Şimdi Ara

Arkadaşımın oğlu YKS-EA’da Türkiye 35x.’si oldu, üniversitelerden özel teklif alınabilir mi?”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
49
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımın oğlu bu yıl YKS’de Eşit Ağırlık (EA) puan türünde Türkiye 35x.’si oldu.

Şimdi üniversite ve bölüm araştırması yapıyor. Özellikle vakıf üniversitelerinin tanıtım günlerine / aday öğrenci görüşmelerine gidip, üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşmenin bir avantaj sağlayıp sağlamayacağını merak ediyoruz.

Bu dereceyle;

• ÖSYM kılavuzunda belirtilen bursların dışında kişiye özel burs, İlk Tercih Bursu?
    • Eğitim ücretinde ekstra avantaj,
    • Yurt, yaşam veya eğitim desteği, (Yurt Odası Tipi ücretsiz tek kişilik rezidans yurt)
    • Özel mentörlük, yurtdışı staj/yaz okulu garantisi gibi...
    • özel araştırma projelerinde (RA) yer alma, lisans seviyesinde burslu değişim programı (Erasmus vb.) veya garantili ÇAP imkânları 
    • Başarı bursuna ilave burs/avantaj, rektörlük bursu
    • Üniversitenin kendi imkanlarıyla sunabileceği başka özel koşullar

gibi teklifler alınabilir mi?

Yani üniversitelerin “Türkiye 35x.’si bir öğrenciyi kendi bünyemize kazandıralım” diyerek standart burs paketinin dışında özel bir teklif yapma ihtimali var mı?

Daha önce benzer bir dereceyle üniversitelerle birebir görüşüp standart burs oranının üzerinde özel teklif alan arkadaşlar olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Özellikle vakıf üniversitelerinde bu işler nasıl yürüyor, bilenlerden bilgi almak isteriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.