Şimdi Ara

Arkadaş/Akraba'dan Araç Alırken Expertiz Yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yakın arkadaşınızdan veya akrabanızdan araç alıyorsunuz, dayınız kuzeniniz amcanız vs. Alırken expertiz yapar mısınız yine yoksa sözüne inanır mısınız? Bu devirde birbirini öpen çok oluyor arkadaş akrabada olsa. Expertiz yapılsa bu sefer sen benim sözüme güvenmiyonmu diye ara açılır, iki ucu ballı değnek misali.

• İş ticaret olunca en fazla dostlar akrabalar dürter...Aracına kefil olan zaten Exper e falan kendi ister , aracı yamuk olan ağlamaya başlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başkasına satarken göstericem de. sonuçta aldığın arabayı hep kullanacak değilsin.
  • Esas onlara karşı yaptırıcan
  • Yeni sisteme göre artık arabayı nereden alırsan al eksper şart diye biliyorum .

• Arkadaşa, akrabaya göre değişir.
    Gerçekten güvendiğim bir insansa ve arabadan anlayan biriyse gözüm kapalı alırım.
    Eğer değilse, "birader belki senin de bilmediğin bir şey vardır şu arabayı bi gösterelim" derim. Yanaşmıyorsa da sağlık olsun.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın hocam valla ummadık taş baş yarar o yüzden işini garantiye almak en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenzoParis

Kesinlikle haklısın hocam valla ummadık taş baş yarar o yüzden işini garantiye almak en iyisi
    Kan yoluyla geçen en tehlikeli hastalık "akrabalıktır".
  • Ne kadar güven olsada onun da bilmediği bir durum olabilir araçta. Bu sebeple kesinlike yapılması gerekir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok basitçe yazayım 20 tane araba aldım sattım alıcıyken expertize götürmem satıcıyken de izin vermem. Herkesin malı da parası da değerli.

Expertize gidipte sinirimi bozamam. Sanayide bir halt olamamış tutunamamış usta expertizci oldu. Ben onlardan daha çok arabadan anlıyorum.

Eskiden expertiz mi vardı ya , arabanın boyasına badanasına bakarsın motoruna şanzımanına bakarsın sorun yokse aldın gitti.
  • tabii ki yapılır. yiyelim içelim hesabımızı bilelim denir buna.

şahsen ne dostumla ne de akrabamla asla alışveriş yapmıyorum. sonradan bir şey çıkar aramız bozulur.
  • ilk sahibi değilse, arabayı alırken onun da gözünden kaçan şeyler olabilir.
  • Para akrabadan kazanılır, tabiki ekspertiz yaptıracaksın
  • Ya arkadaşın alırken kazıklanmışsa ve haberi yoksa.
  • Bir insanı tanımak için ya alışveriş yapacaksın ya da birlikte yola çıkacaksın. Ekspertizi habersiz bir şekilde yaptırın derim. Ben bir bakayım araca deyin alın. Madem o kadar yakınsanız 2-3 saatliğine almanızda bir sorun olmayacaktır.
  • Akraba ilişkileriniz sıkıysa zaten arabanın ne olduğunu bilir arabada sıkıntı varsa da kazıklamaz. Şuanki akrabalık ilişkileri milletin nasıl bilmem ama olması gereken böyledir. Akrabaya iki araç sattım. Akrabalarımın arasında da araba ticareti ara sıra dönüyor. Hainlik kokan bir hareket olmadı, İnşallah da olmaz.

• Bir tanıdığın başından geçen olay;
    kendisi aracı sıfır alıyor özenle kullanıyor sadece arka çamurlukta çizik var olarak biliyor arabayı kullanması için verdiği bir akrabası kaza yapıyor buna söylemiyor kendi cepten yaptırıyor ve bu durum sadece satışta çıkıyor bu aracın kaput boyalı :)
    kısaca babamın oğlundan alsam yine expere sokarım :)
  • Akraba ve arkadaşın kim olduğuna ve sizin insanları tanıyıp tanıyamamanıza göre değişir.

Kardeşinizdir güvenmezsiniz.bazı insanlar vardır şurada yazdıklarından hakkında bir çıkarımda bulunur kapısını bile açmadan arabayı alır gelirsiniz.
    Ben size şuradan 5 kişi sayarım mesela arabasının kapısını bile açmadan ne diyorsa o olduğuna itimat ederek, arabasını alıp gelebileceğim. ve bu kişilerin aracına expertiz yaptırmayı kendime hakaret adlederim.

En son sattığım arabada da hiç tanımadığım kişiler arabaya bakıp expertiz yaptırmadan aracı alıp gittiler mesela yani önemli olan akraba eş dost değil karşınızdaki insan mı değil mi onu anlayabiliyorsanız yani insan experi iseniz sıkıntı yaşamazsınız yoksa en iyi exper bile arabadaki bazı şeyleri göremeyebilir.

• ben her koşulda yaptırdım bugüne kadar riske atmamak lazım böyle şeyleri
  • Alacağın arabaya göre değişir aslında bu durum. Araba 20 30 gibi bir rakama alınacaksa anlayan birine göstermek yeterli ekspere gerek yok. Ama 100 150 lik birşey alınacaksa kim olursa olsun gösterilmesinde fayda var çünkü onun bile bilmediği ya da unuttuğu şeyler olabilir. Örnek vereyim samimi olduğu birinden araba alacak olan arkadaşım ne olur ne olmaz diye sadece servisi arayıp bilgi almak istedi. İlk aldığımız bilgi şanzıman değişikliği idi. Elemanın rengi attı çünkü arkadaşı araba servise bile bakım dışında gitmediğini söylemiş. ikinci bir servisi aradığımızda yapılan işlemin detayını rica minnet öğrendik ve sadece yazılım güncellemesi işlemi olduğuydu.
    Size kalmış artık karşınızdakini ne kadar tanıyorsunuz ona göre siz karar vereceksiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.