Şimdi Ara

arkadaşlar kalorifer peteklerinin uzunluğu nasıl hesaplanır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
77.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Her su tesisatçısının pardon...Eskidendi...Şimdi dogalgaz tesisat işi yapanın igdaş tan onay belgesi var..Vede çizilmiş dogalgaz tesisat projesine imza atan bir mak.müh.. var...Konu şudur..Ben imza attıgım dogalgaz tesisatının çizimini yapıyorum..Boruları döşeyip , işi yapıp onaydan benim ortak geçiriyor......Ama kalorifer tesisatı nasıl döşenmiş ?...Bilmiyorum... Yada gelip başında duramıyorum..Paramı ı alıp imzamı attım... Bizim ortak gidip yaptı.....Bütün hikaye budur..Memleketimizde çok bilgili mak. müh...Binlerce var çok şükür...Onlarla bir alıp veremediğimiz yok. Deveye ne demişler ?...Boynun niye eğri...?.... Oda ne demiş ?...... ..HERKES İŞİNİ DOGRU DÜRÜST YAPSA....ALDIGI PARAYI HAKEDEN TERTEMİZ İŞ YAPSA...BU FORUMLARDA EVİNE TESİSAT DÖŞETİP DEVAMLI GAZ YAKIYORUM ISINAMIYORUM....EVİM BİR TÜRLÜ ISINMIYOR....YADA ALDIGIM KOMBİ EVİME YETMİYOR.....Diyen bir kimse olmaması lazım...Varmı ?....Yokmu ?....Cevabı sizlerde.... Saygılarımla... GİDİP İŞİN BAŞINDA DURUP İŞİ YAPTIRAN MAK. MÜH. lerde çok...İkitellide GÖK ISI....İbrahim Gök... Mak. Müh.... Mesaj atıp adres soranlara tlfnunu yazıyorum....0532.7001600 . Buda notum olsun..Tertemiz iş yapar. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Kasım 2009; 15:59:17 >




  • Yazılanları sonuna kadar okudum.Dikkatimi çeken bir nokta şu.
    Bir tarafta mühendis, diğer tarafta ise tesisatçı karşılaştırması yapılmış.
    Bence burada asıl taraf tüketiciler.
    Benim yanımda benim hizmetimde ,benim denetimim ve sorumluluğumda çalışan insanın telefonunu isteyen dangalak tüketici portföyünü unutmuşsunuz.
    Usta birşey olursa ben direk seni ararım diyen yalaka insanlar var bu ülkede.
    Firmaların düzgünlüğü, garanti şartları, gözönüne alınmaksızın bu köylü kurnazı usta toplulukları hemde dah yüksek fiyatlarla işini çevirmektedir.
    Vergi ödemeyen onlar
    kira stopaj ödemeyen onlar
    fatura kesmeyen onlar
    işine garanti vermeyen onlar
    duygu sömürüsü yapanlar gene onlar

    Dürüst Firma Arayanlar İçin Tavsiye Edeceğim Bir Firma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heykali -- 1 Kasım 2009; 15:16:24 >




  • taşkafa hocam bir sorum olacak. bende salona bir radyatör daha ekletmeyi düşünüyorum.20.000 kcal kombi var evde ve banyoda ki havlu radyatörü hariç 60 cm lik toplam 770 cm radyatör var. siz "20.000 kcal bir kombi en çok 9 mt toplam boyda 60 cm yükseklikte radyatör besler" demişsiniz. acaba bu hesapta havlu radyatörünü kaç cm olarak alacağız. yani ben en çok kaç cm daha radyatör ekleyebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Özel mesaj atmıştın yazdım...Şimdi burada soruyorsun....Havlupan pek hesaba katılmaz...Isı gücü var yok arası....Burada 30 cm panele denk desen sana 1 mt 60 lık at yazdım...Yine yazıyorum...Bütçen müsaitse 120 cm tak...para senin, ttercih senin...Saygılarımla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bigboomer Nasrettin Hoca ne demiş ?... SENDE HAKLISIN.... Eski su tesisatcıları hep dogalgaz ustası oldu..kabala pazarlık götürü usulü iş alıp tesisatı radyatörü döşeyip kombiyi takıp parasını alıp gidiyor...Sen hangi hesaptan bahsediyorsun ?...İnsanların dini imanı para olmuş...134 m2 eve 4,20 toplam boyda 60 lık pkkp panel radyatör baglayıp TAMAM YETER ....Deyip defolup gidiyorlar...Toptan pazarlık yaptıgı için kıstıgı radyatör kendine kar demek...İşi yaptıran vatandaş ise YAKIYORUM YAKIYORUM EVİM ISINMIYOR DİYE KOMBİ DEĞİŞTİRME ÇABASINA GİRİYOR... Ben çok yakın şahidim...Aynı blok aynı katta aynı cepheye bakan 134 m2 iki daire...Biri 290 L. Gaz parası ödüyor....8,9 mt. 60 lık paneli var....Digeri 450 L. ödüyor..4,2 mt toplam boyda 60 lık paneli var.. Aslada ısınamıyorlar...Ufo soba ile takviye yapıyorlar...Bu insanların günahı yok...sebebi gözünü para hırsı bürümüş usta kılıgında gezen soyguncular....İnsanlar uyansın...Kim makina mühendisi getirip evine radyatör hesabı yaptırıyor ?...Kaç kişi ?...Neyse....Kestim...Saygılarımla... İLAVE... 4,20 mt. toplam boyda pkkp tipi 60 lık panel radyatörle 134 m2 ev nasıl ısınır ?...Merkezi sistemde 70-80 C sıcak su gelirse çok rahat ısınır...Kombide devamlı 70 -80 C de yakmak demek aylık 950-1500 L. arası gaz parası ödemek demek....


    muhendisin attigi imzanin sorumlulugu olsa. birileri de kontrol etse. gel kardesim buraya sen nasil imza attin. sen 1-2 sene birak en iyisi muhendisligi dese bak ne guzel isler cikar.




  • Arkadaşlar,
    Kombiyi düşük sıcaklıkta yakmak %93 lerde olan verimini % 80 lere düşürüyormuş bilginiz olsun. 50-60 ta sürekli yakmak yerine 80-90 da çalıştırıp oda termostatı ile devreye girip çıkarmak daha verimli oluyormuş.
    Ama,
    Son model bazı kombilerde hermetik baca fanı inverterli imiş. Bu sayede fan devrini değiştirerek içeriye gerektiği kadar hava alıp aynı verimi düşük sıcaklıklarda da sağlayabiliyormuş. Bu özellik son çıkan modellerde var. Kombi alacakların aklında olsun.
    Slm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigboomer

    Ya nasıl ayrıntılı hesaba gerek yok anlamıyorum bi ton derdi var şu petek uzunluğunu hesaplamanın, kullandığınız peteğin markasına göre bile değişiyor peteğin uzunluğu..Nette bi ton ısı kaybı hesabı programı var indirin bi tanesini hesaplayın odadaki ısı kaybını ona gore alın elinize evinizdeki radyator ne marka ise onun kataloğunu bakın adam doğru takmış mı takmamışmı



    @taşkafa sanırım yaşca bigboomer' dan daha büyüksünüz pratik hesaplarla konuşuyorsunuz. ki sanırım arkadaş yeni ya da ögrenci belkide çalışıyor ama biraz korkarak gidiyor.. %80 hesapla aynı cıkar bu ampirik formüller bigboomer ki biraz uygulama yaptıysan anlaman lazım burda aksi ne olabilir diye bakarsın önce. sonra olumsuz bir durum yoksa ampirik formüller işe yarar. %5 oynar oynamaz ampirik formül dediğinde. o da bi evde 50 cm radyatör etmez

    haksız mıyım @taşkafa yasınızı bilmiyorum ikinizinde ama yeterince uygulama ve proje çizdim hala da yapıyorum sorun olmadı. 25 e yakın banka çizdim sırf türkiyede istanbuldan izmirden tutun erzurum van ankara antalya kayseri konya vb... daha sorun çıkmadı oralarda da.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihekim


    muhendisin attigi imzanin sorumlulugu olsa. birileri de kontrol etse. gel kardesim buraya sen nasil imza attin. sen 1-2 sene birak en iyisi muhendisligi dese bak ne guzel isler cikar.



