenizi uzun ve harf&rakam&özel karakter kombinasyonundan oluşacak bir şekilde seçin. Ortak internet ise, wireshark ile ağınız altında gerçekleşen trafiği inceleyin, arp attack gerçekleştiren ip/mac zaten kendini belli edecektir yoğun trafiği dolayısıyla ( fark etmekte zorlanıyorsanız filtre kullanın). Tespit ettiğiniz IP/MAC'i ağ yöneticinize bildirin ve hukuki işlem başlatın.

Hocam bu sey o zman benim wifi agima falan sizmis diyorsun yani.Uzaktan degil demi.Cok fazla zmnim yok zaten sadece bir kere hata verdi o da modemin kapatip acinca veriyo.Yok mudur kisa bi cozum yolu mac adresimi nasil gizlerimki.

• quote:

Orijinalden alıntı: meot1

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Ağınızda biri arp saldırısı gerçekleştiriyor, bilinçli biriyse paketleri okuyup bir şeyler çıkartabilir, şifre vs., ama sanmam. Ortak bir alanda mı kullanıyorsunuz internetinizi? Şahsi internetinizse ve kablosuz bağlantınız varsa ağınızı şifreleyin, zaten şifreli ise WPA2 şifrelemesi kullandığınızdan emin olun ve şifrenizi uzun ve harf&rakam&özel karakter kombinasyonundan oluşacak bir şekilde seçin. Ortak internet ise, wireshark ile ağınız altında gerçekleşen trafiği inceleyin, arp attack gerçekleştiren ip/mac zaten kendini belli edecektir yoğun trafiği dolayısıyla ( fark etmekte zorlanıyorsanız filtre kullanın). Tespit ettiğiniz IP/MAC'i ağ yöneticinize bildirin ve hukuki işlem başlatın.

Hocam bu sey o zman benim wifi agima falan sizmis diyorsun yani.Uzaktan degil demi.Cok fazla zmnim yok zaten sadece bir kere hata verdi o da modemin kapatip acinca veriyo.Yok mudur kisa bi cozum yolu mac adresimi nasil gizlerimki.

Siz mac adresiniz neden gizleyeceksiniz ki mesajımı tam okumamışsınız demek ki, siz en iyisi kablosuz ağınızın şifresini değiştirin uzatmaya gerek yok.

• modemin markası ne birde çok fazla endişelenme bazan modem kaynaklı olabiliyor mesela DHCP Sunucu ip dağıtırken kira süresi bazan karışıyor.. bir önceki cihaza tekrar aynı ip yi vermeye çalışıyor ve antivürüs esed mi kullanıyorsunuz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: FHM

modemin markası ne birde çok fazla endişelenme bazan modem kaynaklı olabiliyor mesela DHCP Sunucu ip dağıtırken kira süresi bazan karışıyor.. bir önceki cihaza tekrar aynı ip yi vermeye çalışıyor ve antivürüs esed mi kullanıyorsunuz acaba

Evet eset

• esed yapıyor zaten genelde trafiği yanlış yorumluyor ve o hatayı verdiğinde android bağlımı ağda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kbb rapor verir mi ACİL YARDIM
    12 yıl önce açıldı
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

esed yapıyor zaten genelde trafiği yanlış yorumluyor ve o hatayı verdiğinde android bağlımı ağda

Evet

• bazan telefon direk web sitelerinin adresini değilde ip si üzerinden gitmeye çalışıyor 173.194.75.84 gibi esedde onu yanlış trafik diye arb zehirlenmesi olarak kabul ediyor..
  • quote:

bazan telefon direk web sitelerinin adresini değilde ip si üzerinden gitmeye çalışıyor 173.194.75.84 gibi esedde onu yanlış trafik diye arb zehirlenmesi olarak kabul ediyor..

Tesekkurler

• http://www.fogger-tr.com/arpspoof-saldirilari-ve-engellemek.html burada birkaç program var kullanabileceğin. Mac adresine modemden engel atabilirsin.
  • esetin meşhur hatası ama sende gerçekte olabilir, modem şifreni değiştir. Arp zehirlemesi şifre bilmeden olmaz nete giden tüm verini görebiliyordur bunu yapan basit toollar ile, çerez,resim,link vs vs vs
  • IP config all yaz cmd den. Orada mac adresini gor. Sonra da modem den mac filtreleme ayarindan senin mac adresini izinli olarak yap. Senin PC den başka kimse erisemesin. Son olarak Wi-Fi sifreni özel karakterler(&+%€#@*'";:+?!;/,_) , sayı ve harf olacak şekilde uzun bi şifre köy. Vesselam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.