Şimdi Ara

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullandığım Asus P5Q Deluxe anakartın üstündeki onboard ses kartı, optik çıkış üzerinden DTS:Connect yada DDL çıkış veremiyor.

Ekran kartım HDMI üzerinden 7.1 DTS ve Dolby ses çıkışı verebiliyor.

Ev sinema sistemim DTS ve Dolby 96khz/24bit destekliyor ancak ev sinema sistemimin receiver ünitesinde HDMI girişi yok, sadece optik giriş ve 2 kanal coaksiyel giriş var...

Bu durumda DTS sesi ekran kartı üzerindeki HDMI çıkıştan optik çıkışa dönüştüren bir aparat kullanmam gerekli sanırım.

Böyle bir şey mümkünmüdür ve en hesaplısı nerede satılır, tavsiyelerinizi bekliyorum.

---

Ayrıca anakartın üstündeki Soundmax AD2000B çipsetli ses kartından, driver zorlaması yada başka bir yöntem ile DTS yada DDL çıkış alabilirmiyim? Creative'in bazı ses sürücülerini zorlayınca oluyor falan diye okumuştum bazı yabancı forumlarda.

ASIO ile DTS alınabiliyor sanırım ama nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok.

Bu konudada beni aydınlatırsanız sevinirim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 8 Ekim 2010; 19:54:58 >

• *yazdığın ilk satırdan dts connect ve ddl özelliklerini yanlış anladığını düşünmeye başladım basitçe açıklamak gerekirse bu özelliklerin bizim filmlerden aldığımız dts-dd ses ile ilgileri yoktur kullanım amacı dijital bağlantı altında stereo kaynakları dd ile tekrar sıkıştırarak decodere göndermekten ibarettir muhtemel amacınız dekodere dts aktarımı yapabilmek diye düşünüyorum.

*seninde farkında olduğun üzere ekran kartı üzerinden bağlantıyı ancak hdmi girişli bir avr-lcd üzerinden yapabilirsin ve bu bağlantı sonrasıda dts connect yada ddl(dolby dijital live) özellikleri çalışmaz farklı terimlerdir.

*konu dts-dd içeriği decodere kayıpsız aktarmak ise onboard spdif çıkış fazlası ile yeterlidir doğru ayarlar ile sıkıntısız aktarım yapılabilir nasıl yapıldığı nasıl ayarlandığı burada defalarca yazıldı çizildi arama yaparak bu metinlere ulaşabilirsiniz.

*yukarıda da yazdığım gibi dts-dd aktarımı için herhangi bir zorlama gereksiz sadece doğru yerlere tık koymak kafi.

*asio ile dts arasında bağ yoktur buna takılmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: activ

*yazdığın ilk satırdan dts connect ve ddl özelliklerini yanlış anladığını düşünmeye başladım basitçe açıklamak gerekirse bu özelliklerin bizim filmlerden aldığımız dts-dd ses ile ilgileri yoktur kullanım amacı dijital bağlantı altında stereo kaynakları dd ile tekrar sıkıştırarak decodere göndermekten ibarettir muhtemel amacınız dekodere dts aktarımı yapabilmek diye düşünüyorum.

*seninde farkında olduğun üzere ekran kartı üzerinden bağlantıyı ancak hdmi girişli bir avr-lcd üzerinden yapabilirsin ve bu bağlantı sonrasıda dts connect yada ddl(dolby dijital live) özellikleri çalışmaz farklı terimlerdir.

*konu dts-dd içeriği decodere kayıpsız aktarmak ise onboard spdif çıkış fazlası ile yeterlidir doğru ayarlar ile sıkıntısız aktarım yapılabilir nasıl yapıldığı nasıl ayarlandığı burada defalarca yazıldı çizildi arama yaparak bu metinlere ulaşabilirsiniz.

*yukarıda da yazdığım gibi dts-dd aktarımı için herhangi bir zorlama gereksiz sadece doğru yerlere tık koymak kafi.

*asio ile dts arasında bağ yoktur buna takılmayın.

Daha önceki anakartımda Dolby Digital Live ve DTS:Connect özelliği vardı. Bunların PC üzerindeki 7.1 (analog) sesin sıkıştırılma şekilleri olduğunu biliyorum.

Sorun "film izlerke dts-pass through yapamıyorum" değil, dikkatini çekerim. Gerçek zamanlı olarak DTS kodlaması (encode) yaptırmam lazım ses kartına, ama desteklemiyor... Bu yüzden DTS destekli bir ses kartı almak gerekiyor normalde ama dediğim gibi HDMI üzerindeki DTS sesi optik çıkışa dönüştüren bir aparat varsa, gerçekten harika olacak.

Ayrıca ASIO ile çalışan ve gerçek-zamanlı AC3 sıkıştırması yapan bir zımbırtı bulmuştum 2-3 gün önce, şuan bir türlü bulamıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.