Şimdi Ara

Arkadaki arabaya yaslamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ki çok dik bir yokuşa arabayı parkettik. El freni bile kaydırıyor ve araba manuel. Bir yere gittik, geldik her taraf araba olmuş, arkaya park eden de dibine kadar girmiş. Arada 4 parmak mesafe var. Böyle bir yerde araç en iyi nasıl kaldırılır? El frenini unutun. Dediğim gibi yokuşta el freni bile kaydırıyor.

Bugün başıma geldi. Arkadakine hafifçe yasladım öyle kaldırdım arabayı yoksa imkanı yok kaymadan kalkmazdı Sizce tamponlara birşey olur mu?

• 2 tane büyük taş/takoz koyabilirsin lastiklerin oraya. aklıma başka bir şey gelmiyor
  • Aracınız dizelse yarım debriaj yapabilirsiniz .Yada el fireni.Pardon yarım okumuşum yazdıklarınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaattin(bjk) -- 11 Temmuz 2014; 0:48:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

Aracınız dizelse yarım debriaj yapabilirsiniz .Yada el fireni.Pardon yarım okumuşum yazdıklarınız

Onu denedim. Araba LPG'li Broadway. Bir ayağım frende bir ayağım debriyajda yarım debriyaj yaptım. Birde üstüne karnım aç, debiryaj taş gibi, sol ayağım horon tepiyor Yarım debriyaj yapıyorum ayağımı frenden çektiğimde yine de kayıyordu. Baktım olacak gibi değil biryere yetişmem lazım. Çok yavaş yavaş geri gelip arkadakinin ön tamponuna yasladım öyle kaldırdım arabayı

Taş koymak mantıklı onu düşündüm ama etrafta taş yoktu. Olsa bile o eğimde bir yokuşta büyük ihtimal yine geri kayardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

Aracınız dizelse yarım debriaj yapabilirsiniz .Yada el fireni.Pardon yarım okumuşum yazdıklarınız

Onu denedim. Araba LPG'li Broadway. Bir ayağım frende bir ayağım debriyajda yarım debriyaj yaptım. Birde üstüne karnım aç, debiryaj taş gibi, sol ayağım horon tepiyor Yarım debriyaj yapıyorum ayağımı frenden çektiğimde yine de kayıyordu. Baktım olacak gibi değil biryere yetişmem lazım. Çok yavaş yavaş geri gelip arkadakinin ön tamponuna yasladım öyle kaldırdım arabayı

Taş koymak mantıklı onu düşündüm ama etrafta taş yoktu. Olsa bile o eğimde bir yokuşta büyük ihtimal yine geri kayardı

Siz bence el frenini yaptırın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlık sakat

Hocam el freninde sıkıntı var. Ne kadar dik olursa olsun kaydırmaması lazım. Bir de madem sıkıntı var bagajda bir tane takoz bulundur.

Yaslamak arkadaki aracın tampon tırnaklarını kırabilir. Kırmasa bile ben şahsen benim arabamın arkadaki araba olmasını istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence arkadaki araç senin araca yaslamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • El freni hicbir zaman kaldırmaz. El frenini kontrol ettirmelisin..

• O kadar dik yere park etmezdim şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

El freni hicbir zaman kaldırmaz. El frenini kontrol ettirmelisin..

kaydırmaz olucak
  • En iyisi sanırım öyle bir yere park etmemek
  • Yarım debriyajla zor da olsa kalkardı sanırım hiç başıma gelmedi zor durum
  • 1-el frenini yaptırın
    2-Bende bir kere yapmıştım ama arkadaki araçta bizimdi. :)
  • Benim araca yaslayan birini görsem çekerim arabamı ordan kaysın gitsin aşağı doğru

Şaka bi yana başka araca yaslamak araca zarar verebilir. En iyisi takoz koyun yada daha mantıklı olanı el frenini yaptırın
  • Git el frenini yaptır. El freninin tutmadığını biliyosun ama yokuşa araç koyuyosun. Milletin aracına zarar veriyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Git el frenini yaptır. El freninin tutmadığını biliyosun ama yokuşa araç koyuyosun. Milletin aracına zarar veriyosun.

El freninin tutmadığından haberim yoktu. Memlekete yeni geldim, babamın arabasını aldım. Daha önce hiç öyle eğimde el freni kullanmamıştım normalde bana tutuyor gibi geliyordu park edince tutmadığını farkettim. Park ettiğim zamanda da ne önünde ne arkasında araç yoktu. Freni çektim aracı viteste bırakıp gittim. 3 saat sonra geldiğimde 200 metre yokuş boyunca bütün kaldırım kenarı park edilmiş araç doluydu ve benim arkamdaki araç sıkıştırmaya çalışsa gerek arkadaki sokağın girişini de kapatmıştı. Özetle hem park edilemeyecek kadar ufak yere nizamı park edememişti, hemde yol ağzını kapatmıştı. Şahsen tamponunu indirsem bile bir gram üzülmezdim.

• Tam olarak bunu demeye geldim Aslında yaslayan arkadaki araç olmuş Bu arada el freni bozuksa yaptırın hocam Ankara'da öyle yokuşlar var ki çok yardımı dokunuyor

• el freni kaydirmaz demisler ancak kaydirabiliyor. Bazi sokak aralarinda cok dik rampalar olabiliyor. Dolayisiyla el frenine cok guvenmeyin.
    Rampada o sekilde bi durum oldugunda aracin tekerlerinden birini kaldirima dogru dayayin oyle kalkin. Yani rampa yukari kalkmaya calisiyosunuz diyelim. Sag arka tekeri kaldirima dayayin. Eger bu da olmuyorsa takozla kakmaya calisin.
    Arkadaki arabaya yaslandiginizda tamponlarin tirnaklarini ve plakaliklari kirabilirsiniz.
    Ayni zamanda yuku arkadaki araca bindirdiginiz icin arkadaki aracin el freni telleri kopabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 11 Temmuz 2014; 3:28:43 >
  • Heel and toe yap kardeş
  • ayağınız fren ve debriyajda iken vitese takın frenden ayağınızı çekmeden debriyajdan araç titreyen kadar kavrama noktasına getirin.stop ettirmeyin çekebildiğiniz kadar çekin.sonra frenden çekince ayağınızı zaten geri kaçmaz ya olduğu yerde durur ya ileri kaçmak ister gaz verin gidin.el freni kullanmak acemilik gibi geliyor nedense
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.