Şimdi Ara

ARKADAŞLAR UPS ALDIM NASIL ŞARJ EDERİM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR UPS ALDIM INFORM 1000 VA. ALDIĞIM YER KOYMADAN 8 SAAT FALAN ŞARJ ETMEMİ SÖLEDİ. FAKAT NASIL ŞARJ EDİCEM ELEKTRİK KABLOSUNU BAĞLADIM AMA ACABA BAĞLADIKTAN SONRA KAPALIYKEN Mİ ŞARJ OLUR YOKS AAÇIKKEN Mİ ŞARJ OLUR KAPALIYKEN HİÇBİR IŞIK YNAMIYOR SİZCE 8 SAAT AÇIK MI BIRAKSAM YOKSA KAPALI MI? NE DERSİNİZ YOKSA HİÇ ŞARJ ETMEDEN DİREK BİLGİSAYARI BALĞASAM MI

• fişe tak 8 saat kullanmadan açık kalsın

ben de 2 gün önce aldım şarj etmeden direk kullanmaya başladım bi sorun olmadı ama aldığın yer şarj et dediyse mutlaka et
  • ama şöle bir sorun var şarj ederken yeşil ışık yapnı sönecek
    yeşil ışıkdevamlı yanıyorsa şebek normaldir diyor
    ben fişe taktım ışık devamlı yanıyor yanıp sölnmüyor nası anlicam şarj ettiğini
  • hocam kitapçığında yazar tuşa 2 sn basılı tutarsın bu olur 3 sn basılı tutarsan şu olur diye..

ben de şarj işini anlamamıştım normal fişe taktım çalıştırdım sorun olmadı sonra elektrikler gidince şarj az uyarısı verdi kapattım pcyi sonra elektrikler gelince açtım ertesi gün bi daha gitti elektrikler bu sefer şarj az uyarısı vermedi kullanırken şarj etmiş demek ki..
  • hocam benim bildiğim ups herzaman açık durur elektrik hattı upse upstende bilgisayar power gelirki elektrikler gittiğinde bilgisayarda elektrik kesilmeden upsden beslensin bilgisayar
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2pac80

hocam benim bildiğim ups herzaman açık durur elektrik hattı upse upstende bilgisayar power gelirki elektrikler gittiğinde bilgisayarda elektrik kesilmeden upsden beslensin bilgisayar

Benim bildiğimde öle sen tak fişi tamam...
  • Arkadaşım ups'i tak sisteme çalıştır.
    Sen pc kullanırken o şarj eder. Line interactive olduğu için çalışırken sen aküleri kullanıyor olmuyorsun elektrik giderse ups devreye girer. Ups'in Online olsaydı o zaman devreye almadan önce şarj etmen gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydink -- 11 Şubat 2006 3:08:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım aydink'ninde dediği gibi sen sisteme bqğla aç o çalışsın kendiş kendini şarj eder. hemde regülatör görevi yapar sisteme yüksek veya düşük voltaj gelmesini engeller sen bağla dursun
  • Bu tür şarjlı bataryaların ilk kullanımında kesintitisiz 8 - 10 saat şarjda kalması bataryanın ömrü açısından önemlidir.Genelde 1000 dolumluktur.İlk sarj yapılmadığı takdirde 1000 yerine bu sayı düşer 900 - 800 gibi.
  • Ups ilk alındığında muhakkak üzerine hiç bir alet bağlanmadan boşta ve açık şekilde şarj edilmeli.. bu cihazınızın hem ömrünü uzatır hemde daha uzun süre sisteminize enerji vermesini sağlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATB2006

Bu tür şarjlı bataryaların ilk kullanımında kesintitisiz 8 - 10 saat şarjda kalması bataryanın ömrü açısından önemlidir.Genelde 1000 dolumluktur.İlk sarj yapılmadığı takdirde 1000 yerine bu sayı düşer 900 - 800 gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: mucak35

Ups ilk alındığında muhakkak üzerine hiç bir alet bağlanmadan boşta ve açık şekilde şarj edilmeli.. bu cihazınızın hem ömrünü uzatır hemde daha uzun süre sisteminize enerji vermesini sağlar..

Arkadaşlar o söylediğiniz online sistemlerde geçerli.
    Bu arkadaşın aldığı line interactive bir ürün.. Online sistemler biraz daha pahalı olduğu için 2 KVA üstünde üretilirler...

Line interactive ürünlerde sistem'e pc veya herhangi bir alet bağlandığında direkt olarak aküler üzerinden beslenmez ancak elektrik kesintisinde 1-2 milisaniye içinde devreye girerek sistemin devamlılığını sağlar.

Online ups'lerde sistem direkt aküler üzerinden beslenir. Ups üzerinde takılı aygıtlar aküleri kullanırken bir yandada dolum yapılır. Kurulum yapılmadan ö Yani sizin söylemiş olduğunuz online sistemlerde geçerlidir.

Line interactive sistemlerde 3 aylık periyotta bir elektrik kesintisi olmadıysa ups elektriği kesip devreye alınrak deşarj edilerek akülerin ömrü uzatılabilir .
    Tam kuru tip akünün ömür süreside standartlarda 2 yıl gibidir..

Tabiki böyle bir zorunluluk yok üzerinde yük olmadanda şarj edebilirsin.

• sağol aydink aydınlattın bizi
  • elimizden geldiğince her zaman...

quote:

Orjinalden alıntı: MuSTy!!!

sağol aydink aydınlattın bizi
  • Kullanim kilavuzunu okudugum line interactive UPS in içinde aynen 8 saat boyunca açıkken ve ustunde yuk yokken sarj edilmesi gerektigini yaziyordu.Bu zor birsey degil urunumuzun kullanim suresini arttirmak icin hatta arttirmasa dahi sirf orda oyle yaziyor diye katlanilabilecek birsey bence.
  • Ups akü nasıl boşaltılır bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.