Şimdi Ara

Arkadaşlar Gürcistan hakkında bilgisi olanlar içeri lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
32.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayramdan sonra 3 arkadaş istanbuldan Gürcistana arabayla gitmeyi planlıyoruz bunun hakkında bir kaç hatta bayaa bir sorum olucak

1-Arabayla gittiğimizde sınırda bir sorunla karşılaşırmıyız? bildiğim kadarıyla vize istemiyorlar ve pasaport yetiyor ?
    2-Daha önce giden arkadaşlar varsa orada nerelere gitmeliyiz(öncelikle tiflise gitmeyi düşünüyoruz) orda neler yapmamızı tavsiye eder ve orda yapmamız ve yapmamız gereken şeyleri söylerse sevinirim ?

Ne amaçla gidiyorsunuz gece hayatı için batuma gidin (:

-Intourist palace var. Hem kumarhane hem otel. Kumar oynamak için gidebilirsin. 4 kişi girin içeriye 20 lari(20 tl yaklaşık) fiş alın. İçerde istediğiniz kadar içki/sigara/yemek bedavaya yiyin :) 20 tllik fişinizlede oyun oynayın sonra çıkın. Hem içkiyi bedavaya getirmiş olursunuz hem karnınız doymuş olur, hem 2-3 paket sigara almış olursunuz (: Hemde kumarhane görmüş olursunuz.

-Viva latino süper bi disco. Müzikler flaan çok iyi. Birde eşy var direk içerden manken gibi bayanı alıp gidiyorsun :P Kenarda dans eden kızlar var istersen kendi halinde tkaılırsın istersen yanlarına gidip birini alıp fiyatda anlaşıp eve (:
    -Otelde kalacaksan hotel mari temiz ve güzel. Geçen sene 2 kişilik odalar 75 tl mi neydi.
    -Dev bi heykel var birçok yerden görünüyor. Üstünde kollarını açmış altınsarısı bi kız var. Onun altında fotoğraf çekilebilirsin.
    -Evlilik teklifi yapılan bi yer var. Demirden adamla kadın yanyana ortasında kalp var kalpten ışık yanıyor heykel yapmışlar. Onun altında da fotoğraf çekilebilirsin.
    -Yerden yukarıya su fışkıran bi süs havuzları var. Bi yandan operamsı slow müzikler çalıyor bi yandanda su şovu var. Akşam güzel oluyor onu izleyebilirsin ücretsiz.

Birde şöyle ilginç bi heykelleri var (: Öpüşüp içiçe geçip sonra tekrar dağılıyorlar falan ilginç birşey ilgini çekebilir belki (:

Aklıma gelenler şimdilik bunlar (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcore -- 22 Ekim 2011; 9:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Girişte sorun olmuyor arabayla. Ama araba senin üzerine olmalı diye biliyorum.

-Intourist palace var. Hem kumarhane hem otel. Kumar oynamak için gidebilirsin. 4 kişi girin içeriye 20 lari(20 tl yaklaşık) fiş alın. İçerde istediğiniz kadar içki/sigara/yemek bedavaya yiyin :) 20 tllik fişinizlede oyun oynayın sonra çıkın. Hem içkiyi bedavaya getirmiş olursunuz hem karnınız doymuş olur, hem 2-3 paket sigara almış olursunuz (: Hemde kumarhane görmüş olursunuz.

-Viva latino süper bi disco. Müzikler flaan çok iyi. Birde eşy var direk içerden manken gibi bayanı alıp gidiyorsun :P Kenarda dans eden kızlar var istersen kendi halinde tkaılırsın istersen yanlarına gidip birini alıp fiyatda anlaşıp eve (:
    -Otelde kalacaksan hotel mari temiz ve güzel. Geçen sene 2 kişilik odalar 75 tl mi neydi.
    -Dev bi heykel var birçok yerden görünüyor. Üstünde kollarını açmış altınsarısı bi kız var. Onun altında fotoğraf çekilebilirsin.
    -Evlilik teklifi yapılan bi yer var. Demirden adamla kadın yanyana ortasında kalp var kalpten ışık yanıyor heykel yapmışlar. Onun altında da fotoğraf çekilebilirsin.
    -Yerden yukarıya su fışkıran bi süs havuzları var. Bi yandan operamsı slow müzikler çalıyor bi yandanda su şovu var. Akşam güzel oluyor onu izleyebilirsin ücretsiz.

Birde şöyle ilginç bi heykelleri var (: Öpüşüp içiçe geçip sonra tekrar dağılıyorlar falan ilginç birşey ilgini çekebilir belki (:

hocam bu samimi açıklamaların için teşekkür ederim ilk hedef batum o zaman

• Batum'a git. Benim memleketim orası ama daha gitmek kısmet olmadı. Batum güzel yerdir ucuz olduğunu duydum, fotoğraflardandan da nasıl bir yer olduğu görülüyor zaten. Ordayken kızlara ertcel mome de bakalım tepkileri ne olacak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbangerr

quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Girişte sorun olmuyor arabayla. Ama araba senin üzerine olmalı diye biliyorum.

hocam bu samimi açıklamaların için teşekkür ederim ilk hedef batum o zaman

Gürcistan çok ucuz ve çok güzel binaları olan bi ülke.

-Benzin çok ucuz ltresi 1-3 tl arası birşeydi sanırsam. 2 diye hatırlıyorum.
    -Araban yoksada sınır kapısından batuma kadar otobusle yaklaşık 1 tlye gidiyorsun. (Otobuslerine arka kapıdan binilip ön kapıdan iniliyor. Parayı inerken ödüyorsun (: ilginç bi sistem )
    -Sigara falan girişte alıp türkiyeye gelebilirsiniz çok ucuz. marlbora 3.5 tl mi ne olması lazım (içmediğim için emin değilim). Ama tadı farklıymış galiba.
    -Yukardada dediğim gibi çok güzel binaları var. Altında fotoğraf çekilesi birçok güzel bina var. Türkiyede bile bulamazsın öyle güzel binaları.
    -Otellerde kalacaksan çok ucuz fiyatlar (intourist harici). Bi kere kalmıştık gecelik 2 kişi 500 tl mi 500$ mı neydi. Allahtan biz vermemiştik parayı
    -Discolar türkiyeye oranla çok ucuz fiyatlar. Batum'un en lüks discolarına gidiyorsun votka/redbul fiyatı taksimde sıradan bi barda içtiğin fiyatla aynı.

-Free shopdan gelirken alkolde alabilirsin. Tekila falan 20 euro gibi fiyatlara satılıyor. (Tahta kapaklı tekila var olmega nın 32 euro mu neydi. Ama tadı dehşetötesi (: Benim gibi tekila hastasıysan kaçırma(: Bak uşenmedim fotoğrafını çektim (: )
     Arkadaşlar Gürcistan hakkında bilgisi olanlar içeri lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var !

-Yemek fiyatları uygun. Türk restorantlarıda var her yerde. İstediğin türk yemeğini yiyebilirsin.
    _türkçe konuşan sayısı çok olduğu için yabancılık çekmezsin.
    -Taksiler gayet ucuz. Türkiyenin 1/3 oranında falan. Hatta taksiyle lokantaya gittik taksici arabada yemeğimizin bitmesini bekledi. Yedik tekrar bindik gideceğimiz yere gittik (:

Tiflise gitmedim ama orasıda çok iyi diyorlar

• Bilgiler için teşekkür ederim gitmeden gitmiş kadar oldum valla sayende o zaman limit ne kadarsa o kadar tekila alırım bende tekila hastasıyımdır tekila candır gerçi 1.5 aydır alkol almıorum diyetteyim ama bozucaz artık diyeti Ulaşım konusuna gelince zaten arabayla gidicez ama taksi falan ucuz olduğu kadar benzinde ucuz olduğu fark etmez artık mazotta getiririm ordan gelirken türkiyede satarım eğer tekilalarınız bittiyse o tahta kapaklılardan getireyim bir tane gelirken sanada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbangerr

Bilgiler için teşekkür ederim gitmeden gitmiş kadar oldum valla sayende o zaman limit ne kadarsa o kadar tekila alırım bende tekila hastasıyımdır tekila candır gerçi 1.5 aydır alkol almıorum diyetteyim ama bozucaz artık diyeti Ulaşım konusuna gelince zaten arabayla gidicez ama taksi falan ucuz olduğu kadar benzinde ucuz olduğu fark etmez artık mazotta getiririm ordan gelirken türkiyede satarım eğer tekilalarınız bittiyse o tahta kapaklılardan getireyim bir tane gelirken sanada

Dolaptakilerin fotosunu çeksem 1 yıllık stok var gibi :)

İş için bizde devamlı çıkıyoruz yurt dışına, gelirken tek getirdiğim şey alkol Tahta kapaklı tekila 30 küsür euro, diğer olmeca tekilalar 22 euro olması lazım. Sauza diye bi tane var meksika şapkası kapağı (: onun fiyatıda 18 euro. Ucuz olsun diye ondanda alabilirsiniz.

Free shopda sınır kişi başı 1 lt. Yani 1 şişe alabilirsiniz daha fazlasına izin yok. Ama gürcistandayken bakkal/marketten alırsanız sorun olmaz limit yok.

-Benzin depoyu fulleyin türkiyeye girişinize yakın öyle türkiyeye girin. Ek bidonla falan benzin doldurmak yasak türkiyeye girişte sorun olabilir. Bildiğim kadarıyla doldurmuyorlar zaten -şu bidona benzin koyarmısınız dediğinizde.

• ailemle gittim botanik bahçesi güzel

Orijinalden alıntı: ukisa

28-29-30 ekimde batum'da inşaat fuarı var dün pasaportumu aldım ama kararsızım tek başıma gitsem ne yaparım ki yok mu bana eşlik edecek bir arkadaş :)

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

quote:

Orijinalden alıntı: ukisa

28-29-30 ekimde batum'da inşaat fuarı var dün pasaportumu aldım ama kararsızım tek başıma gitsem ne yaparım ki yok mu bana eşlik edecek bir arkadaş :)

ben ciddiyim
  • Bikere heryer öyle ucuz filan değil 1 lt su 3 lari yani 6 tl sonra yemek yedik fast food da carfurda 2 menüye 29 lari 58 tl verdik geldi küçük küçük hamburger beş para etmez. Sonra gezicek pek bir yer yok karadeniz daha güzel botanik park var adam başı 15 lari 30 tl baktık dışardan bişeye benzetemedik.yolları tek gidiş tek geliş araçla gelirsen sigortada yaptiriyorsun 35 lari 70tl kafadan ve en az 15 günlük parası veriyorsun.Araç heryerde park ücretli turisti kaziklamayı çok seviyorlar ben pişman oldum buraya gelmekten.Polis herseyden ceza yazıyormuşu türk olduğumuz için bunu gurcilere sorunca bile söylüyorlar. Size ceza yazmiyormu diyorum ben gürcüyüm problem yok diyor.Tuvalet yeri sıkıntı ve çok rezil kokudan giremiyosun bir yerde girdik merkezde.İğrençti tek kelime . Turkiye cennetmis. Bide yakıt konusu benzin 2.60 lari yani 5.20 tl gaz 1.35 lari 2.70 e geliyor nerde ucuzluk.Buraya gelirken herşey ucuz diye yazmislar herşey pahalı özellikle elektronik türkiye de 3500 tl olan samsung not8 burda 4.500 tl ye geliyor.Herşey pahalı herkes sizi kazikalmaya çalışıyor.Sakin gelinecek ülke değil burası.Park ucreti 5 lari 10 tl trafik cezaları 100 200 lari arası diyor yani 200-400 tl arası sigortasız yakalanirsan yaptirmadiysan ücreti bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rugal351 -- 8 Temmuz 2018; 14:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.