Şimdi Ara

ARK: Survival Evolved [ANA KONU] (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.967
Cevap
25
Favori
154.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oyunu 2 hafta kadar önce net de oyun ararken buldum birazda dinolara olan ilgimden çok sevdim araştırdım ve steamden 30 TL ye satın aldım birkaç offical serverda oynamaya çalıştım çok zorlu olduğunu gördüm biraz deneyimden sonra nitrado dan server satın aldım kardeşimle beraber oynuyoruz serverı ayarları 10x taming, 20x Exp ve 5x maden e ayarlı gerisi herşey normal geceler yarı yarıya daha kısa gündüzler daha uzun . Ben 34 kardeşim 29 yaşında aramıza katılmak isteyen arkadaşlar olursa kafa dengi seviyeli (olabildiğince küfürsüz) saygılı bir ortamda oynamak istiyoruz şu an da baya zevk alıyoruz daha zevkli olması için başka arkadaşlarıda aramızda görmek isteriz. Base i mizi iyi bir yere kurduk herşeyimiz taştan yabani dinoların ulaşamayacağı kadar yüksekte :) bi kaç reximiz saber lerimiz vs köpak balıklarımız felan var. Oyun ekranında BARON diye arattırırsanız bulabilirsiniz serverı... Bekliyoruz. Server PVE ve minimum 1 Yıl Açık kalma garantisi verebilirim. (Not: Küçük kardeşimde geldi 18 yaşında ve 3 kişi olduk hadin bekliyoruz dostça güzel vakit geçirelim.)

Bu arada bir giga yukarda bahsettiğim Tüm dinolarımızı base açık unuttuğumuz bi yerden dalarak telef etmiş şu an sadece bir reximiz ve yukarda kalan kuşlarımız kaldı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bylordd -- 31 Mart 2016; 18:17:09 >

• Bu arada oyun hakkında hem araştırarak hemde deneyerek baya şey öğrendim sorularınız olursa bildiğim kadarı ile seve seve cevaplarım.
  • Arkadaşlar ekibimize alım yapmaya devam ediyoruz samimi , büyük ve kaliteli bir ekip arıyorsanız bana ulaşın.
    Steam:Endem
    (18+ ve ts kullanan kişilerin mesajlarına dönüş yapılacaktır)
    İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beaver Dam (Kuduz Baraji) hakkında bilgisi olan ve çözebilen varmı yani içinde 100 odun bıraksak Kunduzlar tekrar dolduruyor mu ? hepsini aldıkdan sonra yenisi çıkıyor mu civardaki kunduzları öldürüp spawmı yenilemek gerekiyor mu bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atreides52

Beaver Dam (Kuduz Baraji) hakkında bilgisi olan ve çözebilen varmı yani içinde 100 odun bıraksak Kunduzlar tekrar dolduruyor mu ? hepsini aldıkdan sonra yenisi çıkıyor mu civardaki kunduzları öldürüp spawmı yenilemek gerekiyor mu bilgisi olan var mı ?

Kunduz yuvalırının içini tamamen boşaltman gerekiyor boşaltınca zaten kendiliğinden yıkılıyor. Yıkılınca kunduzları öldürürsen daha geç, öldürmezsen 1 gün geçtikten sonra hemen hemen yuvalarını tekrar yapıp dolduruyorlar. Kunduz yuvalarını iyi takip edin çok değerli olan Nadir Mantar, Nadir Çiçek, İnci ve bazen 300-400 Çimento Harcı veriyorlar ki 300 Ç. harcı demek 1200 kitin(chitin) ve 2100 Taş demek sayıları yanlış hatırlamıyorsam. (Dip Not : Odun için mamut felan boşverin KUNDUZ evcilleştirin Kesinlikle tavsiyemdir. Farkı kullanınca anlayacaksınız...)

Edit : 2400 taş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bylordd -- 19 Nisan 2016; 12:08:27 >

• Takip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beaver Dam (Kuduz Baraji) hakkında bilgisi olan ve çözebilen varmı yani içinde 100 odun bıraksak Kunduzlar tekrar dolduruyor mu ? hepsini aldıkdan sonra yenisi çıkıyor mu civardaki kunduzları öldürüp spawmı yenilemek gerekiyor mu bilgisi olan var mı ?

Öyle uğraşmana gerek yok :) Küçük bir yer yap 4x4 olsun mesela bir tane kapı koy sadece senin girip çıkabileceğin oraya vahşi bir kunduzu at bırak 1 gün sonra git oraya yuvasını yapmış olacak sen eşyaları almak için gittiğinde sana saldıracaktır onu kuşla uzaklaştırıp aynı taktiği sürekli kullanabilirsin.
  • Uzun zaman önce aldığım fakat bir türlü vakit ayıramadığım oyuna dün başlayabildim :) yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazar Eyle -- 4 Mayıs 2016; 14:23:59 >
  • ARK Survival Evolved: Official Mods Launching On Xbox One and PC!

• Yeni harita çok güzel olmuş gerçekten. Ötekinden daha vahşi bir ortam olarak görüyorum bu haritayı. Epey bi gezdim haritada.

• büyüklük olarak nasıl yenisi. deneme fırsatım olmadı. önceki haritayı ezbere biliyordum okadar küçüktüki
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

büyüklük olarak nasıl yenisi. deneme fırsatım olmadı. önceki haritayı ezbere biliyordum okadar küçüktüki

Bu daha ufak gibi. Çoğunluk sudan oluşuyor. :) Şimdi şu var. Çok oynayıp da haritada sürekli gezdiğin zaman bir zaman sonra küçük gibi geliyor bana da oluyor. Bunda da aynı şey geçerli. Bir zaman sonra ne kadar büyük de desek ufacık gelecektir. :)

Belki de yeni harita olduğu içindir bilmiyorum ama atmosferi gerçekten bana farklı geldi. Suları daha bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 25 Nisan 2016; 8:18:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bylordd

quote:

Kunduz yuvalırının içini tamamen boşaltman gerekiyor boşaltınca zaten kendiliğinden yıkılıyor. Yıkılınca kunduzları öldürürsen daha geç, öldürmezsen 1 gün geçtikten sonra hemen hemen yuvalarını tekrar yapıp dolduruyorlar. Kunduz yuvalarını iyi takip edin çok değerli olan Nadir Mantar, Nadir Çiçek, İnci ve bazen 300-400 Çimento Harcı veriyorlar ki 300 Ç. harcı demek 1200 kitin(chitin) ve 2100 Taş demek sayıları yanlış hatırlamıyorsam. (Dip Not : Odun için mamut felan boşverin KUNDUZ evcilleştirin Kesinlikle tavsiyemdir. Farkı kullanınca anlayacaksınız...)

Edit : 2400 taş.

Anladım hocam dediğinizi gibi güzel oluyor Kesinlikle katılıyorum 190 lvl eğittim kesinlikle mamuthdan daha seri ve daha çok topluyor. zaten beaver dam'lerden 600 tane odun daha çıkıyor harika olmuş hatta Berry toplamasıda çok seri çok hoşuam gitti :)

• Oyun hakkında kapsamlı bir türkçe rehber var mı? 25 level oldum anca parasaur ve trike evcilleştirebildim birde metal bulmak ne zor iştir yahu bulunduğum zone dan dışarı adım attığımda raptorlara yem oluyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazar Eyle

Oyun hakkında kapsamlı bir türkçe rehber var mı? 25 level oldum anca parasaur ve trike evcilleştirebildim birde metal bulmak ne zor iştir yahu bulunduğum zone dan dışarı adım attığımda raptorlara yem oluyorum :)

Kendi serverinde mi oynuyorsun yani host local diye mi kurdun oyununu. Eğer öyleyse sıfır lag oluyor. Online oynadığın zaman oyun bütün serverler için konuşuyorum lagdan geçilmiyor ki bu da oyunu çok kolaylaştırıyor. Eğer bu oyun single oyundaki gibi sıfır lag ile oynanabilse, eminim kimse bu kadar rahat dolaşamaz. Böceğe bile ölebiliyorsun.Ama girdiğin serverlerda T-rex den bile koşarak kaçıyorsun rahatlıkla :D
  • quote:

Oyun hakkında kapsamlı bir türkçe rehber var mı? 25 level oldum anca parasaur ve trike evcilleştirebildim birde metal bulmak ne zor iştir yahu bulunduğum zone dan dışarı adım attığımda raptorlara yem oluyorum :)

Öncelikle hoşgeldin diyorum muhteşem bir macereya hazır ol. Çok eğleneceksin eğer biraz dinozorları merak ediyorsan ilgin varsa .
    Öncelikle şunu söylemeliyim öyle kapsamlı türkçe kaynaklar yok en azından ben bulamadım herşeyi kendim server satın alıp orada deneyerek öğrendim.(Meğerse Localde oynanabiliyormuş serverlarla aynı şartlarda ama iyi oldu çok şey öğrendim). Youtubede videolar var fakat hepsi tek bir olay üzerine yoğunlaşıp anlatılıyor mesela dodo nasıl tame (evcilleştirme) edilir şu nasıl olur bu nasıl olur her video tek bir olay. Sana kısaca şunu söyleyebilirim....

1. Oyuna başlar başlamaz hemen birşeyler yapmaya başlama. Açlıktan ölene kadar yada, iyice doğduğun yeri inceleyene kadar hiç bir bina vs. bişeyle uğraşma çevreyi gez dolaş incele sana uygunmu tehlikelimi vs. vs. ( Oyun başlarında diplere ormanlara vs. dalma sahilde kal ) Not : Kuzeyde kesinlikle başlamayın ÖLÜRSÜNÜZ kurtuluş yok.

2. Yerini buldun ufak bi baraka yap odundan samanla uraşma. yanlışlıkla bi brontoyla dalaşırsan base yakınında nedenini anlarsın :) neyse baraka en az 4x4 veya 4x5-6-7-8 nasıl istersen genişliklerde olabilir. barakanı bitirdin hemen hiç gecikmeden bir YATAK yerleştir ilk lvl lerde tulum da iş görür. sonra ihtiyacına göre dolaplarını vs yerleştir.

3. Bu arada kesinlikle çok aşırıya kaçmadan 10 temel genişliğinde bir bahçe yap. içerdeki evcilleştireceğin dinolarını ve seni vahşi dinolardan uzak tutması için.

4. Bunları yaptıktan sonra oyunda çok önemli olan TAME yani evcilleştirmeye geldik. İlk önce yumruklarınla bir erkek en az üç tanede dişi DODO (ördek) tame lemen gerekli. Nedenmi ? Çünkü oyunda bir düzen var düzen şu önce küçükten başlayıp yavaş yavaş güçlüye büyüğe ilirleyeceksin yoksa direk güçlüyü ya yapamazsın yada yaparken çok zorlanırsın. konuya geri dönelim. DODO lar şunun için şart. Dodo yumurtaları ile yersen besin alırsın.(ama hiç tavsiye etmem onlar çok değerli) oyunun en değerli madenleri yumurtalar demir obsidyen kristal felan hikaye ama yumurta paha biçilemez değerli neyse dodo yumurtaları ile ayrıca MAMA yapılır dikkaat MAMA (kibble) ne işe yarar bu mamalar. Dinoları evcilleştirirken hem hızlı evcilleşmesini hemde maksimum effektif le evcilleşmesine yarar. evcilleştirme videosu mevcut youtebede felan onları izleyebirsin.

5. Dodo ları evcilleştirdin. Şimdi sıra Dilo larda dilophorus tu inş doğru hatırlıyorumdur (DİLOYU YUMRUKLA ÇOK GEC BAYILTIRSIN ONUN İÇİN SAPAN YADA LVL İN YETERLİ İSE BAYILTICI OK. AMA BUNLARI YENİ BAŞLADIYSAN YAPMAN ZOR MUCBUREN SAPAN KULLANACAKSIN.). yalnız dilo tame lemeye başlamadan önce biraz et felan biriktir bunlar et yer Saklama Dolabında sakla saten sahillerde heryerde dilo çok. bun larıda aynı şekilde 1 erkek 2-3-4 dişi tamele.

şahsen ben oyuna başlar başlamaz 5-10 lvl oldummu direk Trike evcilleştiriyorum sapanla bayıltarak çünkü trikeler çok iyi meyve topluyorlar. ve evcilleştermede kullanılan Narcoberry işini kolaylıkla halledebiliyorum.

6. Parasaur evcilleştir ilk iş olarak eğer Raptor evcilleştireceksen. Tabii artık söylemiyorum 1 erkek ve ne kadar dişi olursa sana kalmış. parasaur maması ile 10 dk da bi raptor evcilleştirebilirsin.

birde şunuda eklemek istiyorum oyunda bir kaç tane Dino evcilleştirme ağacı var (parasaur -> raptor -> mamut ) bu üçlü 2 tane büyük ağaç var birisi dodoyla diğeri diloyla başlıyor netden bakarsan bulabilirsin. Yumurta için kullanacağın dinoların lvl inin hiç önemi yok ilerde daha iyilerini evcilleştirirsin.

Gelelim senin esas konuya :)
    Raptorlara yem olmak istemiyorsan dışarı daha tehlikeli yerlere korumasız gitme Raptor evcilleştir mesela :)
    oyunda bir kural var ya rahat rahat keyfine baka baka mama hazırlayacaksın sonra evcilleştirirken sağa sola koşturmayacaksın et lazım narko lazım vs. Yada dinoyu bayıltıp sonrada harıl harıl et yada meyve yetiştirmek için koşturucaksın.
    raptor evcilleştirmek istiyorsan Parasaur mamasını hazırla netde belli tame calculator ler var lvl ine göre bakabilirsin kaç mama lazım kaç dk sürer. vs. onlardan bak.
    Gelelim senin esas sormak istediğine sanırım nasıl bayıltacam ben bu raptorları diyorsun önceden vardı halen devam ediyormu bilmiyorum eğilirsen yada yere yatarsan raptorlar vuramıyordu galiba bunu bir dene en fazla ölür yatağında doğarsın. böyle olmuyorsa. Öncelikle bir kaya bul tek tarafından çıkılabilen dik olsun diğer tarafları sonra bir raptor bul ve o kayaya doğru çekmeye çalış. Kaya ya çık sonra sapanla bayıltmaya çalış. bayıltınca bayılması (en alttaki sayı) geçmeden narco yedir gerekli acıkmaya gelene kadar (bu şekilde yapmamızın nedeni mamaları zayi etmemek )calculatorden bakarsın mesela 15 lvl raptor evcilleştiriyorsun. calculatorden baktın 5 mama istiyor o zaman raptorun 1000 gıdası varsa 600 e inmesini bekle ama narco u hiç azaltma ( 1 mama 80 gıda verir ) 600 e inince 5 mamayı koyarsın 5 mamayı 5-10 sn yede yer hemen kalkar en kötü mama kullandığın için %90 efektifle kalkar ve ve 7 lvl daha alır olur sana 22 lvl raptor. hadi hayırlı olsun. bayıltma işinde eğer bayıltıcı oku açmışsan hiç kaya felan uğraşma en fazla 5-10 okta bayıltırsın o sana sende ona vur vururken yerinde durma sende onun çevresinde dolaşki sana rahat rahat vuramasın.

Yanlışlarım, yazım hatalarım olabilir kusuruma bakmayın lütfen. Umarım faydalı olur. Çok iyi ve detaylı değil ama yeni başlayanlar için idare eder.

Edit : Birde şunu ekleyeyim ilerleyen lvl lerde metali ankylosaurus ile 30 dak 1000-2000 metal toplayacaksın metal zor değil yumurta yumurta bu arada REX ağacını unutmuşum birde ba kaç tane daha küçük ağaç var.... REX ağacıda akreplerle başlıyor... En zor ağaç da bu...

(NOT: oyunu deneyimle öğrenmek istiyorsanız EU-OFFICAL 249 Nitrado serverındayım gelirseniz ordada yardımcı olabilirim. Kuzeydoğu - 12,55 koordinatlarındayım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bylordd -- 23 Mayıs 2016; 17:37:26 >

• bylordd kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli bilgiler için çok teşekkür ederim...Dün metal konusunda oynadığım serverda yabancılardan yardım isterken beni "yakınlarda mağara varsa oralardan az da olsa temin edebilirsin" diyerek yönlendirdiler, sonra Yarasalara yem oldum :) epey bir sinirlendim o arada konuya başka bir arkadaş müdahil oldu bana yardımcı olan İskoç'yalı arkadaş ile konuşuyorlardı ki nereli olduğunu sordu, o'da "Turkey" cevabını verince acayip mutlu oldum daha sonra bu arkadaş ile sabahın 6'sına kadar sohbet edip birlikte oynadık ve epey bir bilgi verdi sağ olsun. :)

Onun Quetzal'ı ile epey bir gezdik bir kaç kez düştüm öldüm falan epey eğlendim :) sonra bana 76 level Pteranodon tameledik (110 level oldu :)) ve bana yumurtadan yapılan pet yiyeceklerini anlattı aynen senin anlattığın gibi.

Oyunun dünyası başta söylediğin gibi maceralarla dolu, bir an geliyor hiç bitmesin istiyorsun yada bana öyle geliyor uyku bastırmasa daha fazla oynardım herhalde :D

@youngeagle
    Kendi serverım yok maalesef EU-OFFICIAL-283 te oynuyorum dediğin gibi lag oluyor ama çok ta takmıyorum lag olayını. Ayrıca dün böceğe (Sinek türü) öldüm ya 2 tane saldırdı öldürdü beni :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazar Eyle -- 28 Nisan 2016; 13:21:26 >

• quote:

Öncelikle değerli bilgiler için çok teşekkür ederim...Dün metal konusunda oynadığım serverda yabancılardan yardım isterken beni "yakınlarda mağara varsa oralardan az da olsa temin edebilirsin" diyerek yönlendirdiler, sonra Yarasalara yem oldum :) epey bir sinirlendim o arada konuya başka bir arkadaş müdahil oldu bana yardımcı olan İskoç'yalı arkadaş ile konuşuyorlardı ki nereli olduğunu sordu, o'da "Turkey" cevabını verince acayip mutlu oldum daha sonra bu arkadaş ile sabahın 6'sına kadar sohbet edip birlikte oynadık ve epey bir bilgi verdi sağ olsun. :)

Onun Quetzal'ı ile epey bir gezdik bir kaç kez düştüm öldüm falan epey eğlendim :) sonra bana 76 level Pteranodon tameledik (110 level oldu :)) ve bana yumurtadan yapılan pet yiyeceklerini anlattı aynen senin anlattığın gibi.

Oyunun dünyası başta söylediğin gibi maceralarla dolu, bir an geliyor hiç bitmesin istiyorsun yada bana öyle geliyor uyku bastırmasa daha fazla oynardım herhalde :D

@youngeagle
    Kendi serverım yok maalesef EU-OFFICIAL-283 te oynuyorum dediğin gibi lag oluyor ama çok ta takmıyorum lag olayını. Ayrıca dün böceğe (Sinek türü) öldüm ya 2 tane saldırdı öldürdü beni :)

keşke Quetzala bir sandalye yerleştirseydi otursaydın düşmezdin o zaman :) ... ama senin içinde eğlenceli olmuş. Bizim serverda tek türk kardeşimle ben varız. Ama yabancılarında hepsi çok iyiler bizede başta çok yardımcı oldular akşam iş çıkışı 18:00 gibi girip gece 12:00 - 01:00 e kadar oynuyoruz. (Bu arada seni mağaraya metal için gönderenlerde büyük ayıp yapmışlar terbiyesizlik resmen.)

Neyse davetimi tekrar ediyorum. EU Offical 249 Nitrado dayım yeni başlayan arkadaşlar bahsettiğim saatlerde oyunda olurlarsa, dino evcilleştirmeden tutun her türlü eşya yardımı yapabilirim. Gelmek isteyenler buyursur gelsin.

Bu arada kendi serverımda var ama oraya sadece yeni eklenen eşyaları, dinoları denemek için giriyorum. Aylık 20 TL de ona veriyorum. Bazende zevk için dolaşıyorum orda. birşeyler denemek isteyen olursa ordada yetki verebilirim. Server Adı : Steam de server listesine Baron yazarsanız unoffical de çıkacaktır ama listenin tamamen dolmasını bekleyin.

• up.
  • slm arkdslar bnm bi kac sorum olacak.

1) bu taretleri nasıl yok ederiz basta planet x bitkisini en kolay nasıl yok edebilirm en dusuk maliyetle:D ayrıca bna biri normal mermli taretler icin metal kalkan tavsye etmsti 5 mermi yedi patladı gitti kalkan illa gigamı lazm onları koly yokedeblmk icin. yardımcı olursanz sevinirim.

2) sallar kac c4 le havaya uçar komple?

3) hayvanların dha hzlı yumurta vermesinin bi yolu varmı. ben 1 erkek 5 dişi ustunede oviraptor atmıstm 1 tane gene hzlanmamstı yumurta verme butun hayvanlara dolasmayı etkinleştirmek faln etki edermi acaba?

4)bu oviraptor yumurta calıyormus yaninda dolastırdıgın zamn ama acıkcası 100 e yakın dodo yumurtasına kıyıp evcilltrdkten snra dolastırma yemedi ölür gider yada kaybolur diye:D ki acaba ustune alıcı yerlestirip dolastırsam(kaybolursa bulurum diye) cok yumurta getirirmi ve yuksek lvl olması bisey degistirirmi kıscası yapmaya degermi?

yardımcı olursanz cok sewinirim smdiden teskkurler..

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.