Şimdi Ara

Arkadaşlar Casper NIRVANA 15.4' CPQ-Q900-4M35 yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar, Casper NIRVANA 15.4" CPQ-Q900-4M35 serisi notebook almayı düşünüyorum. fiyat olarak uygun geldi. Amacım mühendislik programları ve 3d cad programlarını kullanmak. Bu konu hakkında başlıkları okudum ama sadece net bir cevap arıyorum. Bu dizüstü bilgisayar benim işimi görür mü veya bu fiyata başka tavsiye edeceğiniz bir dizüstü bilgisayar var mı? aşağıda özelliklerini belirttim..Acil lütfen, yorumlarınızı bekliyorum ..

• Intel® Core ™ 2 Quad İşlemci Q9000
    - İşlemci hızı 2.00 GHz, 6MB L2 cache, 1066 MHz FSB
    - Intel® PM45 Chipset
    - Intel® PRO/Wireless 5100 (802.11a/b/g/n) Kablosuz Ağ Bağlantısı
    • Orijinal Microsoft® Windows Vista® Home Premium
    • 4 GB DDR3 1066 MHz Bellek
    • 500 GB SATA Harddisk
    • 15.4" WXGA (1440x900) Parlak TFT Ekran
    • 1GB DDR3 256 bit nVIDIA Geforce 9800GS Ekran Kartı

• Dedigin modeli kullanan birisi olarak senin isini rahatlikla gorebilecek kapasiteye sahip oldugunu soyleyebilirim. Ama bu notebooktan tam verim almak istiyorsan benim ve bu forumda bu notebooku kullanan neredeyse tum arkadaslarin yaptigi gibi 64Bit Vitsa kurman gerekir. Cunku 32bit kullanirken uzerindeki donanimlarin gercek performansini malesef yansitamiyor.
  • teşekkür ederim fakat çizim yapan biri için ekran tercihi 17 inch olsa daha iyi mi olur?
  • Aslina bakarsan daa iyi olur ama ekran cozunurlugu dusukse sadece simgeleri daha buyukgormenden baska bir artisi olmaz. 17" notebook ekrani icin en az 1680x1050 cozunurluk olmasi gerekir. Hatta bence ideal olan 1920x1200 dur.
  • Özellikleri güzelmiş, ama kasa kalitesi pek yok sanırım. Lcd ekranı nasıl ?
  • @Ege_Aşığı
    Kasa olabildigince sade ama goruntu olarak guzel duruyor. tek eksigi uzerinde sadece 3 tane shortcut butonu olmasi. LCD oldukca guzel ve 1440x900 cozunurluge sahip. Alisilagelmis 1280x800 yada 1386x768 den yuksek olmasi web sitelerinde gezerken ve grafik tarasimiyla cailisirken sana oldukca genis bir gorus acisi sagliyor.

@ncap
    Dedigin ekran kartlari konusunda cok haklisin ama Quattro gibi ekran kartlari genelde profesyoneller icin taasrlanmistir. Yani tutupda bir insaatin a dan z ye tum 3d cizimlerini ve hesaplamalarini yapacaksan idealdir ama. Ufak tefek projeler icin bu tarzda ekran kartlarin yeterli oldugunu saniyorum.
  • O zaman güzel, ısınma problemi yoksa alınabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Ege_Aşığı
    Isinma ise donanim bilesenlerine gore normal denilebilir. 4 Core CPU ve 9800M GS gibi performans ekran karti kullandigi icin notebookun kasasi isiniyor. Fakat isinmasina ragmen calismasinda herhangi bir sorun olusturmuyor. Benim fikrim isinin gayet iyi bir sekilde disariya atilmasindan dolayi notebook isinsa bile calisma perfromansini dusurmuyor.
  • ben daha geçen hafta aldım bu notebook'u ve çok memnunum gerek oyun gerek işlemci performansı muazzam bu fiyatı fazlası ile hakediyor....t4200'li notebook'a 2.5 milyar biçen aptal sony ve türevleri utansın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 27 Haziran 2009; 5:43:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.