Arkadaşlar merhabalar forumda yeniyim.İlk kez format atıyorum.Iso kalıbındaki windows 7 ultimate i MagicİSO ile dvd ye yazdım.Dvd yerleştirip reset attım.Del tuşuna basarak bios menüsüne girdim.Ama burada ne yapabileceğimi bilmiyorum.Resim bu
İyi forumlar...
advanced bios featurese gir first boot device olarak dvd-romunu seç
Abi o şekilde denedim.1st Bios tan CD/DVD Rom zaten seçili gözüküyor.Tekrar seçip f10 ile kaydediyorum.Reset atıyor.Ama kurulum eklanı gelmiyor.
cdden önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkması lazım veya otomatik kuruluma geçmesi lazım.
reset attıktan sonra bir tuşa basın gibi bir yazı gelmiyor mu yani? kurulum cdsinde sorun olabilir dosyalar eksik olabilir başka bir bilgisayarda deneme imkanın var mı şuan? varsa bir dene.. yada başka bir kurulum cdsi varsa (aynı dosyadan oluşturulmamış) boot dosyaları eksik olabilir kurulum cdsinde birde alakasız olucak ama boot sıralamasını şu şekilde yap bi first cd-dvd secont hdd diğerlerini disabled yap..
quote:
Orijinalden alıntı: bjk__murat
cdden önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkması lazım veya otomatik kuruluma geçmesi lazım.
advanced bios features a girdiğimde çıkan ekranın resmini atayım.sanırım orda bi sıkıntı var.
Abi ben tıkladığımda bu ekran çıkıyor.
Şuan başka bir pc de deneme imkanım yok
işte oradan boot sequence ekranında olmalı boot ayarları oradan düzenle f10 a bas sonra yes no seçeneği çıkacak y tuşuna bas entera bas resetle sonra yine ondan sonra bir tuşa basmanı isteyecek basacaksın ve kurulum başlayacak yani böyle olması gerekiyor..
Ona girdiğimde ekran bu.
f10 dan kaydediyorum.Ok deyince reset atıyor ama durum aynı.Windowsu varsayılan olarak başlat vs çıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: enessl
Abi ben tıkladığımda bu ekran çıkıyor. Şuan başka bir pc de deneme imkanım yok
Bios ile uğraşmana gerek yok PC açılışta F12 (F8 de olabilir anakartının markasını bilmiyorum) bas karşına alttaki gibi bir ekran gelecek CD ROM u seç.
Deneyeyim,yazarım sonucunu teşekkürler.
bence sorun kurulum cd sinde
f12 ye bastığımda bir ekran gelmiyor.f8 de ise güvenli ağ modu vs çıkıyor.Bilgisayarı açtığımda otomatik olarak windows 7 kurulum yöneticisi çıkıyor.Ama reset attığımda kurmak için bi soru gelmiyor.
farklı bir kurulum cdsi dene farklı bir win7 indir hata cddedir %80 ihtimalle boot dosyaları eksiktir iyi geceler :)
Tavsiyelerin için teşekkürler :) Yarın denerim :)
quote:
Orijinalden alıntı: enessl
f12 ye bastığımda bir ekran gelmiyor.f8 de ise güvenli ağ modu vs çıkıyor.Bilgisayarı açtığımda otomatik olarak windows 7 kurulum yöneticisi çıkıyor.Ama reset attığımda kurmak için bi soru gelmiyor.
yazdırdım felan demiştin yazıcıya büyük ihtimal boot edilebilir değil o yüzden olmuyor sen benim attığım linkteki programla elindeki isonla anlattığım şekilde yap isoyu daemon toolsla sanal sürücüyle aç windows yolu olarak orayı göster. hedef olarak usb ok de sonra tamamdır. çok daha rahat çok daha hızlı hem.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme