burnumuz kanadıgında tıpamı tıkmalıyız yoksa peçetemi tutmalıyız burna ben tıpa takınca ağzıma geliyor kanlar iğrenç oluyo o yüzden tıpasız peçeteyi tutuyorum sadece
hangisi daha doğru acaba
teşekkürler
burnunuzu karıştırmayı bırakmanız kafidir.
quote:
Orijinalden alıntı: McOrco
burnunuzu karıştırmayı bırakmanız kafidir.
laf koymaya çalışmışsın ama burun birtek karıştırınca kanamaz darbe alınca vs kanıyor yada geceleyin birden uyanıyorum bakıyorum burnum kanıyor ... o yüzden 3-5 yaş arası çocuklar gibi laf koymaya çalışcağınız yere ya görüşünüzü bildirin yada çıkın konudan
Soğuk su çekeceksin, hafifçe çıkartacaksın. Bu işlemi tekrar edip, arada burnunun orta kısmına dışardan iki parmağınla bastır, alt kısma değil.
burnunun hangi tarafı kanıyor tek taraflımı yoksa arada diğer tarafta kanıyormu?
valla pek dikkat etmedim ama iki tarafıda kanıyor sanırım
ama sümüğü çıkarıp deriyi kopardıysam tek burun
Burnunla hiç oynama ne içten ne dıştan sakın sabahları sümküreyim deme yaz aylarında çok rastlanıyor burundaki kıncal damarlarla ilgili en ufak darbeden dokunmadan kanıyor benımde öyleydi bi ara bırak kendi haline
Burun kılcalların yüzeye çok yakın olduğu için burnuna dokunman bile kanama nedeni olabilir bunun dışındada burnunu sümkürme fizyolojik serum kullanıp içini temiz tut.
quote:
Orijinalden alıntı: LεhV™
Burun kılcalların yüzeye çok yakın olduğu için burnuna dokunman bile kanama nedeni olabilir bunun dışındada burnunu sümkürme fizyolojik serum kullanıp içini temiz tut.
bu fizyolojik serumlar eczanede felan bulunurmu ? yoksa aynı kulaktemizlemesi gibi doktaramı gidicez
teşekkürler
Var eczanelerde.
Benimde 7-8 yaşımdan beri burnum kanıyor, yaptığım şeyi söyleyeyim, kanaman burnundaki damarları hissedebileceğin kadar şiddetliyse öne doğru eğil, burnuna tampon yap elinle, 4-5 dk kadar yeterli oluyor bende. Kafanı ve boynunu ılık yada soğuk suyla yıka bu arada. Kanama hala devam ediyorsa tampona devam et, ama genelde kanama duruyor bu süreç sonunda, ve burnunda sıvımsı bir pıhtı birikiyor, hafifçe sümkür onu ve işte durdu.
Ne kadar doğrudur bilmiyorum bu yöntem ama ben pıhtıyı sümkürünce kanamanın durduğunu 11 yaşımda filan fark ettim. Çok şiddetli kanamıyorsa 1-2 dakikada durdurabiliyorum bu yöntemle.( bazen dirsek v.b çarpınca çeşme gibi kanamaya başlıyor, o durumlarda da yukarda anlattığım olayı yapıyorum en fazla 10 dakika içerisinde duruyor)
quote:
Orijinalden alıntı: Katıksız Manyak!
Benimde 7-8 yaşımdan beri burnum kanıyor, yaptığım şeyi söyleyeyim, kanaman burnundaki damarları hissedebileceğin kadar şiddetliyse öne doğru eğil, burnuna tampon yap elinle, 4-5 dk kadar yeterli oluyor bende. Kafanı ve boynunu ılık yada soğuk suyla yıka bu arada. Kanama hala devam ediyorsa tampona devam et, ama genelde kanama duruyor bu süreç sonunda, ve burnunda sıvımsı bir pıhtı birikiyor, hafifçe sümkür onu ve işte durdu.
Ne kadar doğrudur bilmiyorum bu yöntem ama ben pıhtıyı sümkürünce kanamanın durduğunu 11 yaşımda filan fark ettim. Çok şiddetli kanamıyorsa 1-2 dakikada durdurabiliyorum bu yöntemle.( bazen dirsek v.b çarpınca çeşme gibi kanamaya başlıyor, o durumlarda da yukarda anlattığım olayı yapıyorum en fazla 10 dakika içerisinde duruyor)
off harbiden çok kötü oluyor o damarları hissedip sanki yırtılıyorlarmış gibi oluyor hiç denemedim sümkürmeyi ama denerim bidaha kanarsa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme