Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yasinemrah

quote:

Orijinalden alıntı: _What_

arkadaşlar ben de harddiskimi bugün göndereceğim şu paketleme işini biraz anlatacak arkadaş var mı

yanlış paketlersem almazlar diye korkuyorum

biri yardımcı olabilir mi??

ben hddyi baloncuklu poşete koydum onuda karton kutuya. bantladım koli bandıyla falan. servis numarasımı rma no mu işte şu malum numarayıda kutuya yazdım. çıktı alıp bantla yapıştırdım ayrıca. yurtiçine verdim sorun olmadı. Ama hdd hala elime geçmiş değil :) 4 mayısta dhl falan diye msj geldi ama tık yok :)

ben de güzelce paketledim gönderdim bugün rma received mesajı geldi sorun olmadı aldılar ancak tamir mi olur yenisi mi gelir bilmiyorum.inş yenisi gelir hd tune ile bi iki sorun cıkmıştı bir de hdd bazen durduk yere tık yapıyordu.umarım degişir.oldugu şekliyle geri postalanmaz sagol bilgi için dostum

• Arkadaşlar benimde çok önemli bir sorum var. Bu işin ehli arkadaşlar bilgilerini ve yardımlarını esirgemezlerse minnettar kalırım gerçekten. Bendede 41AS serisi 7000.11 Serisi 1.5 TB Seagate var. Ve içi Full dolu. Şuanda sorunsuz çalışıyor fakat HDTune ile baktığımda diste aşağıdaki resimdede gösterdiğim gibi SARI olarak işaretlenmiş kısımlar beni tedirgin ediyor. İçindeki veri çok çok önemli acaba bu bir sorun yaratırmı ve benimde garantiye göndermem gerekirmi? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

Arkadaşlar benimde çok önemli bir sorum var. Bu işin ehli arkadaşlar bilgilerini ve yardımlarını esirgemezlerse minnettar kalırım gerçekten. Bendede 41AS serisi 7000.11 Serisi 1.5 TB Seagate var. Ve içi Full dolu. Şuanda sorunsuz çalışıyor fakat HDTune ile baktığımda diste aşağıdaki resimdede gösterdiğim gibi SARI olarak işaretlenmiş kısımlar beni tedirgin ediyor. İçindeki veri çok çok önemli acaba bu bir sorun yaratırmı ve benimde garantiye göndermem gerekirmi? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi.

dostum son 2 gösterge bende de sarı konumdaydı ayrıca diskten arada tıktık sesi geliyordu.ben gönderdim.eminim sen de gönderirsen tamir felan edilir veya başka bir yolu bulunur.bence bir gönder zaten sorun yoksa ellemeden geri gönderirler diye tahmin ediyorum.göndermek cok kolay anlatılanları yaparsan 3 ila 7 gün arasında hdd tekrar eline ulaşacak

• 1,5tb nin distürübütörde garantisi vardır bence yurtdışı yerine Türkiyedeki tedarikçiden değişim istemenizdir.Eğer kabul etmiyorlarsa yurtdışına gönderebilirsiniz.ama renkler kırmızı olmadıktan sonra çok büyük bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama siz yinede yedeklerinizi alın derim.
  • arkadaşlar ben ürünü göndereli 2 gün oldu simdi arkadas da bahsedince kafam karıştı.benim hdd de warning sarı hata veriyordu.bunun yanında işlem yapmazken tık sesi geldigi oluyordu ama bad sector oldugunu sanmıyorum.olduğu gibi geri postalamazlar inş en azından tamir olur diye umut ediyorum.1-2 gün içinde haber gelir heralde.
  • Bugün benim HDD'de bozuldu. Barracuda 7200.11 500 GB. Anladığım kadarıyla ürün değişimi yapılıyor fakat beni asıl ilgilendiren konu verilerimi nasıl kurtarabileceğim. HDD BIOS tarafından hiç gözükmüyor fakat HDD'e enerji gittiğini elimde tuttuğum zaman oluşan titreşimden hissedebiliyorum. Sizce verilerimi kurtarma imkanım varmıdır ?
  • Arkadaşlar bende diski kayıt yaptırdım bugun yollayacam.makina diski hiç görmediği için seatools yapamadım doğal olarak.sipariş numarasımı önemli olan.rmaxxxxx ilan numara.o numarayı kağıda yazıp kargonun içinemi koyacaz.birde zaten aynı numara alıcı adresinin başında da var.cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Arkadaşlar bende diski kayıt yaptırdım bugun yollayacam.makina diski hiç görmediği için seatools yapamadım doğal olarak.sipariş numarasımı önemli olan.rmaxxxxx ilan numara.o numarayı kağıda yazıp kargonun içinemi koyacaz.birde zaten aynı numara alıcı adresinin başında da var.cevaplarsanız sevinirim.

RMA no ve gönderilecek adres bilgisini kayıttan sonra ve e-posta ile bildiriyor site. O bilgileri çıktı alıp veya güzelce yazıp kutu üzerine zarar görmeyecek şekilde yapıştırın. Kutu içine koymayın. Ayrı olarak her ihtimale karşı kutu içine de aynı bilgileri ekleyebilirsiniz ama. Ben öyle yapmıştım ne olur ne olmaz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TARANTULA-MK -- 12 Mayıs 2010; 2:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

quote:

Orijinalden alıntı: Emphire

Arkadaşlar bende diski kayıt yaptırdım bugun yollayacam.makina diski hiç görmediği için seatools yapamadım doğal olarak.sipariş numarasımı önemli olan.rmaxxxxx ilan numara.o numarayı kağıda yazıp kargonun içinemi koyacaz.birde zaten aynı numara alıcı adresinin başında da var.cevaplarsanız sevinirim.

RMA no ve gönderilecek adres bilgisini kayıttan sonra ve e-posta ile bildiriyor site. O bilgileri çıktı alıp veya güzelce yazıp kutu üzerine zarar görmeyecek şekilde yapıştırın. Kutu içine koymayın. Ayrı olarak her ihtimale karşı kutu içine de aynı bilgileri ekleyebilirsiniz ama. Ben öyle yapmıştım ne olur ne olmaz diye.

Teşekkürler Hocam.Gördüm Maili.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinemrah

mrb arkadaşlar. bende seagate hddmi istanbul collection pointe servis nosunu yazarak gönderdim. (28 nisan akşamı) bugün bir mail geldi seagateden ama ne demek bu anlamadım :)
    mail şu:
    ---------------------------------------------------------------
    RECEIPT ACKNOWLEDGEMENT Date: 03-MAY-2010

SEAGATE TECHNOLOGY, INT'L
    Koolhovenlaan 1

Schiphol-Rijk,
    Nederland 1119 NB

RMA Number: 1002****
    Issue Date: 28-APR-2010

Order Reference Number: 1002****

--------------------------------------------------------------------------------

Bill: RM171*** Ship: RM171*****

Ankara, Ankara
    Turkey 06760
    adresim.

Emailed to: ******
    Currency Displayed is USD

--------------------------------------------------------------------------------

Line/
    Seq Seagate PN/
    Customer PN PN Description/
    Cust Line Ref # Issue Date/
    Receipt Date Req Qty/
    Rcv Qty # Exp Not Rcv Qty/
    OOW Charges

1 9BJ1**-3** ST3320620AS 28-APR-2010 1 0
    1 1 03-MAY-2010 1 0.00 0
    Serial No Received: 6QF***

Total Requested Quantity : 1
    Total Clean Received Quantity : 1
    Total Expected Not Received Qty : 0
    Total Discrepant Quantity : 0
    Total Return Unrepaired Quantity : 0
    Total OOW Charges : 0.00

Dear Sir or Madam,

Your RMA (Return Material Authorization) Number is 1002****.
    Your Order Reference Number is ****.

This document details the RMA as received. If there are any differences from the Order Acknowledgement, please amend your records accordingly.

Best regards,
    Seagate Technology

******** ALWAYS REFERENCE RMA NUMBER ********
    when inquiring about or sending in your order.

Banada aynı mail geldi eline ulaştımı senin disk

• mrb arkadaşlar. disk elime 10 martta ulaştı. cmtsi gelmiş ama dağıtıma pztsi çıkmış dhl. daha sonra bir mail gelecek. mailin başlığında shipper no mu ne var. onu dhl de referans nosuyla aratınca diskin nerde olduğu çıkıyor. Ama ne varki dhl ye verildikten 3 gün sonra görebildim ben o zamanda istanbula gelmişti bile disk :)
  • Arkadaşlar elimde bulunan maxtor 250 disk seatolls da shor dst ve long dst de fail veriyor ve bad sector var garantiye yollasam bakarlarmı?
  • 410as sahıbıyım.hdd yı esıt 4 parcaya bolup ılk bolume ısletım sıstemını kurmaktayımö.aldıgım gunden berı(2007 ekım)bu sekıldedır.
    gel gelelım su an hdd ısletım sıstemını acamamakta.acsada ekran donuyor.mause ımecı baslat barında kum saatıne donusmekte.
    formöat attım ısletım sıstemını tekrar kurdum ama yıne aynısı.durup dururken oldu.

sımdı yedek hdd ye ısletım sıstemı kurup 410as yı hdd tune den taratıyorum.ve su an bır hasarlı yer buldu bıle

acaba bu hdd yı garantıu ye gonderıp degıstırebılırmıyım?nasıl oldugunu anlamadım bıle.zıra c surucusunde sadece wındows kuruludur
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

410as sahıbıyım.hdd yı esıt 4 parcaya bolup ılk bolume ısletım sıstemını kurmaktayımö.aldıgım gunden berı(2007 ekım)bu sekıldedır.
    gel gelelım su an hdd ısletım sıstemını acamamakta.acsada ekran donuyor.mause ımecı baslat barında kum saatıne donusmekte.
    formöat attım ısletım sıstemını tekrar kurdum ama yıne aynısı.durup dururken oldu.

sımdı yedek hdd ye ısletım sıstemı kurup 410as yı hdd tune den taratıyorum.ve su an bır hasarlı yer buldu bıle

acaba bu hdd yı garantıu ye gonderıp degıstırebılırmıyım?nasıl oldugunu anlamadım bıle.zıra c surucusunde sadece wındows kuruludur

Hocam bence yedeklerini alabiliyorsan al bir şansını dene garantisi devam ediyorsa.Zaten bir işe yaramıyor galiba..Bende de bozuk bir disk vardı garantisi devam ediyormuş şansımı denedim geçen gün gönderdim ellerine ulaştı disk cevap bekliyorum.

• arkadaslar benım ST3500320AS 500 gb barracuda hdd de sizlere ömür oldu durup dururken. bı arkadasımın servısıne goturdum cocuk baktı ancak bılgısayar hdd yı gormuyor bıosta da gormuyor. seagate ın sıtesınden kontrol ettım 19 mayıs 2013 e kadar garantısı oldugu gorunuyo. sımdı sıze sormak ıstedıgım bıkac husus var tecrubelı arkadaslar yardımcı olursa sevınırım.

hdd arenadan alınma ve 3 gun sonra 2 yıllık garantı suresını dolduruyo. sanırım bu 5 yıllık garantı muhabbetınde ılk 2 yıl ıcın sınırsız sonrakı 3 yıl ıcın sınırlı garantı gıbı bı muhabbet var. şimdi sizce ben hdd yı arenaya mı yollıyım yoksa hollandaya mı? acıkcası daha 2 yılı bıle doldurmadıgından ben tamır edılmıs urun almak ıstemıyorum bu konuda bı sansım olabılır mı urun 2 yılı doldurmadıgından?
    diğer bır sorum isebenım hdd de benım ıcın cok onemlı verıler var acaba bu verılerın kurtarılıp bana gonderılmesı gıbı bı durum olabılır mı? eger olursa ne sekılde oluyo? yukarıda bır arkadasın tercumesınde bunun seagate ın sıtesınden kayıt bıtırılmeden secenekler arasından secılebılecegı seklınde bır ıbare yer alıyordu buna dayanarak soruyorum. şimdiden cevap veren herkese sonsuz teskekurler

• 10 gün önce banada şu mail geldi, ama hala bir gelişme yok yani bana gönderilen birşey yok.

RECEIPT ACKNOWLEDGEMENT Date: 07-MAY-2010

SEAGATE TECHNOLOGY, INT'L
    Koolhovenlaan 1

Schiphol-Rijk,
    Nederland 1119 NB

RMA Number: 1002999371
    Issue Date: 05-MAY-2010

Order Reference Number: 1002999371

Bill: RM17201766 Ship: RM17201765
    aliaga

izmir, None
    Turkey 35800
    aliaga

izmir, None
    Turkey 35800

Emailed to: ********************
    Currency Displayed is USD

Line/
    Seq Seagate PN/
    Customer PN PN Description/
    Cust Line Ref # Issue Date/
    Receipt Date Req Qty/
    Rcv Qty # Exp Not Rcv Qty/
    OOW Charges

1 9SC2D3-570 ST903204EXD101-RK 05-MAY-2010 0 0
    1 1 No receipts 0 0.00 0

1 9SD2A3-500 ST903204EXA101 05-MAY-2010 1 0
    2 1 07-MAY-2010 1 0.00 0
    Serial No Received: 2GH163YG

Total Requested Quantity : 1
    Total Clean Received Quantity : 1
    Total Expected Not Received Qty : 0
    Total Discrepant Quantity : 0
    Total Return Unrepaired Quantity : 0
    Total OOW Charges : 0.00

Dear Sir or Madam,

Your RMA (Return Material Authorization) Number is 1002999371.
    Your Order Reference Number is 1002999371.

This document details the RMA as received. If there are any differences from the Order Acknowledgement, please amend your records accordingly.

Best regards,
    Seagate Technology

******** ALWAYS REFERENCE RMA NUMBER ********
    when inquiring about or sending in your order.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor84 -- 17 Mayıs 2010; 18:41:08 >

• arkadaşlar bugün mailim geldi

Your order has shipped diye benim modeli farklıydı google dan tarattım bu hdd 1 tb farklı bir model olarak geliyor.sanırım sıfır gönderdiler bakalım ne zaman elime ulaşacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40312742C -- 18 Mayıs 2010; 23:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _What_

arkadaşlar bugün mailim geldi

Your order has shipped diye benim modeli farklıydı google dan tarattım bu hdd 1 gb farklı bir model olarak geliyor.sanırım sıfır gönderdiler bakalım ne zaman elime ulaşacak

Benimkide dün gönderilmiş.300lük göndermiştim 320 göndermişler bakalım ne zman ve nasıl bir disk gelecek.
  • ok bugün gönderildi haberi geldi :)
  • ben bu seagateye hayranım arkadaşlar 6 tane disk birden göndermişler hemde 400gb yerine 500gb yollamışlar sıfır :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.