Şimdi Ara

Arkadaşlar iş yeri maaşımı 4 5 aydır vermiyor. Avukat kişi başı ( 800 TL istedi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük sayılabilecek bir firmada 5 ay çalıştım. Haziran,Temmuz,Ağustos maaşlarını aldık. Fakat geriye kalan Eylül,Ekim,Kasım maaşları hala içeride duruyor. Ve bu adamlar Maaşları asgari ücret üzerinden gösteriyordu. Yani maaşım 3000 TL ama 1300 TL bankaya yatıyordu. İşten ayrılırken protokol yaptılar. Yani maaşlarınız size şu tarihlerde taksitler ile ödeyeceğiz diye :) Ama onları da ödemediler. Biz toplanıp avukata verme peşindeyiz. Lakin çalışanların yarısı ya korkudan yada uğraşmak istemediğinden yada maaşlarını alan müdür amir oldukları için yanaşmıyor.

    Bu gibi durumlar herkesin başına gelmiştir. Avukat notere falan gitmeden direk bana gelin dedi.
    Dava masrafı davanın çözülmesi ne kadar sürer? Veya akıl fikir verebilecek varsa çok iyi olur.

    Lütfen konuyu ciddiye alarak yorum yapınız. Bir çok kişi evinden barkından oldu.

    Edit: Avukat bey kişi başı minimum 500 maksimum 1000 1250 TL istedi. Benim bildiğim tek kişi vekaleti üstlenir yanlış mıyım ?
    Babamın avukatı o avukattan uzak durun dedi. Avukatlık okuyanlar var ise yeşillendirsin. Belki buradan bir arkadaş ile davamızı çözeriz.
    Sonra alacağınız parayı ilk etapta düşük göstereceğini söyledi. Nasıl oluyor anlamadım. Dava minimum 8 ay maksimum 2 yıl sürüyormuş.
    Yani arkadaşlar daha ilk aydan paranızı aksatan iş yerinde çalışmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absence In Entity -- 19 Şubat 2017; 14:30:37 >







  • valla hocam benim de bi iş yeri paramı vermemişti.Bende sgkya gittim oraya şikayet ettim.Tabi birazda işletmenin muhasebecisinin cahilliğine geldi aldım paramı.Yoksa itiraz etse, kanıtı yok dese en az 3 4 ay daha süründürürdü beni.Sgkya şikayet ettikten 2 ay sonra işletmeye mektup gitmiş.Aradı beni muhasebeci böyle böyle paran hazır şikayetini geri çek diye.Bende öyle aldıydım paramı
  • Bende işkura gittim. Ama oradaki kadın 3 ay sonra şikayet ulaşır dedi. Bende O kadar bekleyeceğime dava açarım diye düşündüm.
    Çünkü kadın buradan %100 olumlu sonuç çıkmayabilir dedi. Avukata toplu gidersek, hem ödeyeciimiz para azalır. Hemde dava kısa sürür diye ümid ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Partizan3407

    Bende işkura gittim. Ama oradaki kadın 3 ay sonra şikayet ulaşır dedi. Bende O kadar bekleyeceğime dava açarım diye düşündüm.
    Çünkü kadın buradan %100 olumlu sonuç çıkmayabilir dedi. Avukata toplu gidersek, hem ödeyeciimiz para azalır. Hemde dava kısa sürür diye ümid ediyorum.

    işte benim şansıma muhasebeci cahil çıktı aldım paramı.Sgk olmayabilir İşkur da olabilir kusura bakma çok uzun süre geçti üzerinden yanlış hatırlıyo olabilirim
  • Arkadaşlar yarın öbür gün sizlerinde başına gelecek. O yüzden fikir alışverişi yapmak en doğrusudur. Böyle adi haysiyetsiz patron ülkemizde çok fazladır.
    Hem işe girmeden hem işe girdikten sonra başınıza gelebilecek şeyleri burada sormanızda fayda vardır.
  • En azından fikir verdin. Teşekkür ederim kardeşim :) Bu insanlara herkes benim gibi baş kaldırsa, bu haysiyetsiz patronlar aç kalacak yada ikinci şubesini açamayacaklar. Artık bu milletin sömürüldüğü yeter.
  • işe taahhürlü mü giriyorsunuz şu kadar çalışacağım diye?
    yoksa bu işten çıksam başka bulamam, adam belki verir paramı umuduyla devam ediyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt
    Bizi işten çıkardılar. Tabi bin bir yalan uydurup maaşınız vereceğiz diye :) Onların sözleşmesi Nisan ayında bitiyor.
    Bizi işten çıkaralı 2 ay oluyor. O 2 aylık süreçte bizi protokol ile kandırdılar. Yani kağıtta şu tarihlerde şahısların alacağını veceğim gibisinden bir kağıt :(
    Fakat o kağıtta yalan çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absence In Entity -- 17 Şubat 2017; 18:43:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Partizan3407

    Bende işkura gittim. Ama oradaki kadın 3 ay sonra şikayet ulaşır dedi. Bende O kadar bekleyeceğime dava açarım diye düşündüm.
    Çünkü kadın buradan %100 olumlu sonuç çıkmayabilir dedi. Avukata toplu gidersek, hem ödeyeciimiz para azalır. Hemde dava kısa sürür diye ümid ediyorum.

    Öncelikle çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda kalan paranızı alırsınız, bence de en iyi yapacağınız hareket topluca avukat yoluyla işi çözmeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kimsenin başına vermesin bu işlerle uğraşmak çok zor kardeşim. Avukatı da iyi ölçün biçin kardeşim o da yemesin sizi
  • tek değilsin sanırım. Mağdur arkadaşlarınızla beraber dava açın. Baya ceza yerler diye düşünüyorum :)
  • Bende bundan korkuyorum zaten her avukata güvenilmez diye nasıl bir önlem almalıyız?
  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    Değilim hocam fakat çoğu kişi yan çiziyor. Bu ağzından Allah kitap düşmeyip kul hakkı yiyenlere fırsat veremem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Partizan3407

    Bende bundan korkuyorum zaten her avukata güvenilmez diye nasıl bir önlem almalıyız?

    Tanıdık avukat yok mu hocam.

    Ayrıca büyük firma nasıl göyle birşey yapıyor. Hepimizin bildiği bi firma mı bu
  • Aramızdan bir ağabey tanıdık dedi. Bu şirket bir fuarda taşeron Antalya :) Aksu da bir fuarda :=) Ama büyük yatırım yapan şirket yani 2 3 milyon dolar gibi!
    Tabi o avukat ne kadar tanıdık bilmiyorum. Gidip toplu halde görüşeceğiz. Perişan ettiler hocam :(
  • Konu hakkında fikrim yok.

    Bir katkım olsun up up up up.
  • Sağ olun hocam :)
  • Bende aynı durumdayım içeride 45000 tl alamadım. Ayrıldım başka yerde başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam avukata vermeyi düşündünüz mü? Yani biz verirsek alacağımızı düşünüyoruz.
  • Şirketten yaklaşık 60 kişi avukata verdi ama hala alabilen Yok ne yazık ki bizimki de sizin gibi söylenilen maaş ile anlaşmadaki maaş farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.