Şimdi Ara

Arkadaşlar lastik alacam yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar arabama 4 adet lastik almam gerekiyor.izmirde yaşıyorum ve günde 150 km yol yapıyorum.yani hertürlü yola girip çıkıyorum.bu şartlarda hangi lastiği almalıyım.ebat 175-70R-14 veya 185-65r-14 olacak.üzerindeki lastik ebatı 165-85R13 .benim kafamda 4 lastik var.1-michelin enerji e3a 2-goodyear vector5 3-bridgston b250 4-goodyear duragrip

bu dört lastik dışında önerebileceğiniz markalara da açığım.fiyat fazla önemli değil yeterki gerçekten kaliteli olsun.konforda önemli tabii..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmigs1905 -- 5 Mart 2008; 0:11:48 >

• bridgston turanza serisi al. Sanayida lastik rot balans işiyle uğraşan bir ustadan fikir almıştım, sıfır aldığı aracın fabrika lastiklerini iade etmiş bridgston serisi takmış.
  • Geçenlerde bir derginin 205 ebadındaki lastik testlerinde bridgston turanza birinci olmuştu. Ama testteki verilere bakılınca en düşük yuvarlanma direnci michelindeydi, kuru zeminde en kısa mesafede duran bf godrickti (Islak zemindede en uzun mesafede duran). Yani anlayacağın her lastiğin artısı ve eksisi mevcut. ADAC'ın 2007 yılı yaz latiği testindede 205 ebadında Pirelli P7, Bridgtone Touranza ER 300, Continental PremiumContact 2, Uniroyal ralley 550, Dunlop SP Sport Fastresponse iyi lastikler olarak görünüyor. Birde michelin energy saver diye bir lastik çıkardı, daha az tüketim ve daha az yol sesi vaad ediyor. 185 ebadlarda buna yakındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukeya -- 5 Mart 2008; 8:26:46 >

• aynen katılıyorum, performans beklentisi olmayan ve çok km yapan kişi lassa dan şaşmamalı.

hem ekonomik, hemde türkiye şartları için modifiye edilmiş lastikler.

quote:

Orjinalden alıntı: okis

lassa impetusu listene dahil et bence
  • vallahi ne yalan söyliyim Golf te lassa var, 205/55/R16 ebatı. Yaz lastiği olarak Bridgestone Turanza, Kış olarak LAssa Snowways var. İlk başta kızmıştım niye snowways aldınız lassa dandik diye. Çok dik ve hafif buz olmadıktan sonra canavar gibi çekiyor.
    Arkadaşımda da yazı var lassanın çocuk memnun. Tabiiki öyle muhteşem kalite olmayabilir o kadarını bilemem, ama sonuç olarak normal sakin bir kullanım için lassa gayet yeterli.
    Daha Fazla Göster
  • ben HANKOOK kullanıyorum golfte 2 yıldır oldukça sessiz, yumaşak ve üzeri slicalı su tutmayan bir lastik fiyatıda diğerlerine göre hesaplı. daha evelden İmpetus vardı arabanın içinde gürültüden durulmuyordu ve oldukça sert bir lastikti
    New Astra Edition

triger
  • Memnun kaldıklarımı yazmışken memnun kalmadıklarımı da yazayım: Good Year Eagle Ventura. Çok sert bir lastik, araca konforundan kaybettiriyor ve ayrıca aracın gövdesini gereksiz yere yoruyor.
    -*daha önce alan oldumu??
    -*fiyatları ne kadar????
    kullanım ömrü kaç km...?????????
    teşekkürler
    KAYSERİ
  • arkadaşım günde 150 km yapıyormuşsun bu senede 50000 km yapar yani senin için önemli olan lastiğin ömrü olmalı.
    bu nedenle ben sana nokian nre öneririm.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Arkadaşım ben sana lastik markası değil işin mantığı hakkında tavsiyede bulunmak istiyorum.Lasatiği daha çok bulunduğun bölgenin hava şartlarını göz önünde bulundurarak almalısın.Mesela Trabzon 4 mevsim yağış alan,Erzurum asfaltın yazın bile çok ısınmadığı,Antalya yazın yoldaki ziftin eriyip su gibi yola çıktığı şehirler.Trabzonda su tahliyesi iyi olan lastiği seçmek mantıklı iken Erzurumda yumuşak hamurlu asfalta daha rahat tutunan lastiği seçmek mantıklı olacaktır,Antalyada ise sert hamurlu lastik.Zaten bu yüzden belli lastiklerin belli bölgelerde tutulduğu görülür.Bu üç şehir için de aynı lastiği tavsiye etmek yanlış olur.

İzmir neredeyse 6 ayı çok sıcak geçiren bir şehir ve buna paralel olarakta yollar özellikle yazın aşırı ısınıyor.Yerinde olsam hamuru çok yumuşak bir lastik seçmem.Sıcak asfalt bu lastikleri çok çabuk tüketecektir,ve asfalta çok yapışan bu lastikler aşırı ısınma yaparak tehlikede yaratacaktır.Bence satıcılardan bu konuda bilgi iste ve lastik seçimini buna göre yap.

• arkadaşlar teşekkürler sanırım brigston turanza alıcam.bana şu an en yakın model o..
  • Lassa impetus 2 kullanıcısı olarak ben tavsiye etmiyorum.
    Oldukça sert hamurlu lastiklerdir konfor açısından yoldaki neredeyse herşeyi sürücüye hissettirir.Yani konfor düşkünüysen Lassa impetus u kesinlikle tavsiye etmem.
    İyi yönleri ise uzun süre kullanabilirsin sert hamurlu olduğundan yıpranma daha az olur ayrıca toprak,taşlı yollara gönül rahatlığıyla girebilirsin Türkiye şartları için idealdir.Hatta kapana bile ters girebilirsin denenmiştirSıcak havalarda yol tutuşu daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmigs1905 -- 12 Mart 2008; 22:59:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.