Şimdi Ara

arkadaşlar spin attım bir kaç sorum var.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yokuş asagı sabah 7 civarı (hafif uykusuz) ıslak zeminde sollama yaparken çok az frene dokunmamla spin attım 90 derece kaydım ağaç kaldırım anca durdum benim ön çamurluk çöktü 50 tl düzeltme 100 tl boyama dediler normalmi sadece şehir içinde bir yerden fiyat aldım ... bide jantın teki dağıldı ben şimdi jantların hepsini değiştirp çelik jant taksam şürüş açısından sağlamlık açsından farkedermi... şimdiden teşekürler bu arada 3 aydır araba kullanıyorum yeni almıştım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jdmaxeg -- 28 Nisan 2009; 23:05:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: jdmaxeg
    yokuş asagı sabah 7 civarı (hafif uykusuz) ıslak zeminde sollama yaparken çok az frene dokunmamla spin attım 90 derece kaydım ağaç kaldırım anca durdum benim ön çamurluk çöktü 50 tl düzeltme 100 tl boyama dediler normalmi sadece şehir içinde bir yerden fiyat aldım ... bide jantın teki dağıldı ben şimdi jantların hepsini değiştirp çelik jant taksam şürüş açısından sağlamlık açsından farkedermi... şimdiden teşekürler bu arada 3 aydır araba kullanıyorum yeni almıştım...

dostum geçmiş olsun. Olur öyle şeyler sana bişey olmamış ya. Takma kayafa.
    Araba R9 mu? Onu bir yazsana hele bakalım?
  • ya r9 yada r11, fren sistemi diye birşey yok araçta.
  • desci etme eyleme. ne alakası var. Fren ayarları falan bozuktur mutlaka tabiide, zamanında fren sistemi koyuyorlardır o arabalarada. Hani bloke olur falan o ayrı tabii. İlla bir pedal vardır üstad ya..? 3 aydır. araba kullanıyorum demiş birader zaten.
    Öyle bir durumda ne yapması gerektiğini nereden bilecek ki? Hem daha arabayı öğrenemedik, imzada broadway yazıyor ama?
  • R11 ve R9 kullandım ordan söylüyorum

Araçların fren sistemi cidden büyük risk, fren mesafesi çok uzun ve özellikle yokuş aşağı gidildiğinde spin atma riski çok fazla, hatta birde yerler ıslaksa nerdeyse kurtuluşu yok.

Benim araba kafadan kayıyordu, kafadan kayma durumunda yapılacak pek birşey yok aslında. Mümkünse fren dozajı azaltılıp araç toplanmalı ama tehlikeli bir durumda gerçekten yapılacak şeyler çok sınırlı.

Allah sabır versin bu araçların sahiplerine, başka birşey demiyorum.
  • OhoOo..Burası bizim Renoların frenlerini tartıştığımız platform haline gelmesin sakın
    Usta biraderde bir gelse bari yanii....
  • fren sisteminde sorun var o zaman 10 sene önce bizde de brodway vardı 91 model... 5 sene kullandık frenleri de taş gibiydi maşşallah... ıslak veya kuru zemin fark etmiyo frene bastığın yerde kalıyordu araba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kadar.. Lastikler bitmiştir. Fren ne yapsın ona daha...Hem yağmur falan varmış.
    Madem bu araçlardan kullanmışlığınız var. Alaşım jant birşey kaybettirirmi onu yazın kenara biryere. Tampon boyasına fiyat sormuş birader bilen varmı . 100tl çok geldi bana.
    Şu alaşım jantlarada çelik demeyin . Basbayaa alüminyum alaşımı işte.Ne çeliği? Çelik olsa dönermi onlar Allah aşkına yaa
  • reno 9 araba
  • yok ben arabamdan gayet memnunum fren sisteminde bir problem yok ayarları yeni yapıldı biraz acemilik var biraz hızlandım aniden dokununca frene attı işte devamında da freni bırakmadım bastım çektim bastım çektim zati 5-6 sn oluştu olay benim sorum boya fiyati ile jant daha sert ve aliminyum alasımlılar(ben çelik biliyordum:)
  • lastiklerde yeni ayrıca.....kaza benim hatam... başka bir araba veya yayaya vurmadım Allah korudu..
  • alaşım jant almanız daha iyi olur. ama mevcut jantınızın da düzeltilebileceğini sanıyorum. yapısı gereği düzeltilebilir.ne kadar sağlıklı olacağı düzelten kişiye bağlı tabi. alternatif olarak çıkma jantta bulabilirsiniz.

kaporta içinse biraz çok istenmiş. düzeltme 50 ytl normal gibi olsada boya fazla istenmiş. tabi boyanacak yerin ne kadar bir alan olduğunu bilmiyorum.
  • jdmaxeg Aracın fotoğrafı yokmu el altında 1 tane. Yüklesene bir görelim olanı-biteni.
    Dedim en başta. Sıkma tatlı canını . Sana bir şey olmamış ya. Olur böyle şeyler. İnsanlık hali...
  • foto yükledim

• buda jant eğileni attık resimdeki stepnedeki biraz paslanmış

• haklısın da ilk kaza ben gözüm gibi bakarken çaktık yani...... tabi sağlık olsun cana bir şey olmadıya komple gittse araba içim acımaz
    quote:

Orjinalden alıntı: zeiffer

jdmaxeg Aracın fotoğrafı yokmu el altında 1 tane. Yüklesene bir görelim olanı-biteni.
    Dedim en başta. Sıkma tatlı canını . Sana bir şey olmamış ya. Olur böyle şeyler. İnsanlık hali...
  • e arkadaşlar resim koyduk bir sey yazmadınız yav ordamısınız tecrübesi bol arkadaşlar burda acemi 3 aylık söför arkadaşınız var
  • bende acemi şöförüm 1 aylık. korktum şimdi. ıslak zeminde frene basmamak mı lazım şimdi? ne yapmak lazım. ya da şöyle sorayım. araba baktık gidiyor sağa sola ne yapmak gerekir?
  • 360 derece kır direksiyonu çek el freninin tam tur döndür arabayı ;)

Başıma geldi Doğan Slx 96 model araç Lastiklerimin durumu iyi değil Yağmur yeni yağmaya başlamıştı İlk yağışlarda yollar kaygan olur ışıklara yaklaşmıştım 60km hızla gidiyorum tahminen 50 metre mesafe var hafif basmaya başlamıştım frene Aracın Kızakladığını hissettim baktım duramayacak dört yol ağzı kavşaktan fırlayacam 2 şeritli yol Direksiyonu hızlı şekilde Kırıp freni köklediğim gibi El frenini çektim Olduğum yerde tam tur geri döndüm :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.