Şimdi Ara

YKS’de ChatGPT 4o ile kopya çeken öğrenci yakalandı: Peki sınavı geçebilir miydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YKS’de ChatGPT 4o ile kopya çeken öğrenci yakalandı: Peki sınavı geçebilir miydi?
    8 Haziran 2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılan TYT sınavına milyonlarca öğrenci girdi. Ancak görünüşe göre sınava giren sadece insan öğrenciler değildi. M.E.E. isimli şahıs, sınav salonunda OpenAI’ın yeni yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT 4o’sunu içeren bir düzenek yardımı ile kopya çekmeye çalıştı. Ancak dikkatli görevlilerin de yardımıyla şahıs, sınav esnasında yakalandı.



    ChatGPT 4o ile YKS sınavında kopya






    Isparta’da yaşanan olayda düzeneği inceleyen emniyet ekipleri şahsın, düzenek ve yazılım yardımı ile soruları ChatGPT’ye göndererek çözdürdüğü tespit edildi. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahsa yardım eden A.B isimli şahısta yakalandı. Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan videoda şahsın kurduğu düzeneğin ses ve görüntü aktarımı yaptığı gösterildi. Kurulan düzenek sayesinde düğme kamera ile çekilen soru ChatGPT’ye aktarılıyor. ChatGPT ise sesli çıktı olarak sorunun çözümünü şahsın kulağındaki kulaklığa iletiyor.



    Peki sınavda başarılı olur muydu?



    YKS’de ChatGPT 4o ile kopya çeken öğrenci yakalandı: Peki sınavı geçebilir miydi?
    Bilindiği üzere üzere ChatGPT’ye güç veren yeni GPT 4o modeli esasında GPT-4 üzerinde inşa edilmiş bir yapay zeka. Ancak öneki sürümden farklı olarak görsel, ses ve metin gibi diğer tüm alt model ve yapısı GPT 4o modelinde tek bir model üzerinde toplanmış durumda. Performans noktasında dolayısıyla GPT 4 ile arasında büyük farklar bulunmuyor.



    Peki ChatGPT 4o, YKS sınavında başarılı olabilir miydi? OpenAI’ın araştırma raporları gösteriyor ki GPT-4, profesyonel ve akademik sınavların çoğunda insan seviyesinde performans sergileyebiliyor. Görsel beslemeyle soruların aktarılmasında modelin performansının biraz daha yükseldiği belirtiliyor. GPT 4’ün girdiği sınavlarda, önceden herhangi bir eğitim olmaksızın ilk yüzde 20 ila yüzde 10’luk dilime girebildiği aktarılıyor. Dolayısıyla ChatGPT’nin YKS sınavında -eğer suç üstü yakalanmamış olsaydı- hatırı sayılır bir puan alması beklenebilir.




    Kaynak:https://openai.com/index/gpt-4-research/







  • Belki de sorun eğitim sisteminin kendisindedir öyle değil mi? Liyakatsiz kadro atamaları, torpilli işe almalar, KPSS puanı olmadan amca dayı torpili ile bir yerlere girenler belki de beğenmediğin gençlerin umudunu kırıyordur. 40.000 TL memur maaşı kazanıp, 30.000 TL kira ödemek istemiyorlardır.. eğitim sistemimiz çok başarılı ya o yüzden 180 ülke içerisinde sondan üçüncü olarak yer alıyoruz. Belki de eğitim sistemi ezberci eğitim verdiği için gençler bıkıyordur. Belki de fareden uçmasını, filden yüzmesini ve Zürafadan Takla atmasını bekliyordur eğitim sistemi. Hayatında Türkçe görmemiş insanlara KPSS adı altında Türkçe dayatıp, hayatında matematik görmemiş insanlara matematik dayatıp insanların geleceklerini belirliyorlar. ne üniversite sınavı, ne KPSS sınavı gençlere hiçbir şey katmıyor. Okumayan esnaf şimdi daha çok para kazanıyor !
  • üst aranmıyor mu bu kadar düzeneği nasıl geçirdi?

  • Adam ders çalışmak hariç her yolu denemiş :) Ülkemizde gelir elde etmek için çalışmak hariç her yolun mübah sayıldığı anlayışın gençlerin ders çalışma alışkanlıklarına ve yaşam tarzına sirayet etmemesi de düşünülemezdi zaten.

  • Üzülmesin ilerde ne olsa ya mülakata alınmaz, alınsa da torpilli birisi eler. Ceza olarak En fazla 2 sene ösym sınavlarına giremez. Bu düzeneği kuracağına amca dayı edinseymiş keşke kendine 🤪

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Belki de sorun eğitim sisteminin kendisindedir öyle değil mi? Liyakatsiz kadro atamaları, torpilli işe almalar, KPSS puanı olmadan amca dayı torpili ile bir yerlere girenler belki de beğenmediğin gençlerin umudunu kırıyordur. 40.000 TL memur maaşı kazanıp, 30.000 TL kira ödemek istemiyorlardır.. eğitim sistemimiz çok başarılı ya o yüzden 180 ülke içerisinde sondan üçüncü olarak yer alıyoruz. Belki de eğitim sistemi ezberci eğitim verdiği için gençler bıkıyordur. Belki de fareden uçmasını, filden yüzmesini ve Zürafadan Takla atmasını bekliyordur eğitim sistemi. Hayatında Türkçe görmemiş insanlara KPSS adı altında Türkçe dayatıp, hayatında matematik görmemiş insanlara matematik dayatıp insanların geleceklerini belirliyorlar. ne üniversite sınavı, ne KPSS sınavı gençlere hiçbir şey katmıyor. Okumayan esnaf şimdi daha çok para kazanıyor !

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir taraftan diyorum ki, çocuk keşke aklını daha faydalı bir şeye kullansaydı, diğer taraftan da vay be diyorum. Kendisi ilk ama son olmayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Ayakkabısına koymuş, sınavlarda dedektörle her yerine bakmıyor bazı güvenlik görevlileri, genelde cepten aşağısı yok. Çocuk tuvalette vücuduna yerleştirmiş kamera ve cihazı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bazı ayt sorularının fotoğrafını çekip chatgpt ye sordum, ağım açık kalacak şekilde doğru yanıtlar verdi. Bazılarını ise yanlış cevapladı mesela integral sorusu. Bu iş bitmiş artık geçmiş olsun.

  • Kesinlikle planlı yalan bir haber. Hiç inandırıcı değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anilk.34 A kullanıcısına yanıt

    Hocam eğitim sistemi genel sistemin bir uzantısıdır. Sistemin şekillendirdiği eğitim sisteme uygun insan yetiştirir. Sonrasında bunlar birbirini karşılıklı olarak besler. Sistem kendisini düzeltmek ve yeniden yapılandırmak isterse eğitim sistemi düzelir. Bozuk bir sistemde eğitim sisteminin düzgün olması beklenemez. Fil, kuş, maymun, balık ve zürafa analojisi yıllardır kullanılır ama bizdeki ortaöğretim sürecince nesnel değerlendirmenin yapılamadığı bizim gibi ülkelerde dış müdahalelerden arındırılmış merkezi sınav ne yazık ki tek çözümdür. Gelişmiş ülkelerde ortaöğretim notları çok belirleyicidir. O yüzden öğretmenlerin öğrencilerin aileleri ile okul dışında yakın ilişkiler kurmaları etik değildir. Nasıl ki bir hakimin davalılarla sosyal hayatta ilişki kurması uygun değilse öğrencinin hayatını belirleyecek kararlar alan öğretmenlerin de bu tarz ilişkiler içine girmeleri uygun görülmez. Öğretmenler profesyonelce işlerini yapar. Bizim ne kültürümüzde ne de resmi hayatımızda bu şekilde bir profesyonellik yoktur. Sistem öğretmenlerin görev tanımına öğrencilerin aileleri ile ilişkiler kurmasını ve gerekli gördüklerini öğrenci tanıma formlarında raporlaştırmalarını eklemiştir. Aslında öğrencinin aile yapısının tanınması görevi öğretmenlerin değil, öğrencilere not vermesi söz konusu olmayan rehberlik hizmetleri ve devletin sosyal hizmetler yetkililerinin olmalıdır. Öğretmenlerin öğrencinin gelişimi konusunda illa ki bilmesi gerek bir şey varsa bunların yazacağı raporları okuyup bilgi edinmesi gerekir ama bizim sistemimiz bütün bu görevleri öğretmene yükler. Bu profesyonellikten uzak, girift ilişkiler ağında tek çözüm merkezi sınavdır.

    Bu arada matematiği geçtim de hayatında Türkçe görmemiş insan kim onu anlayamadım. Eğitim sisteminin hangi aşamasında Türkçe görmüyor insanlar? Sonuçta sınavda kendi gördükleri derslere göre alan seçimleri var. Sorun herkesin belli meslekleri tercih etmek istemesinde. Bu da sistemin yanlış ve plansız işleyişinin bir sonucu tabii. Okumanın iyice değersizleştiğine bir meslek sahibi olmak için tahsil görmenin öneminin iyice azaldığı görüşünüze katılıyorum. Bu da eğitim sisteminin değil toplumu yöneten genel sistemin yapısı ile alakalı. Genel sistem düzelmeden eğitim, sağlık gibi altsistemler düzelemez.





  • Çapsız maçası yemedi kopyayı ile durumu kurtarmaya çalıştı oda olmadı yakalandı şerefsiz.

  • VaporWave kullanıcısına yanıt
    polis nasıl çalıştığını gösteriyor. Poliste yalan o zaman :)))

  • bu kadar zahmete gerek yoktu gitsin gönüllü elon musk beyin çipini taktırsa yakalnması imkansızdı. Daha Xray cihazlar okullara gelmedi :)))))

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt

    Her yerde de aynı yorum, çok mu zor ya küçücük şeyler zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes okuyacak diye birşey yok, devir mavi yaka devri. Para ustalarda. Şuna harcayacağı zamana gidip bir meslek öğrenmeye başlasa geleceği için daha iyi.

  • Sorular çalındı iddiası var, bu ne ki ?

  • VaporWave kullanıcısına yanıt
    La havle.

  • Gpt 4o daha çıkmadı bari siz bunu yapmayın. Bu önceki sürüm gpt 4o bundan yüz kat daha üstün

  • Çocuk da anlamış ki torpil için normal zekalı bir amca dayı bulmak imkansız. Liyakat sorununu kendisi çözmek istemiş. En azından girişimci. :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.