Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim disk 1 günde ellerine ulaşmış, mail geldi bakalım nasıl sonuçlanacak. Hadi hayırlısı.
  • Forumda bir arkadaş seagate devretmiş falan dedi... Garanti kapsamlarında veya adreslerinde bir farklılık var mı ?
  • Seagate devretmedi, Samsung HDD bölümünü Seagateye sattı. Devreden Samsung firması.
  • Sonunda hdd ım goflex desk sıfır kapalı kutu olarak elime ulastı.

aklınızda bulunsun gumrukte takılma olur ise dhl e gumrukten tekrar incelemeye sokmasını isteyin, gercekten bir sorun yoksa biraz zaman kaybetmekle beraber urunu geciriyorlar.

Bu konuyu acan arkadas ve yardımcı olan herkese tekrar cok tesekkurler, sayenizde kaybettim sandıgım essegime tekrar kavustum :)
  • Hayırlısı olsun güle güle kullanın.
  • beyler benimde 2005 yılında aldığım samsung 160gb sata 2 hdd var. 1 yıldır bozuk olduğu için bi kenarda yatıyor. buğün verdiğiniz siteden seri ve model numarasını yazarak kontrol ettim. ama herhanği bir bilği vermedi unknow şeklinde boş çıkıyor bilğiler. acaba yanlışlık bendemi diskim kayıtlı değilmi seagate datasında. göndersem alırlarmı ne olur bi yardımcı olun lütfen. seri nosunu yanlış yazmışım. şu şekilde bir açıklama geldi.
    Serial Number
    Seagate Part Number
    Warranty Status
    (*see details below) Options
    (*see details below)
    S08HJ1Jxxxxx HD160JJ Out of Warranty Contract Repair Only

bu durumda gönderemiyorum sanırım.!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polo42 -- 31 Mayıs 2012; 23:58:18 >
  • 2012 - 2005 = 7 Yıl Yapar. O kadarda değil yani. Garanti süresi Seagatede bir ara 5 yıldı.
  • Arkadaşlar HDD' yi gönderdikten 2 gün sonra Seagateden mail geldi. Seagate değişen HDD' yi gönderince bir başka bilgilendirme maili daha gönderecek sanırım, oradanmı kargo takibi yapacağız ? Şuanda benim işlem beklemede sanırım. Herhangi bir gelişme yok.

1. Total Requested Quantity : 1
    2. Total Clean Received Quantity : 1
    3. Total Expected Not Received Qty : 0
    4. Total Discrepant Quantity : 0
    5. Total Return Unrepaired Quantity : 0
    6. Total OOW Charges : 0.00
  • Herkese selam, Seagate diskimi alalı fazla olmadı Penta Bilgisayar ın sitesinden garanti sorgulayınca 18.11.2013 tarihine kadar garantili diyor ama elimde fatura ya da garanti belgesi yok sizce ne yapayım? Penta bu ürünle ilgilenirmi yoksa yurt dışınamı yollayayım diski?

Yani sistemde garantili çıkıyorken bir kağıt parçasına garantiyi bağlamaları çok saçma geliyor.
  • garantiye yollayan arkadaşlar, hardisk inizi nekadar surede geri gonderdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrio

Herkese selam, Seagate diskimi alalı fazla olmadı Penta Bilgisayar ın sitesinden garanti sorgulayınca 18.11.2013 tarihine kadar garantili diyor ama elimde fatura ya da garanti belgesi yok sizce ne yapayım? Penta bu ürünle ilgilenirmi yoksa yurt dışınamı yollayayım diski?

Yani sistemde garantili çıkıyorken bir kağıt parçasına garantiyi bağlamaları çok saçma geliyor.

millet bi fikir verin yarın pazartesi ona göre hareket etcem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrio

Herkese selam, Seagate diskimi alalı fazla olmadı Penta Bilgisayar ın sitesinden garanti sorgulayınca 18.11.2013 tarihine kadar garantili diyor ama elimde fatura ya da garanti belgesi yok sizce ne yapayım? Penta bu ürünle ilgilenirmi yoksa yurt dışınamı yollayayım diski?

Selam,

Penta genelde fatura isteyebiliyor, bence telefon açıp yetkili arkadaşlarla görüşün. Eğer sorun yaparlarsa son çare olarak Seagateye gönderin derim. Zaten Penta firmasıda HDD' yi DATAGATE firmasından almıştır (Seagate Türkiye dağıtıcısı) . Oraya gönderecektir muhtemelen.
  • 24.05.2012 tarihinde diski aras kargo gönderdim. Değişimi yapıp geri göndermişler bile DHL türkiye takibinden bakıyorum
    "Gönderi dağıtılmak üzere anlaşmalı dağıtım şirketine yönlendirildi – Dağıtım bilgisi beklenmiyor "
    Yazıyor. Peki buaşamadan sonra nasıl takip edebilirim. Anlaşmalı dağıtım şirketleri nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: funnel

24.05.2012 tarihinde diski aras kargo gönderdim. Değişimi yapıp geri göndermişler bile DHL türkiye takibinden bakıyorum
    "Gönderi dağıtılmak üzere anlaşmalı dağıtım şirketine yönlendirildi – Dağıtım bilgisi beklenmiyor "
    Yazıyor. Peki buaşamadan sonra nasıl takip edebilirim. Anlaşmalı dağıtım şirketleri nedir acaba?

Hardisk dün elime ulaştı. Hesapladım 12 günde yepyeni gıcır harddisk elime geçmiş oldu. Teslim aldıktan sonra DHL'den teslim edilmiştir maili bile geldi. Artık Seagate'ten başka disk bakmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnel -- 6 Haziran 2012; 9:44:24 >
  • benimde arızalı bir seagate 500 gb diskim var. hızlıal'dan almıştım. garantisi devam ediyor. hızlıal'a mı göndersem yoksa kendim hollandaya mı göndersem bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrebel

benimde arızalı bir seagate 500 gb diskim var. hızlıal'dan almıştım. garantisi devam ediyor. hızlıal'a mı göndersem yoksa kendim hollandaya mı göndersem bilemedim

Garantisi devam ediyorsa tabiiki Hızlıala verin.Hızlıal sizin yerinize Türkiyedeki distribütöre bu işi aktarıp takip edecektir.Ayrıca Hızlıal garanti,değişim ve iade konularında fena değil.Bir arkadaşım Hızlıaldan satın aldığı harici diski birkaç ay kullanıp sonrasında arıza yapınca harici diski için para iadesi almıştı Hızlıaldan.Yurtdışına bence hiç bulaşmayın.En son çare olmalı (garanti bittiyse).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadirari -- 6 Haziran 2012; 13:10:38 >
  • o zaman hemen hızlıal'a göndermeli zaman kaybetmeden
  • Benimkiler kargolanmış. Bu başlığı açan arkadaşa ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. 3 tane sıfır 500lük disk geliyor Gelince satacağım hepsini. Umarım gümrükte de sorun çıkmaz
  • Hayırlısı olsun, umarım gümrüğe takılmadan gelir. Bu arada gönderdiğin 3 diski tek kişi isminemi gönderdin yoksa farklı adres ve kişilermi kullandın. ? Bu arada benim işlem daha devam ediyor sanırım, herhangi bir gelişme yok.
  • Aynı adres ama farklı kişiler. işlem durumunu buradan sorgulayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.