Şimdi Ara

arkadaşlar bu sıcaklıklar normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette biraz araştırma yaptım ama pek bişey bulumadım.sistemim şöyle:

intel core2 duo cpu

E8400 3.00GHz

2x1 GB kingston ram (tam hatırlamıyorum ama sanırım 877MHz civarı)

invidia geforce 9600 GT 1 GB ekran kartı

bu kadar ayrıntılı yazmam gerekiyo muydu onu da bilmiyorum ya da yeterli olur mu bu yazdıklarım bilmiyorum ama sıcaklıklar böyle

arkadaşlar bu sıcaklıklar normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 17 Haziran 2010; 12:05:30 >

• oh be.resmi koymak için baya bi uğraştım ama sonunda oldu sanırım
  • anlaşılan laptop kullanıyorsunuz.. bir lapton için değerler çok da kötü sayılmaz.. normal.. ama sistemde resetlenme felan oluyor mu.. (sıcaklıkları düşürmek için fanı temizleyin ve işlemcinin termal macununu yenileyiniz..)
  • hayır laptop değil masaüstü pc.resetleme falan da olmadı hiç.zaten pc sabah 9-10 gibi açılıp ertesi gün sabah 5-6ya kadar aralıksız çalışıyo.yaklaşık 20 saat çalışıyo yani.şu an daha yeni açıldı sayılır ama kasaya yaklaştığımda sürekli sıcak hava verdiği için merak ettim bu değerler normal mi diye.

edit: bu arada fandan kastettiğiniz kasanın üzerindeki fanlarsa onları geçen hafta temizledim.ama işlemcinin üzerindeki ve ekran kartındaki fanlara dokunmadım.ayrıca termal macun olayını da duydum ama hiçbi bilgim yok.değiştirmek gerekli mi şu an için?eğer değerler yüksek sayılabilecek seviyedeyse şimdiden araştırıyım termal macunu falan.hatta gerekirse 1-2 tane daha fan takarım.şu an kasanın kapağında 1 fan ve kasanın arkasında güç kaynağının altında 1 fan mevcut.bi de kasanın kapağına monte edilmiş baca gibi bi parça daha var.o da direk işlemci fanının karşısında.ama o parçada fan yok.işlemci fanına yardım etmek için koymuşlar sanırım.başka fan gerekli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 17 Haziran 2010; 12:25:08 >

• sıcaklıklar biraz fazla büyük ihtimal işlemci soğutucunuzdan 1100rpm de çalışıyor. Fan stok fan sanırm. hantallaşmış biraz. biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz bu konuda . termal majunu yenilemenizde sıcaklıkları düşürecektir

boşta : 30-40 arası
    yükte : 50-60 arası
    extream 65 derece olması gerekir.
  • fan stok evet.hiçbi modifikasyon yapmadım.aldığım gibi duruyo pc.dediğim gibi kasanın kapağında yan tarafta bi fan var.bi de kasanın arkasındaki fan var.bi de o baca gibi dediğim parça,kasanın kapağını kapattığımda tam işlemci fanının üzerine geliyo.yani işlemci fanı çalıştığında,o parça sayesinde dışarıdan daha rahat hava alıyo ya da içerideki sıcak havayı o parçayla dışarı atıyo.geçen hafta o kasanın kapağındaki ve arkasındaki fanları söküp detaylı temizledim temizleyici spreylerle falan.iyice sildim,kuruduktan sonra tekrar taktım.zaten dışarıya hava veren tek yer o arkadaki fan.elimi tuttuğumda da ciddi anlamda sıcak hava üflüyo şu an.hani nasıl anlatsam...saç kurutma makinasının en düşük sıcaklığına yakın bi hava.

edit: bu arada pc 2 yıllık.bundan önceki pc 5-6 yıl çalıştı ve hiç böyle sıcak havadır,termal macundur falan hiçbişeyle uğraşmadım.hala da çalışır durumda.2 yılda termal macunun değiştirilmesi gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 17 Haziran 2010; 13:03:39 >

• ya değişik bi durumdur bu .örnek ayagın kasaya çarpar içinde işlemci fanı oynar vs vs .bunlar aşırı detaylar.bunlarla uğraşana kadar direk işlemci fanını çıkar bi temizle. majununu sür tak.baktın yine çok ısınıyor. başka bi işlemci soğutucusu dene.test et öylece :).kasa içi sıcaklıgıda çok önemli ama onda bi sorun yok diyorsunuz zaten :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    bu durum normal mi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EVET
  • tamam şu macunu bi deneyelim.yine olmazsa artık 1-2 fan daha takıcaz yapcak bişey yok.zaten 2 fan az gibi geliyo bana da ama pek fazla anlamadığım için bu işlerden.bi de size soruyum dedim.teşekkürler arkadaşlar
  • acbold çok qüzel AçıkLamıss ona uy benceee
  • eyw sorun çözüldümü bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALONSO_06

tamam şu macunu bi deneyelim.yine olmazsa artık 1-2 fan daha takıcaz yapcak bişey yok.zaten 2 fan az gibi geliyo bana da ama pek fazla anlamadığım için bu işlerden.bi de size soruyum dedim.teşekkürler arkadaşlar

aşırı derecede fanlık bi durum söz konusu değil.donanimlarınızı o kadar çok ısı üreten ürünler değil. sağlam 2 tane fan işinizi görecektir kasa içi soğutmada. siz işlemcinizin soğutucusuna yönelin diyorum :)
  • yani sadece işlemci ısısı yüksek öyle mi?ekran kartıdır ramdir bunların ısısı normal mi?
  • mesela MCH neresi oluyo bilmiyorum ama 79 derece şu an.TMPIN5 de 73 derece.bu ikisi sadece işlemciyle mi alakalı?ekran kartı da 57 derece şu an.ki pc boşta şimdi.sadece bi download işi var o program çalışıyo,onun dışında oyun falan yok şu an.normal mi ekran kartı için 57 derece?sadece işlemci soğutucusu işi çözecekse o kolay onu hallederiz
  • quote:

mesela MCH neresi oluyo bilmiyorum ama 79 derece şu an.TMPIN5 de 73 derece.bu ikisi sadece işlemciyle mi alakalı?ekran kartı da 57 derece şu an.ki pc boşta şimdi.sadece bi download işi var o program çalışıyo,onun dışında oyun falan yok şu an.normal mi ekran kartı için 57 derece?sadece işlemci soğutucusu işi çözecekse o kolay onu hallederiz

işlemcin sıcak evet.ekran kartını yazmamıştın ondan bişi demedim.ekran kartında sıcakmış 45 filan olması lazım yüksüz halde.

sen önce işlemcini hallet. kasa içi sıcaklığı fazla gibi.fanları ters takmış olabilirsin. 2 tane varsa birine içeri hava üflet.diğerini kasanın el altına vs koy dışarı üflesin o da.egzos fan görevi görsün.bu şekilde ben 18 derecelere anakartımı düşürmüştüm :) msi p4 anakartım vardı prescot işlemci düşünün yani

• tamam dostum teşekkürler
  • quote:

tamam dostum teşekkürler

rica ederim.bi deneyin sonra sonuçları burada paylaşın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.