Şimdi Ara

arkadaşlar tc kimlik no zorunlu olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar donanımhaber mükembel bir site alllah yapandan allahrazı olsun
    azönce bir kaç arkadaşların donandırdıklarını okudum üzüldüm sitenin kirlenmesine aklıma bir fikir geldi sizle paylaşmak istedim
    tc kimlik no profilde zorunlu olsun gizlenemesin dorandıcıların bir nepze olsun önüden geçebiliriz diye düşündüm bu konu hakkında yorumlarızı bekliyorum hayırlı alışverişler SAYGILAR

BLACK22
    TCNO::10241566758

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black22 -- 7 Ocak 2007; 2:06:05 >

• iyi fikir hatta siteye kayıt olurken kımlık nonun kullanıcı nın gercek ismi ile karşılaştırılarak onaylanması iyi olur ama ückağatcılar bu sefer de sahte kimlık nosu ve isimle kaydolur ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: black22

selam arkadaşlar donanımhaber mükembel bir site alllah yapandan allahrazı olsun
    azönce bir kaç arkadaşların donandırdıklarını okudum üzüldüm sitenin kirlenmesine aklıma bir fikir geldi sizle paylaşmak istedim
    tc kimlik no profilde zorunlu olsun gizlenemesin dorandıcıların bir nepze olsun önüden geçebiliriz diye düşündüm bu konu hakkında yorumlarızı bekliyorum hayırlı alışverişler SAYGILAR

BLACK22
    TCNO::10241566746
    + KATILIYORUM PROFİL GİZLMEM ÖZELLİGHİ KALDIRISIN FORUMDAN BİRDE

• Ben şahsen kimlik no'mu vermek istemem farklı amaçlar içinde kullanılabilir herkesin içini bilemezsiniz
  • Muhtarlıktan onaylı kağıt alıp fax çekelim. Öyle üye olalım.
    Malesef dolandırıcılığın önüne geçmek zor. Ama azaltmak mümkün olabilir. Bence TC no çok işe yarayacak bir çözüm değil.
  • Evet arkadaslar profil gizliligi kalksin ve herkes seffaf bir sekilde yapsin alisverisini
  • EE adam benim T.C. kimlik numaramla, benim bilgilerimle, işler çevirirse ne olacak ?
    Dostum maalesef bu işlerin içinde olan birisi olarak üzülerek belirteyim bu işin sonu yok.
    Bu her zaman böyleydi, ve böyle devam edecek, o adam her türlü bu işi yapacak sen ne yaparsan yap o adam yine dolandıracak.

Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell TC Kimlik No İstiyo
    16 yıl önce açıldı
    TC Kimlik nosu Tek Biten vatandaş
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gercekten de guzel fikir bravo arkadaslar
  • oyle sey olmaz arkadaslar neden dersenız burada bır kullanıcı ıle sorun yasarsın mesala benım gıbı alısverıs yapmak ıstemedıklerım varrr...Mesala gecende basıma bır durum geldı bır kullanıcı vardı urun satıyordu adamdan referans ıstedım acıkcası yok dedı urunlerı almak ıstemedım guvenemedım neyse sonra ben urun satarken adam bana demıs kı urunler 80 ytl olursa hemen alıyorum hesap no ver sonra ılanıma bır baktım pm ıptal yazmıs yazan adamda ondan urunlerı almadıgım adam ıste nedersın bu duruma bu adam boyle yaparsa tc kımlık no mu alıp baska yerlere vermıycegı ne maglum ben beklerım sahsen
  • Kimlik no yu verince birçok bilgi sızar...tehlikeli...topic sahibine de silmesini öneririm.
    Güvenli alışverişe gelince şu an için referans tan daha başka çare yok.Tabi birgün Dh GG de olduğu gibi bir havuz sistemi oluşturmazsa..
  • telefon ımesı klonlanan ulkede mılletın kafa kagıdıda kopyalanır alakası olmıyan sahısların

bası belaya dusmesın sora
  • tc kimlik no olayı sakat iş...
  • İsteyen varsa size yüzlerce isim ve uygun kimlik numarası verebilirim. Zor birşey değil kimlik numarası bulmak. Daha farklı bir çözüm olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

İsteyen varsa size yüzlerce isim ve uygun kimlik numarası verebilirim. Zor birşey değil kimlik numarası bulmak. Daha farklı bir çözüm olmalı.

• En mantıklısı isteğe bağlı havuz hesabı
  • Bu iş kimlik no'su ile olacak şey değil. Tek yolu var arkadaşlar. Referans ile. Sağlam referansı olandan mal alın. Başka şehirden mal alacak olanlar için ise, her şehirde güvenilir birkaç gönüllü üye aracılık yapsın. Parayı hesabına yatıralım, o da bize elden istediğimiz malı alıp göndersin. Arada ufak da bir komisyon alsın.
  • kimlik no su düşüncesi güzel ama bu numara alenen ortada olmamalı..
    sadece yönetimde saklanıp, dolandırıcılık durumu olursa ilgilisine açıklanmalı..

@kafeinn arkadaşın fikride güzel.. bu gönüllüler meslek olarak pc üzerine çalışan kişiler olursa daha da güzel olur.. kontrol edip ürünü kargolarlar..
  • bı nevı gıttı gıdıyorun havuz hesabı gıbı olay .bence de uygulanablır.her şehır ve yogun sehırlerın bolunmesıyle oluşturulacak yedı emınler oluşturmalı.ayrıca ılan da net ve uruunun durumunu açıklayıcı bılgı verme zorunlullugu olmalı.şurası cızık vss gıbı.açıklamalardan dogacak hata veya yanlış bılgı herkes tarafından gorulebılmelı.
  • Merhabalar.. umarım bu açtığınız toici adminlerden izin alarak açıyorsunuzdur yoksa 2. el bölümü altıdna bu tip konuların defalarca açılması forumu kirletmekte bildiğiniz gibi umarım forum kurallarını okuyup izin alarak topici açıp kişisel görüşlerinizi paylaşıyorsunuzdur..(hernekadar havuz fikri kimlik nosu fikri yeni olmasada.. :-/ )

Herşeyden önce Unutmayınki burası 2. el üzerine kurulu bir site değildir.. 2. el sadece bir bölümüdür.. tabi 2.el kısmının aşırı büyümesi ve ilgi görmesi yaşanan sorunlarında artmasını kaçınılmaz kılmakta ve bunların yaşanmaması için olabildiğince çaba harcanmakta.. Dolandırıcılar her şekilde dolandırır.. Önemli olan uyanık olmak. Akıllı olun arkadaşlar bu kadar basit.. şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım yaşatmadım... alıverişler 2 kii arasındadır kuralla vs olmaz çünkü donanımhaber gittigidiyor tarzı biyer değil sadece forumunda 2. el bulunduran bir sitedir unutmayın..

Uyanık olun, referans isteyin güvenilmedik bilinmedik biriyse verdiği referanslarla konuşun onlar yeni kayıtlımı vs bunlara dikkat edin.. 3-5 kuruş için paranızdan olmayı göze almayın...Elden alırken bile temkinli davranın elden almanız dolandırılmadığınız manasına gelmez eve gidince sorunlar yaayabilirsiniz.. Bukadar paranoya yaşadığınıza değmeyeceğinizi düşünüyorsanız sadece güvendiğiniz tanıdığınız insanlardan ve mağazalardan alın..(ki bilgisayar firmalarından çok güvendiğim insanlarda vardır forumda zannetmeyinki herkes kötü niyetli ;))

+ kişisel görüşüm şahıs mahremiyetinden yanadır.. Alt tarafı alıveriş ettiğim bir kişiye Tc kimik nomu - adresimi ilkokulda okuduğum yeri vs herşeyi vermek zorunda değilim çünkü bunlar kişilere özeldir alıcının 3 kuruşluk bir mal ile beraber bana ait bilgilere erişim hakkı sağlaması pekde mantıklı değil.. satıcı değil alıcılarda kötü niyetli olabilir çünkü..

İyi günler, Herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSyCo -- 7 Ocak 2007; 3:56:29 >

• ve veya sıtemızın en kıdemlı uyelerınden oluşan bı ekıp oluşturulmalı kendı rızaları ıle elbette.bu ekıp bı hesap nosu edınsın tum alışverışler gg de oldugu gıbı o hesaba aktarılsın ekıp alıcıya para odendıgıne daır emaıl atsın yada pm neyse sonra satııcı kargoyu yapsın . alıcı onaylasın ekıbe emaıl yada pm atsın.para satıcının hesabına havale olsun.arada şayet oluşan bı masraf varsa alıcı ve satıcı aynı oranda paylaşsın.ayrıca ekıbe hem alıcı hem satıcı yuzde 1 gıbı ornek bı mıktar hızmet bedelı odesın.%2 şer de olabılır yada buna % oranı vermek te şart degıl .bu hızmet bedelı dışında kalan alıcı ve satıcının odedıklerı komısyonun % 50 ıle uyelere belirli donemlerde uygun bı mekanda bıkaç farklı merkezlı partı duzenlesın.bıraraya gelınsın.yazı ıle gerçekleşen paylaşımlar arasırada yuz yuze ımkaNINA kavuşsun.6 aylık peryotlarda mesela toplanılsın.adına da lan partı dıyelım.çok uzattım belkı bırazda saçmaladım sız ıçınden varsa lazım olan kısmını halka açalım derım.saglıcakla kalın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.