    senin o söylediğin büyük işlerde var ufak işlerde bende duymadım ne yazıkki. abi hallederiz durumunda olay hala ülkede...

    diğer türlü 1 sene yaptıgın işten sorumlusun en ufak şeyde kafana üşüşürler paranı alamazsın filan.
  • Boşver yaşı........Ben yarı yolu geceli çok oldu....Burada insanları soyulmasınlar diye uyarmaya çalışıyorum...Çok şeyler biliyorum deyip asla havaya girmedim...En basit kestirme ve ucuz yolu fazla ayrıntılara bogulmadan söylüyorum...Aklına yatan uyguluyor... Sefasını sürüp teşekkür ediyor....Aklına yatmayan para canlısı aç gözlü insanların kafasına göre yaptırıp gelip bu forumda derdini yanıyor....kimseye zorla bunu yapın diyecek dövecek, sövecek halimiz yok....Hakkımızda yok....ADIM HIDIR.......ELİMDEN GELEN BUDUR....Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Boşver yaşı........Ben yarı yolu geceli çok oldu....Burada insanları soyulmasınlar diye uyarmaya çalışıyorum...Çok şeyler biliyorum deyip asla havaya girmedim...En basit kestirme ve ucuz yolu fazla ayrıntılara bogulmadan söylüyorum...Aklına yatan uyguluyor... Sefasını sürüp teşekkür ediyor....Aklına yatmayan para canlısı aç gözlü insanların kafasına göre yaptırıp gelip bu forumda derdini yanıyor....kimseye zorla bunu yapın diyecek dövecek, sövecek halimiz yok....Hakkımızda yok....ADIM HIDIR.......ELİMDEN GELEN BUDUR....Saygılarımla...



    aynen böyledir abi. milleti yok hesaptı suydu buydu yormaya gerek yok ampirik formulu soylersen herkes zaten asagı yukarı hesaplar yok hesabı derindir bi ton ayrıntsı vardır diye bir iki konuda gördüm o yüzden yazdım zaten. okulda bize de öyle öğrettiler ama ne onu uygulayacak zaman ne de kafa olur işteyken ki gereksizdir kalmaktadır coğu zaman. sende yapmışsındır belki isi kazancı kaybı hesabını ampirik formulden cok mu farklı cıktı abi ( 25 yasındayım öyle çok bilmişlik taslıyacak ne yaşım ne de bilgim var )



    quote:

    Orijinalden alıntı: bigboomer

    Bence sen de haklısın taşkafa(ben de orhan abiden alıntı yapıyım dedim:D) Ancak bu işler mak muh imzası olmadan oılmuyor, ki hatta herkes değil, sadece mak muh odasından sertifikalı muh.ler imza yetkisine sahip. İşte bizim ulkemizde kaliteli muh. yetişmediğinden kimse ısınamıyor, bunun bence asıl sorumlusu 3 kuru gözünü boyamış mak muh.lerdir.



    bir bina yapılmıs adam kombi istedi adama 80 m2 lik evine desenki 20.000 lik yetmez ısınmaz yan daire 20.000 taktırdı der emmim 20.000 taktırdı der sana işini bilmeyen adam bile olursun.




  • arkadaşlar benimde evim yaklaşık 90 m2
    salon:22 m2
    yatak O:20 m2
    çocuk O:12 m2
    mutfak:9 m2
    çamlar pen çiftçam duvarlar 20 cm ytong ayrıca 7.5 m2 hol var orayada petek koydurmakk istiyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.petek yüksekliği 60 cm olacak kombi ise buderus düşünüyorum.bu değerlere göre petek boyu ve kombi modeli konusunda fikir verebilirmisiniz
  • merkezi ısıtmalarda en alt katla en üst kata fazla petek konur binanın ısısının eşitlenmesi için
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.