2009 s40 volvom var garantisi bittiği için yetkili servise götürmedim sanayi de yaptırdım bakımlarını malüm çok daha uygun.A ma tabiki servis zamanı geldi mesajı hala ekran da karşıma çıkıyor daha önceki arabamda opeldi onda nasıl silineceğini internetten öğrendim sildim ama bu aracımla ilgili bir bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim..
Şu aşağıda yazılanları bi dene dostum.
quote:
Orijinalden alıntı: cburakreis
Servis ışığını söndürmek için servise veya pc ye veya obd den bağlanıp kendi laptop ınız ile uğraşmaya gerek yok.Başıma geldiği ve de yandığı müddetçe dikkatimi dağıttığı için söndürme işini zamanında bayağı bi araştırmıştım.Aşağıdakileri uygulayın:
1.Yapmanız gereken çok basit, kontağı açmadan gösterge panosu üzerindeki saat ayarlama düğmesine basılı tutun, ve kontağı sadece gösterge panosundaki ışıklar yanacak şekilde anahtarı çevirin.Unutmayın eliniz saat ayarlama çubuğuna basılı olacak.10-20 saniye gibi bi süreden sonra servis ışığı yanıp sönmeye başlayacaktır.Bunu görünce kontağı kapatın, elinizi ayağınızı çekin :)
2.Marşa basıp çalıştırın, servis ışığının sönmüş olduğunu göreceksiniz.
anahtarı takıp 1. pozisona çevir
km sıfırlamaya bas, basılı tutarken anahtarı 2. konuma getir
bir süre sonra göstergede ikaz işareti yanıp sönmeye başlayacak 3. yanıp sönmeden sonra km düğmesini bırak.
anahtarı çıkar ve tekrar takıp çalıştır.
Konuyla alakasız olabilir belki ama 0 volvolarda ilk servis kaç yıl yada kaç km'de?
Teşekkürler :)
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
bir süre sonra göstergede ikaz işareti yanıp sönmeye başlayacak 3. yanıp sönmeden sonra km düğmesini bırak.
Bugün servise zamanı uyarısı gelince ilk defa burada yazılanları uygulama imkanı buldum. Yukarıda benim alıntıladığım şekilde değil, 19can84 arkadaşımızın dediği şekilde oldu, yazı kalktı.
quote:
Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
Bugün servise zamanı uyarısı gelince ilk defa burada yazılanları uygulama imkanı buldum. Yukarıda benim alıntıladığım şekilde değil, 19can84 arkadaşımızın dediği şekilde oldu, yazı kalktı.
Hocam ben onu sadece s40 için oluyor sanıyordum, demek s60'ta da geçerliymiş.
Evet hocam. S60 için de geçerliymiş. Diğeri tarif olmuyor. Saat düğmesine basılmıyor. Sadece sağa sola dönen bir düğme o. Muhtemelen yanlışlıkla saat düğmesi denmiş.
Bilgi için teşekürler , benim kafama takılan birsonraki servis zamanında tekrar hatırlatma yapıp yapmayacağı.
yapacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme