Şimdi Ara

arkadaşlar boyle CPU gördünüz mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sonucen islemci sorunlu degistirilmesi yerinde olur..

saygilar sevgiler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_1983

işlemci bozuk hemen degıstır.bende ılk defa bole bsıey goruyorum baya degısık
  • cidden he işlemci bozuk ve ötesi benim tek cekirdekli prescott bile çift çekirdek gibi gösteriyor:P:P
    şaka bi yana sen ara değiştirmek zorundalar için rahat olsun
  • http://img522.imageshack.us/img522/751/adszxo6.jpg[/simage]

arkadaşlar bende işten gelince simdi farkettim 2.8 işlemcimi bu şekilde gösteriyo C2Duo olamayabilir ama benım kafa takılan sorun su eskiden sımdı goruldugu gıbı tek ıslemcı deıl cıft ıslemcı gosterıyodu buu nee yawww

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahir Zaman -- 22 Haziran 2007; 22:20:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

cidden he işlemci bozuk ve ötesi benim tek cekirdekli prescott bile çift çekirdek gibi gösteriyor:P:P
    şaka bi yana sen ara değiştirmek zorundalar için rahat olsun

HT teknolojisi sayesinde cift cekirdek gosteriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

@Towarscke
    açıklamaların için teşekkür ederim, bilgilendirdin bizi...
    @helsloot
    arkadaşım dediğin speed step le ilgili bir aksaklık olsa bile cpu-z 2 cores 2 threads olarak görür...
    ayrıca c2d lar gerçek çift çekirdeklerdir, bunu istersen güzelce bir araştır forumumuzda çok tartışması oldu...

merak etme sen araştırmama gerek yok 2 tane doğal cekirdek yok c2d 'larda , ki bir çekirdek bozulsa bilgisayar hiç çalışmaz , böyle saçma birşeyde hiç duymadım zira arkadaşın verdiği resimde düzelmiş gibi görünüyor...sorun başka biryerde , biostaki bir ayar filan gibi görünüyor... yada windowsta birşeyler var... cekirdeğin birisi devre dışı kalmış, bozulmuş diyenleride hayretle izliyorum

Arkadaşım öncelikle C2D lar çift çekirdekli işlemcilerdir. İki işlemci çekirdeği tek bir silikon tabakada bulunuyor. Bu yüzden biraz araştırma yapmaya ihtiyacın var.

Doğal 4 çekirdek olmayan işlemci Q serisindedir ve o işlemcinin içinde de doğal çift çekirdekli iki işlemci vardır. Yani gene 4 çekirdek var HT gibi yazılımsal değil donanımsal bir özellik.

"Tek çekirdek arıza yapar mı?" olayına gelirsek. Evet bal gibi de yapar. Mesela diyelim OC yapıyorsun, bu sırada çekirdeklerden biri yanıp (yanmaktan kasıt kavrulması değil sorun çıkarması) diğeri sağlam kalabilir. (Sistem çalışır ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez)

Hatta yeni öğrendiğim bir bilgiye göre (arkadaşa selamlar, 1 harf bir köle misali) firmalar bunu kastılı olarak ta yapıyormuş. Mesela üretim esnasında işlemcinin tek çekirdeği arızalı ise o çekirdek bloğu yakılıyor ve işlemci tek çekirdek olarak bile satılabiliyormuş.

Ya da 1MB önbelleğin bir kısmı bozuk, o zaman 512K lık kısımı yakılıyor ve gene 512k lık işlemci olarak sürülüyormuş. (Tabi kibritle yakmıyorlar, özel bir yöntemi varmış.)

Bunun dışında bahsettiğin hız düşürme olayı speed-step teknolojisidir ve işlemcinin tek çekirdeğini durdurması gibi bir şey söz konusu değil. İşlemci çarpanı düşürülür sadece, işlemci çarpanı tek işlemciyi iki işlemci yapmaz. 266FSB*7=1,86GHz bu E6300 ün hızı. İşlemci yükü azalınca çarpan 6 ya düşer ve hız 266*6 dan 1,6GHz olur.

Bu konuyu da derinlemesine bir araştır yani.

Bildiğin kesin doğruymuş gibi yorum yapıyorsun. Araştırmama gerek yok diyerek C2D doğal çift çekirdek değil diyorsan çok ciddi mana da araştırman lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

@Towarscke
    açıklamaların için teşekkür ederim, bilgilendirdin bizi...
    @helsloot
    arkadaşım dediğin speed step le ilgili bir aksaklık olsa bile cpu-z 2 cores 2 threads olarak görür...
    ayrıca c2d lar gerçek çift çekirdeklerdir, bunu istersen güzelce bir araştır forumumuzda çok tartışması oldu...

merak etme sen araştırmama gerek yok 2 tane doğal cekirdek yok c2d 'larda , ki bir çekirdek bozulsa bilgisayar hiç çalışmaz , böyle saçma birşeyde hiç duymadım zira arkadaşın verdiği resimde düzelmiş gibi görünüyor...sorun başka biryerde , biostaki bir ayar filan gibi görünüyor... yada windowsta birşeyler var... cekirdeğin birisi devre dışı kalmış, bozulmuş diyenleride hayretle izliyorum

Arkadaşım öncelikle C2D lar çift çekirdekli işlemcilerdir. İki işlemci çekirdeği tek bir silikon tabakada bulunuyor. Bu yüzden biraz araştırma yapmaya ihtiyacın var.

Doğal 4 çekirdek olmayan işlemci Q serisindedir ve o işlemcinin içinde de doğal çift çekirdekli iki işlemci vardır. Yani gene 4 çekirdek var HT gibi yazılımsal değil donanımsal bir özellik.

"Tek çekirdek arıza yapar mı?" olayına gelirsek. Evet bal gibi de yapar. Mesela diyelim OC yapıyorsun, bu sırada çekirdeklerden biri yanıp (yanmaktan kasıt kavrulması değil sorun çıkarması) diğeri sağlam kalabilir. (Sistem çalışır ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez)

Hatta yeni öğrendiğim bir bilgiye göre (arkadaşa selamlar, 1 harf bir köle misali) firmalar bunu kastılı olarak ta yapıyormuş. Mesela üretim esnasında işlemcinin tek çekirdeği arızalı ise o çekirdek bloğu yakılıyor ve işlemci tek çekirdek olarak bile satılabiliyormuş.

Ya da 1MB önbelleğin bir kısmı bozuk, o zaman 512K lık kısımı yakılıyor ve gene 512k lık işlemci olarak sürülüyormuş. (Tabi kibritle yakmıyorlar, özel bir yöntemi varmış.)

Bunun dışında bahsettiğin hız düşürme olayı speed-step teknolojisidir ve işlemcinin tek çekirdeğini durdurması gibi bir şey söz konusu değil. İşlemci çarpanı düşürülür sadece, işlemci çarpanı tek işlemciyi iki işlemci yapmaz. 266FSB*7=1,86GHz bu E6300 ün hızı. İşlemci yükü azalınca çarpan 6 ya düşer ve hız 266*6 dan 1,6GHz olur.

Bu konuyu da derinlemesine bir araştır yani.

Bildiğin kesin doğruymuş gibi yorum yapıyorsun. Araştırmama gerek yok diyerek C2D doğal çift çekirdek değil diyorsan çok ciddi mana da araştırman lazım.

heralde bir biz anlıyoruz birbirimizi DigitalWorld

• quote:

Orjinalden alıntı: deatmagic

http://img510.imageshack.us/my.php?image=adsz8ef0.jpg

arkadaslar bu da formatı attıktan sonrakı halı ama yınede kernel hatası verıp reset atıyor

arkadaşlar boyle CPU gördünüz mü?

format attıktan sonra nasıl düzelmiş peki bu durum ?? herhalde işlemcinin diğer cekirdeğide yeni windows kurunca dirildimi ? buna ne gibi bir yorum getireceksin bay bilmiş ? yada daha önce tek cekirdeği iflas etmiş bir işlemciye denk geldinmi ? gördünmü şahit oldunmu ? yada internetten bir örnek ver işte bu kişininkide böyle olmuş de , o zaman amenna ....

Edit : Topiği açanda bir soru sormuş yok olmuş gitmiş sistem hakkında detaylı bir bilgi vermemiş anakart ne ramler ne ? nasıl bir hata veriyor mavi ekran verip resetmi atıyor ? işlemciyi ilk aldığından beri böylemi yoksa sonradanmı oldu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Haziran 2007; 0:13:25 >

• @helsloot

Arkadaşım öncelikle yazdıklarına dikkat et.

İkinci olarak mesajımda arkadaşın işlemcisinnin tek çekirdeği arızalı gibi bir yorum var mı? Yok, eeee e?

Ben senin tutarsız ve bildiğini sandığın yorumlarına cavap verdim.

C2D lar doğal çift çekirdek değil demişsin bu bir.

ilk yoruma rağmen araştırmama gerek yok demişsin bu iki

Tek çekirdeğin görev yöneticisinde görünmemesi için adını bile bilmediğin (bilmemek ayıp deği arama motorundan iki saniyede bulurdun bu özelliğin adını) bir teknolojik özelliğin (Speed Step) açık olduğu için işlemcinin tek çekirdek oduğunu söylemişsin bu üç.

Mesajları okuyup tarmadan ve seviye kaygısı gütmeden mesajlar yazıyorsun bu dört.

Ayrıca bilgisayar hala dengesiz çalışıyormuş bu da beş.

quote:

If one of the cores in the pair is defective, then the die is simply cut in half and the defective core is discarded, yielding a single Prescott. Otherwise, the pair of attached cores is packaged in a single package and sold as a dual-core CPU.

http://arstechnica.com/articles/paedia/cpu/IDF-2005.ars

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 23 Haziran 2007; 13:35:04 >

• quote:

@helsloot

Arkadaşım öncelikle yazdıklarına dikkat et.

İkinci olarak mesajımda arkadaşın işlemcisinnin tek çekirdeği arızalı gibi bir yorum var mı? Yok, eeee e?

Ben senin tutarsız ve bildiğini sandığın yorumlarına cavap verdim.

C2D lar doğal çift çekirdek değil demişsin bu bir.

ilk yoruma rağmen araştırmama gerek yok demişsin bu iki

Tek çekirdeğin görev yöneticisinde görünmemesi için adını bile bilmediğin (bilmemek ayıp deği arama motorundan iki saniyede bulurdun bu özelliğin adını) bir teknolojik özelliğin (Speed Step) açık olduğu için işlemcinin tek çekirdek oduğunu söylemişsin bu üç.

Mesajları okuyup tarmadan ve seviye kaygısı gütmeden mesajlar yazıyorsun bu dört.

Ayrıca bilgisayar hala dengesiz çalışıyormuş bu da beş.

1. Madem bu kadar araştırmacısın birşeyler biliyorsun O zaman bu durumu nasıl izah edeceksin ? format attıktan sonra nasıl düzeldi görev yöneticisindeki o durum ?

2. Speedstep teknolojisini elbette biliyorum bilmediğimi nereden cıkardın ? o anda aklıma gelmedi ... biostaki bir ayar , bu soruna sebep olabilir yazdım , ayrıca arkadaşa kurduğumuz sistemdede speed -step teknolojisinin biosta açık kalmasından dolayı bir takım sorunlar bizde yaşadık , bu soruyu onun için sordum ,ondan olabilir dedim yada biosta bir sürü cpu ile ilgili ayarlar var onlara bir bakılmalı demek istedim

3.
    quote:

"Tek çekirdek arıza yapar mı?" olayına gelirsek. Evet bal gibi de yapar. Mesela diyelim OC yapıyorsun, bu sırada çekirdeklerden biri yanıp (yanmaktan kasıt kavrulması değil sorun çıkarması ) diğeri sağlam kalabilir. (Sistem çalışır ama ne kadar sağlıklı olur bilinmez)

bu yorumunu kanıtlar nitelikte herhangibir yazı kaynak verebilecekmisin ? daha önce tek cekirdeği bozulup çalışmaya devam eden bir işlemci örneği verebiliecekmisin ?

bu arada kernel hatası veriyor demiş arkadaş bu hata genelde hep ramlerden kaynaklanır... tek cekirdiğin bozulması ile ilgili olacağını hiç ama hiç zannetmiyorum böyle bir şeye hele hiç ihtimal vermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Haziran 2007; 0:34:00 >

• Arkadaşım ben problemin çözünümü biliyorum diyip olaya girmedim farkındaysan.

İnternette google araması sonucunda birçok tek çekirdeği görmeme sorununa raslatım.

Hemen herkes bios sorunlu olabilir ya da format at gibi yorumlar yapmış, ama speed step i kapa diye bir şey görmedim, ya da C2D doğal çift çekirdek değildir diyen yok.

Bunun dışında bu konular genelde sadece google aramasında görünüyor, birçoğu ya açılmıyor ya da farklı yazılar çıkıyor. Bu da biraz şüphelendirdi beni alında.

Ayrıca yukarıda verdiğim yazıda da denildiği gibi işlemcinin bir kısmı kaldırılıyor. Yani çekirdeğin birinin arızlanmasından öte tamamen ortadan kaldırılması söz konusu.

Bir de şöyle bir şey var.

quote:

As a last resort, you can disable one of the cores.
    Click START > RUN > type MSCONFIG
    Click the BOOT.INI tab, and then the ADVANCE OPTION button.
    Check the /NUMPROC box, and set it to 1.
    Click OK, exit out, reboot.

To see if there is only one core running, Right click the TASK BAR, click TASK MANAGER, go to the Preformance tab, and under CPU Usage History, you should see just one cpu graph, not two.

Gene farkındaysan bios ve Windows ile ilgili yorumlara bir şey söylemedim zira bunlar da bu sonucu doğurabilir.

Bunun dışında kernel hatası tek çekirdek arızalı olur diye oluşur demedim. Sistem dengesiz çalışıyormuş hala dedim.

Mesajı tam okursan anlayacaksın onu ve onları.

Böyle tek çekirdeği arızalı işlemci gördün mü? Sorusuna şöyle bir cevap vereyim.

Bir kaç hafta önce alman bir firma okulumuza geldi işçi almak için. Neyse sona kadar dayananlardan biriyim.

Mülakat sırasında bir tanıtım video su izlettiler.(Bir de video da adamın biri vardı. İşte hafta sonu aktiviteleri hesabı. Bütün video boyunca ara sıra o adamın balık avlamasını gösterdiler ama sona doğru o adam balık tutamadan arabaya binip gitti. Orada koptuk zaten.) Sorulara geçildi. Gördüğüm kadarıyla çok fazla güvenlik önlemi var, acaba ölüm olayları sık yaşanıyor mu? diye sordum.

O, "hayır şimdiye kadar ölümlü bir kaza oluşmadı, ama bu olabileceği gerçeğini değiştirmez. Bu sebeple hep en yüksek önlemleri alıyoruz" dedi.

Çekirdek hatası olan işlemciler zaten üretim bandında ayrılıyor. Ama bu sonradan çekirdeğin birinin arıza yapmayacağı anlamına gelmez.

Ayrıca bir soru daha sorayım peki sen bunun imkansız olduğuna dair bir kanıt gösterebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 23 Haziran 2007; 14:20:28 >

• quote:

Arkadaşım ben problemin çözünümü biliyorum diyip olaya girmedim farkındaysan.

İnternette google araması sonucunda birçok tek çekirdeği görmeme sorununa raslatım.

Hemen herkes bios sorunlu olabilir ya da format at gibi yorumlar yapmış, ama speed step i kapa diye bir şey görmedim, ya da C2D doğal çift çekirdek değildir diyen yok.

Bunun dışında bu konular genelde sadece google aramasında görünüyor, birçoğu ya açılmıyor ya da farklı yazılar çıkıyor. Bu da biraz şüphelendirdi beni alında.

Ayrıca yukarıda verdiğim yazıda da denildiği gibi işlemcinin bir kısmı kaldırılıyor. Yani çekirdeğin birinin arızlanmasından öte tamamen ortadan kaldırılması söz konusu.

Bir de şöyle bir şey var.

quote:

As a last resort, you can disable one of the cores.
    Click START > RUN > type MSCONFIG
    Click the BOOT.INI tab, and then the ADVANCE OPTION button.
    Check the /NUMPROC box, and set it to 1.
    Click OK, exit out, reboot.

To see if there is only one core running, Right click the TASK BAR, click TASK MANAGER, go to the Preformance tab, and under CPU Usage History, you should see just one cpu graph, not two.

Gene farkındaysan bios ve Windows ile ilgili yorumlara bir şey söylemedim zira bunlar da bu sonucu doğurabilir.

Mesajı tam okursan anlayacaksın onu.

Speed-step'i kapatıp öyle dene dememin sebebi yukardada yazdığım gibi arkadaşa aldığımız core2duo e6320 işlemci ve biostar anakartta mavi ekran ve masaüstünde iken speed-step devreye girdiği anda bilgisayar kitleniyordu bu anlamda dedim , bilgisayar dünyasında herşey olabilir her donanım birbiri ile uyumlu çalışmayabilir , ama benim en cok hayretle ve gülerek okuduğum yorum budur;

Bu yorumu yazan arkadaş ne çabukta teşhisi koymuş hayret !

quote:

Arkadasin islemcisinde 2. cekirdegi kullanmasina olanak taniyan islem kodlarinda hata var.. oy yuzden hem 2. cekirdek gocuk, hem diagnostik destegi yok.. o yuzden hic ugrasmasina gerek yok... windows islemci icindeki islem diagnostigine ulasmiyor.. olcum verilerini gosteremiyor.. gosterememek gibi bir hatanin varolmasi normal olmayacagi icin sistem hata uyarisini veriyor ve restarti basiyor..

eger 2. cekirdegin calismamasi gibi bir sorun kesinlesirse, o zaman paylasimli level cacheleri hatali isler veya isleyemez.. bide uzerine windows'un kitlenmesi ve restart gerektirmesi gibi bir sorun cikiyor zaten... diske geri donen bilgi yazilamadan bilgisayar kapaniyor.. o samada debug dosyasi olusuyor.. debug dosyasi hatali dosyayi geriye hatasi onarilmamis bicimde yaziyor.. bilgisayarin hali hazirda yeniden baslatilmaya calisirken ki sistem yukunu de goz onune alirsak ve islemcinin gerek gordugu 2. cekirdegi baslatamaz isek, o asamada 1den fazla sorun cikiyor... bu da diskin ayni noktasina 1den fazla debug yaziliyor demek oluyor... al sana bad sector...

arkadas direk Intel'e telefon acsin ve sikayetini bildirsin, hatta tutanak tuttursun...
    o asamada intel'in arastirmasi sonucu arkadas hakli cikarsa, intel arkadasin hasarini karsilamak bir yana, bir takim guzellikler de yapar.

, böyle birşey olmasına hiç ihtimal vermiyorum , bu işlemciler üretim bandından cıkmadan önce hepsi tek tek kontrol ediliyor hatalı bir işlemcinin piyasaya sürülmesi imkansız gibi birşey ,,, yine söylüyorum sorun çok büyük bir ihtimal ile başka biryerde özellikle ramlerde olabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Haziran 2007; 1:13:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EmyRocK

http://img522.imageshack.us/img522/751/adszxo6.jpg[/simage]

arkadaşlar bende işten gelince simdi farkettim 2.8 işlemcimi bu şekilde gösteriyo C2Duo olamayabilir ama benım kafa takılan sorun su eskiden sımdı goruldugu gıbı tek ıslemcı deıl cıft ıslemcı gosterıyodu buu nee yawww

pentium D versiyonun cift cekirdekleri mevcut... islemcinin bios uzerindeki ayarlarina ve islemci uzerindeki yazilara biraz bakabilirsin..
    tek cekirdekleri de mevcut..

seninki hangi versiyonu onu anlaman lazım...

ayrica
    @helsloot

ben daha once bir Pentium 4 islemciyi bozuk bir halde kullandim.. hatta 2 sene boyunca..
    ayrica bu bozukluk neydi diye soracak olursan diye soyliyeyim..

478 pin islemcide 476 pin vardi. 2 pin kirikti. "fail safe defults" ile kullandim... her seyide yaptim... winamp'i da actim hatta photoshop'da kullandim..

simdi bana dual core olan bir islemcinin ne yapmasi gerekip ne yapmamasi gerektigini soyleme...
    cunku ben islemcinin tek cekirdegi bozulmus demedim...
    hatta "kesinlesir ise" diye bir ibare kullandim...

bu benim dusuncelerimdir.. ben sadece bilgisayar mantigini dusunuyorum.. hatta ilk yazimda bad sector olabilir dedim.. oldu demedim.. 300 milyon islemcinin sadece 1inde 1 hata cikar. o da burda karsima cikar.. ben ne yazarim olasiliktir..

ben sadece daha once ne gorduysem onun bana verdigi tecrubeyle olasilik yazarim.. ama kesinlik yazmam..

gitsin islemciyi de yanina alsin.. tutanak tuttursun... eger soz konusu sorun kesinlesir ise o zaman tamam... ha baska bir sorundan dolayi bu hata olusuyorsa, o zaman hepimiz icin bambaska bir tecrube olur.. ben de o tecrubeyi aldigim icin mutlu olurum.. yoksa forum ne icindir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 23 Haziran 2007; 2:34:02 >

• Öncelikle hemen panik olup Intel Türkiye'yi aramay filan gerek yok konu hakkında detaylı bilginiz yoksa açarsınız google'ı ufak bir araştırma yaparsınız. Tek çekirdeğin görülmemesi öyle çok nadir karşılaşılan bir durum değil. Hatta xp altında uygulamalarda sorun çıkardığı için bazı çift çekirdekli işlemciler kasıtlı olarak çekirdeklerden birini kapatmak bile söz konusu. @DigitalWorld arkadaşın yazdığı yöntem bunlardan birisi. Arkadaşın sorununa gelecek olursak ben daha önceden de konuşmuştum arkadaşla zaten ve yazılımsal bir sorun olduğunu söylemiştim. Sorun ACPI sürücülerinde çok büyük ihtimalle. Bir download linki vs. yok ACPI sürücüleri için windowsa entegre yükleme yaparken f5 menüsünden multi processor ACPI sürücüsünü seçerseniz sorun kalmaz. Genelde böyle birşeye de gerek kalmaz ancak arkadaşın durumunda bir karışıklık olmuş sanırım. Zaten tek çekirdeği kapatmak isteyen arkadaşlarda single proc. ACPI sürücülerini yüklüyorlar. Bu kadar panik yapmaya gerek yok. Ayrıca bana kalırsa kernel hataları vb. işlemciden bağımsız bir sebeple karşımıza çıkıyor...

• arkadaşlar bu ne demek oluyor bende de bu var yani her cpu için tek grafik ve iki grafik çıkıyor ama bnm cpu core duo deil yani ne demek bu anlamadım bnm bilg. da mı çift çekirdekli

• quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

arkadaşlar bu ne demek oluyor bende de bu var yani her cpu için tek grafik ve iki grafik çıkıyor ama bnm cpu core duo deil yani ne demek bu anlamadım bnm bilg. da mı çift çekirdekli

Hayır dostum heyecanlanma işlemcin çift çekirdek değil. Bu Hyper Threading denilen bir teknoloji. İşletim sistemi snal olarak çift çekirdek varmış gibi davranıyo ama bi işe yaradığı yok tırıvırı

• quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_deniz

quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

arkadaşlar bu ne demek oluyor bende de bu var yani her cpu için tek grafik ve iki grafik çıkıyor ama bnm cpu core duo deil yani ne demek bu anlamadım bnm bilg. da mı çift çekirdekli

Hayır dostum heyecanlanma işlemcin çift çekirdek değil. Bu Hyper Threading denilen bir teknoloji. İşletim sistemi snal olarak çift çekirdek varmış gibi davranıyo ama bi işe yaradığı yok tırıvırı

arkadaşım nie moralimi bozuosun ne güzel sewinmiştim şaka bi yana saol bilgilendirdiğin için

• Core2Duo serisinde bende doğal çift çekirdek yok diye biliyorum. Yanlışmı biliyorum? İşlemciler çiftçekirdek ok ama önbellek gibi bazı perfromansı etkileyen öğeleri tek olduğunu hatırlıyorum yoksa D serisindemi öyleydi?
  • Core 2 Duolar dogal cift cekirdektir.. L1 L2 cacheler paylasimli... ama yinede dogal... yoksa islem paylastiramazsin islemciye... mimari dual core... o yuzden core 2 duo.. bide bunlarin solo takilanlari var.. onlar direk Core Solo...

P4 Dlerde dogal degil ama var...kendi iclerinde de bagimlilar birbirlerine..

ama sakin ha Celeron Dlerle karistirma.. dual core diye bisey mevcut olamaz zaten Celeron Dlerde.....

Intelin dogal dual corelari...
    Core 2 Extreme
    Core 2 Duo
    Core Duo

Intelin dogal olmayanlari
    Pentium Extreme (bazilarinda var..)
    Pentium Dual Core
    Pentium D (cikacak olan yeni D serisi haricinde)

uzun lafin kisaltilmis hali.. Pentium Mimarisinde bagimsiz Dual core yok...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.