selamlar kimisi arka planda yenilenen uygulamaların açık olması batarya için daha iyi diyorken kimisi yenilenmeyi kapatmayı öneriyor. Hangisi tercih edilmeli araştırdım ama gruplaşma var işi noktalayalım tartışalım istiyorum. iPhone’u bul olmasa konum servislerimizde kapatacağım ama mecbur açık bu sebepten öturu. Pil sağlığı için bir ayar kapatılması gerekenler vs önerirseniz de dinlerim. Kimisi 20 80 arası doldur diyor mantıklı geliyor ama dediğim gibi herkes birşey söylüyor. Yorumlar için şimdiden teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arka planda yenilenen uygulamalar

-
-
Arkaplanda uygulama yenileme bataryayı tüketir. Kesin bilgi budur. Apple sitesinde makalelere bakabilirsiniz. Konum servisleride keza aynı şekilde. Konum için şu örneği verebilirim bir dönem pokemon go oynandığı zaman kimsenin batarya dayanmıyordu.
Pil sağlığı açısından da 20-80 arası idealdir. Diğerleri stres bölgesi oluyor cihaza zarar veriyor. Sadece ayda 1 kere tamamen bitirmek bayatya kalibrasyonu açısından iyidir.
Bir tanede kendi tecrübemi aktaracağım. Bu söyliceğim tamamen kendi deneyimimle alakalı ve apple da böyle bir makale bulunmamaktadır. Ev ahalisi içerisinde telefonu gece kapatanlar oluyor. Pil sağlıkları 3 yıl boyunca yüzde 100 kaldı. Kendimde deneyimledim gerçekten fark ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gece uçak moduna alıyorum zaten evde olduğum sürece vowifi kullanıyorum. Kapat aç aslında sürekli değilde haftada bir gece sabaha kadar kalsa daha iyi olur diye düşünüyorum
Mobile şebeke baz istasyonu sinyal çekim gücü etkiliyor
Arka planda yenileme açık ise etkiliyor
Bluetooth konum vs açık ise etkiliyor
Akıllı saat vs bağlı olmasa bile fitness sağlık açık ise etkiliyor
Gibi…
Arkaplanda uygulama yenilemenin daha az şarj tüketmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Bunu size kim hangi akla hizmet söyledi anlayabilmiş değilim. Ayrıca hiçbir işe yaramamaktadır. Ha bir uygulama açtığınızda çeyrek saniyeliğine önbellekteki veriyi göstermesi bile sizi çıldırtacak kadar sabırsızsanız o ayrı.
Onun haricinde yukarıdaki üyenin dediğinin aksine telefonun şarjı hiçbir zaman tam olarak bitirilmemelidir. Ayda bir kalibrasyon diye bir şey yoktur. Şarjı tamamen bitirmek, istisnasız olarak pile kalıcı zarar verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 24 Ağustos 2022; 0:46:24 >
Yüzde 30 da falan taksak 80 90 a kadar falan bir sorun olmuyor yani
Hiçbir sorun olmaz.
Herşey açık kıllanıyorum. 4. Sene batarya sağlığım %84. İlk zamanlar dikkat ettim sonra mantıksız buldum. İstediğim zaman takıp istediğim zaman çekiyorum. Arka planda hepsi açık olursa tabi ki şarjı götürüyor ancak size gerekli uygulamaları açarsanız bir sıkıntısını görmezsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bademde şans hocam kimisi çok dikkat ediyor kısa zamanda dökülüyor. Kimisi ağlatıyor taş gibi sorunsuz kullanıyor
Bende sadece whatsup açık. diğerlerinin arkaplanda yenilenmesine gerek görmüyorum.
-
Arkadaşlar eğer whatsapp için arka planda uygulama yenile açık değilse otomatik yedeklemeyi yapmaz. Buna dikkat edin.eğer sizin için whatsap yedekleriniz önemliyse dikkat.
Benim tavsiyem şu yönde
Whatsapp ın arka planda uygulama yenile kutucuğunu mutlaka açın bir de safari için AdBlock uygulaması kullanıyorsanız onunkini de açın ki arka planda blacklist i falan yenileyebilsin. Bu ikisi yeterli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enzomcfly -- 24 Eylül 2022; 21:0:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- eski telefonun imei numarasını yeni telefona aktarma iphone
- iphone kırmızı ışık
- iphone 13 pil sağlığı hızlı düşüyor
- apple ödeme yöntemi reddedildi çözümü
- iphone 13 mü 15 mi
- iphone 12 mini boyut
- iphone 14 yurtdışı fiyatı
- iphone 17 e
- iphone"dan bilgisayara fotoğraf aktarma
- ios 17 alacak telefonlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X