Şimdi Ara

Arkadaşlar bi yardımcı olsanız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baya bir zaman pc işi ile uğraşmadım yeni bir sistem toplamaya çalıştım

MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(OC) HDMI USB 3.1 Anakart..854tl

intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci...1351tl

MSI GTX1060 GAMING X 6G GDDR5 192Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı...1337tl

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk...303tl

Kingston 240GB UV400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 550MB / Yazma 490MB)...243tl

PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY / DVD / CD MULTİLAYER YAZICI...266tl

Bu sistem nasıl sadece oyun için iki üç yıl götürsün

1 bu sisteme güzel pencereli bir kasa tavsiyesi

2 işlemci için sıvı mı yoksa hava mı soğutucu olsun tavsiye

Hepsi fiyat vatan dan alınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayan27 -- 15 Ağustos 2016; 1:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarın almayı düşünüyorum arkadaşlar bütçe en fazla 5500 olur

• Anakart ve işlemci uyumsuz, soketleri farklı, sistem olmamış.

Overclock yapacak mısın ? Kullanım amacın nedir ?
  • Anakartta i7 yazıyor ama uyumlumu degilmi bilmiyorum overlock ne işe yaradığını bilmiyorum vallahi :))

Sadece oyun amaçlı arada film izleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayan27 -- 15 Ağustos 2016; 1:05:55 >
  • yasayan27 kullanıcısına yanıt
    Anakart Uyumsuz ve aşırı gereksiz pahalı anakartı Z170-A alıp ekran kartını 1070 yapabilirsin SSD yi de Sandisk Ultra 2 ile degiştirmeni tavsiye ederim
  • Teşekkür ederim arkadaşlar son çıkan oyunlar kasmadan oynar değilmi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Blu-Ray yazıcıyı adam ne yapacak ya saçma sapan tavsiye vermeyn

• Arkadaşın kendi topladığı sistem de yer aldığı için ekledim, boş yorum yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Blu-Ray yazıcıyı adam ne yapacak ya saçma sapan tavsiye vermeyn

quote:

Sadece oyun amaçlı arada film izleme

Belki de blu-ray film alıp izliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasayan27

Arkadaşlar baya bir zaman pc işi ile uğraşmadım yeni bir sistem toplamaya çalıştım

MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(OC) HDMI USB 3.1 Anakart..854tl

intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci...1351tl

MSI GTX1060 GAMING X 6G GDDR5 192Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı...1337tl

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk...303tl

Kingston 240GB UV400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 550MB / Yazma 490MB)...243tl

PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY / DVD / CD MULTİLAYER YAZICI...266tl

Bu sistem nasıl sadece oyun için iki üç yıl götürsün

1 bu sisteme güzel pencereli bir kasa tavsiyesi

2 işlemci için sıvı mı yoksa hava mı soğutucu olsun tavsiye

Hepsi fiyat vatan dan alınma

Anakarta seçimi yanlış. Çünkü bu anakart daha çok SLI yapmak isteyenlerin işine yarayacak bir model ve GTX 1060 ile malesef SLI yapılmıyor. Ayrıca z170 kartlarda giriş seviyesinde Asus ve Gigabyte'ın fazları MSI'a göre daha kaliteli deniyor, bu da daha verimli overclock demek.

Blu-ray eğer sürekli ihtiyacın olan bir şey değilse onu da sistemden çıkart derim gereksiz masraf gibi görünüyor çünkü.

Caviar Black biraz gürültülü bir disktir, bunun yerine Caviar Blue tercih edilebilir, hem fiyattan tasarruf edilmiş olur. Veya direk SSD sistemden çıkabilir, biliyorum size saçma geliyor ama bana kalırsa SSD'nin bir oyuncu bilgisayarında sistemin 5-10 sn.de açılıp kapanmasından başka hiçbir artısı yok.

Bu 3 kalemden edilecek tasarruflarla birlikte rahatlıkla GTX 1060 yerine GTX 1070 alınabilir. Çok iyi olur, çok da güzel olur.

Soğutma kısmında şöyle. Hava soğutmanın yetersiz gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Sadece 2 problemleri var genel olarak, kasa alırken soğutucu yükseliğine dikkat edilmeli ve ona göre geniş bir kasa alınmalı, ikincisi de pc'yi bir yerden bir yere taşırken anakarta zarar vermemesi için tıpkı ekran kartı gibi sökülüp tekrar montajlanması. Bunun dışında hava soğutmanın bana göre hiçbir eksiği yok hatta fiyat/performans açısından çok daha mantıklı olur kısıtlı bütçelerde. 150-200 TL civarında ucuz ve güzel soğutucular var, benim diyen sıvı soğutmalara taş çıkartır. Mesela Hyper 212 Evo. 4.5, 4.6 GHz gibi hızlara çok rahatlıkla çıkar, iyi de soğutur.

Sıvı soğutma kısmında ise gerçekten hakkını vererek soğutan bir şey alacaksanız çift radyatörlü yani 240 veya 280 mm. olanlar alınmalı. Öbür 120 veya 140 mm. olanlardan ahım şahım bir performans beklemeyin. Dolayısıyla sıvı soğutucular hem büyük oldukları için her kasaya sığmazlar, ayrıyetten hava soğutucudan farklı olarak kasa için genel hava akışının da iyi olması gerekir, hem pahalıdırlar, hem de çoğu model sandığınızdan farklı olarak sesli çalışır. Avantajları ise, kasanın derli toplu durması, bir kere takıldıktan sonra bidaha bidaha sökülüp takılma ihtiyacının olmaması, ve tabiki ekstrem bir soğutucu alırsanız ekstrem overclocklar yapabilecek olmanız.

Soğutucu kısmında buna göre karar verirsiniz artık. Ha ben sizin yerinizde olsam, şuan hyper 212 evo gibi f/p bir hava soğutucu alır, yatırımımı kasa ve ekran kartına yapardım. Çünkü işin başında kaliteli, modüler ve her soğutucu tipiyle uyumlu bir kasa alırsanız, yarın bir gün sıvı soğutucuya falan geçeceğiniz zaman kasa değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ekran kartı konusunda da sıvı soğutma yerine hava soğutma tercih edip 1060 yerine 1070 alınabilir dediğim gibi. Çok da faydası olur. 1060, belki 1080p'de tatmin edici olmayabilir ayrıca SLI desteği de yok, bu yüzden satışta değer kaybı daha fazla olabilir. Dolayısıyla hem fiyat hem performans açısından 1070 çok daha mantıklı olur. 1080p'yi bitirir, 2k'ya yelken açarsınız :)

Kasa kısmı ise tamamen göreceli bir olay. Kimi sade kasa sever, kimisi uzay mekiği gibi ister, kimi büyük kasa olsun der, kimi küçük kutu gibi olsun ister vesaire. Benim tavsiyem Corsair'in kasalarına bir göz atın. Cidden her ihtiyaca ve her bütçeye hitap eden, ciddi manada kaliteli kasaları var. Mesela ben Carbide Clear 400C'yi çok beğeniyorum. Hem sade, hem pencereli, hem ufak, hem de 170 mm. hava soğutucu, 280 mm. sıvı soğutucu desteği var. Tam bir isviçre çakısı yani. Daha büyük olsun istiyorsanız da mesela 450D'ler falan var. Onlar da yine çok güzel kasalar. Fiyatları da "kaliteli markalara" göre hayli uygun bana göre. Piyasada Dark N10 ve Aero 800'den başka kasalar da var

Tavsiyelerim bu kadar, şimdiden hayırlısı olsun.

• msi z170a xpower gaming titanium edition

Bu anakart nasıl arkadaşlar ileriye dönük olsun alacağım kart ben slı vs yapmayacam overlock olsun

• msi z170a xpower gaming titanium edition

Bu kartı alacam arkadaşlar vatan bilgisayar önünde bekliyorum çeşit çok kafa karıştırıcı kart çok güzel duruyor çok kaliteli malzeme var ne dersiniz

MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) HDMI Anakart

Birde bu var fiyat üstteki 1250tl alttaki 650 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayan27 -- 15 Ağustos 2016; 13:20:51 >
  • Kasa hariç güzel bir kasa bulamadım bu sistemin aynısını aldım ssd 240 gb sonra alır takarım

Arkadaşlar  bi yardımcı olsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayan27 -- 15 Ağustos 2016; 14:50:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.