benim donanım imzamda yazıyor anakartın biosunda bu menü var
cpu freguancey 200 mhz pcie clock 100mhz amd k8 cool n qiet disable cpu ratio control disable x cpu clock ratio 9x cpu voltage auto dıım voltage auto cipset voltage 1.5v memory freguency auto benim oc yapabilmem için burada negibi değişiklikler yapmam lazım yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk
işlemcinin kaç mhz olmasını istion Ayrıca nsl ve ne kadar oc yapabilecegin ust konuda yazıo...
2299 mhz ve ya 2400mhz üst konulara baktım ama bu anakart için göremedim
cpu freguancey 265 mhz pcie clock 100mhz amd k8 cool n qiet disable cpu ratio control disable x cpu clock ratio 9x cpu voltage 1,50 (Civarı) dıım voltage 2,80 (Civarı) cipset voltage 1.7v memory freguency 166
Bu ayarlarda dene bakalım
Arkadaş yardımcı olmuş ama ben hazır ayarlarla overclock yapılmasından yana değilim. Menüdeki bahsettiğin seçeneklerin neye yaradığını öğrenip kendin yavaş yavaş yapmalısın
cpu voltage da 1. 50 diye bir voltaj yok
cpu voltajı için senin anakartın nsl bilmiorum ama,bendeki gibi % olarak artırıyorsan,yuzde 3 filan artıracan demektir!!! standart voltage ın sanırım 1.46 filan!!
abi iyiki yok 1.5 volt! cpu n ölümden dönmüş. senin anakarttaki cpu voltaj menusu artı voltaj değerini gösteriyo yani hazırda 1.4 volt olan voltaja ne kadar daha eklemek istediğini belirtiyosun eğer 1.5 volt daha olsaydı onu da üstüne eklerdin 2.9 volt olurdu sonra güm! senin en fazla +0.1 değerini seççmen lazım daha düşüğü de olabilir +0.075 0.050 gibi
saolun arkadaşlar yaptım bişeyler testlerde farkı oldu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme