Şimdi Ara

ARKADAŞLAR TERMAL MACUN DEĞİŞİMİ SONRASI DİSPLAYPORT SİNYAL YOK HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar geçen hafta bilgisayarın termal macunu değiştirmek için kasayı açtım.. ondan önce 5-6 ay'da 1 temizliğini yapar tertemiz bırakırdım.. neyse aldığımdan bu yana bir seneyi geçtiği için termal macun kurumuştu X şeklinde sürdüm kasanın tüm parçalarını takıp kasayı kapadım. bilgisayar bu süre içinde çalışıyodu ama kasa yeniden başlayıp duruyordu.. bir şekilde açmayı başarıyodum.. 23 temmuz itibariyle bilgisayar açılmamaya başladı.. kasayı 3-4 kere açtım termal macununu sildim tekrar yeniledim içini açtığımda önceki sürmem'de kenarlara taşmıştı onları da temizledim işlemci pinine termal macun bulaşmamıştı ona dikkat ettim.. RAM slotlarını silgi ile silip yerlerini değiştirdim , CMOS pilini çıkardım 5-10 dk sonra geri taktım, yeni pille değiştirdim ama hala displayport'a görüntü vermiyor aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi

İ7 14700 F (14.Nesil)

64 GB RAM

Nvidia 4070 Süper

4Tb SSD

MSI pro B760 M-P anakart'ım var bu şekilde resimdeki gibi işlemci soğutucusu kırmızı ışık, ez debug LED yazan yerde kırmızı ne yaptıysam ekrana görüntü veremedim tüm fanları çalışıyor ama displayport, mouse , klavye'ye ışık gelmiyor.. lütfen yardım edin. işlemci pininden birine ıslak mendil takıldı yamulmuştu onu büyüteç ve bir şırınga ucu ile düzelttim pinler sapasağlam hala görüntü yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• parçalaın biri kısa devre yapıyor sorun büyük ihtimall ramlarda eğer çift ramsa birini çıkart öyle dene yerlerini değğiştir kombinasyonları farklı slootlar dene

• armagan_60 A kullanıcısına yanıt

Sorun CPU'da, yani işlemcim'de devamlı kırmızı ışığı yanıyor sönmüyor. kenarları taşan termal macunu silerken alt kısmındaki pinlerin sağ kısmına ıslak mendil takıldı çok nazikçe yavaş bir şekilde çektim.. resimde gördüğünüz yerdeki pin ya koptu ya kırıldı ince iğne ve kalem ucu ile bulamıyorum bilgisayarı alalı 1 sene olmuştu keşke hiç değiştirmeye kalkmasaydım termal macunu 😞 şimdi vatan'a götürsem her şeyini çekip elime kağıtları alıp hallederler ama kullanıcı hatası olduğu için garanti dışı kalır benden para alırlar o sorun değil ama tek korkum içindeki parçaların değişmesi çünkü anakartı yerinden çıkarmayı montaj etmeyi sökmeyi bilmiyorum yanlış bir şey yapmaktansa kasayı komple teslim etmek daha mantıklı

• Komple kasayı alın gidin durumu izah edin yardımcı olurlar...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

Kasayı açtığım ve pin'i kırdığım için garanti dışı. sadece anakart'ı çıkartıp götürdüm.. bi aldığım fiyat kadar da masraf çıkardılar alalı daha 1 sene oldu 5-6 bin TL dediler ucuza yapan yerler var 700-2000 arası hala nereye vereceğimi bilemedim 2 hafta çok zor dayandım PC olmadan 😌 bundan sonra durum ne gösterir bilmiyorum

• Anakartı değişseniz daha maliyetsiz olacak gibi...

Bu nasıl bir hizmet politikası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 4 Ağustos 2025; 19:39:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.