Arkadaşlar daha önce bu konuda başlık açılmış ancak 100 sayfa yazı okumama ve denememe rağmen hala sorundan kurtulamadım. Ve artık sabrımın son noktasındayım. Ya modemi parçalayacağım yada gidip yeni modem + yeni tel no artık ne gerekiyorsa alıcam. Velhasıl.. lütfen... internet üzerinden multiplayer olarak age of empires 2 - 3 , football manager , gibi oyunlar oynamak istiyorum. Şimdi bende USR v9105 genişbant 4 portlu adsl modem var.Önceden tek bilgisayar bağlıydı.O zaman modem ayarlarından PPP IP Extension ve QOS i işaretleyince her türlü multi oyuna girebiliyordum yada her yere bağlanabiliyordum. Yani NAT ı kapatıyordum.Sorun yoktu. 2. pc yi de bağlayınca modemin defaults ayarlarıyla iki bilgisayarda internete bağlanabiliyor.Ama multi olarak oyuna giremiyorum.ip leri görmüyor hiçbir programda.Tek bilgisayar modeme bağlıyken yapmış olduğum ayarlar ; yani PPP IP extension ve QOS u açınca bir bilgisayar internete hiç bağlanmıyor.Diğer bilgisayar ile her türlü oyuna girip her türlü ip i görebiliyorum. Arkadaşlar lütfen yardım ediniz. Çare yoksa lütfen aynı eve 2 tane adsl bağlanmanın yolunu söyleyin yoksa bişeyleri parçalayacağım :S Teşekkürler herkese
kardeş deneyeceğim. ama şöyle söyledi birisi.Mesele ağ ip im 192.168.1.2 normal ip im 145.125.35.14 diyelim mesela. ip den bana bağlanmaya çalışırsa 145.125.35.14:4662 diye mi yazacaklar ( 4662 external port protocol TCP)
Ağdaki pc'ler'in Her ßiririnin Ip'si Farklı Farklı Olacak Şekilde Olması Lazım.
Mesela ßenim Ağımda 3 Kişi War
ßenimki: 10.0.0.11 Diğer Komşunun: 10.0.0.8 Diğer 2. Komşunu İse: 10.0.0.12
Yani Hepsi Farklı...
Yada Sen Ip ve Dns'leri Ootmatik Yap. Öle Daha Kolay, Kendi Ootomatik Ayarlıyor