Şimdi Ara

Arızalı Power larınız hurdaya ayrılmasın :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Antalya
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • son günlerde pm yolu ile ulaşan bir çok arkadaşım oldu arızalı psu tamir ediyormusunuz konusunda.
    bu ilanı açarak arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
    dileyen arkadaşlarımızın psularını tamir edebilirim

daha önce forumdan arkadaşım olan DiabloXT nin de psu sunu ücret talep etmeden onarmıştım.

ilgilenen arkadaşlar msn - pm yolu ile yahut buraya yazarak bana ulaşabilirler
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 6 Haziran 2011; 1:42:41 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Benim bir FSP Epsilon 700 watt psum var. Garantisi bitti ama Çizgi elektronik yrd. oluruz demişti oraya yollayayım eğer birşey çıkmazsa size yollarım. PSU'ya elektrik geliyor açınca mavi ışığı yanıyor ama kasaya elektrik gitmiyor belki bir kablo kopmuş bile olabilir. Siz ne dersiniz ?
  • çizgi elektronik ilgilenmez ise yardımcı olmaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

son günlerde pm yolu ile ulaşan bir çok arkadaşım oldu arızalı psu tamir ediyormusunuz konusunda.
    bu ilanı açarak arkadaşlara yardımcı olmak istedim.
    yaptığım işten para almayacağımı öncelikle belirtmek isterin gelen ve gönderilen ürünlerin kargo ücretlerini ve tamirinde kullanılan parça ücretlerini mal sahibi karşılamak surati ile arızalı psu larınızı tamir edebilirim

daha önce forumdan arkadaşım olan DiabloXT nin de psu sunu ücret talep etmeden onarmıştım.

ilgilenen arkadaşlar msn - pm yolu ile yahut buraya yazarak bana ulaşabilirler
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Dostum, bildiğin gibi PSU ların içinde tek soğutucuya bağlanmış, iki sıra üçer adet transistör var. Bu transistörlerden starter görevi yapan, yani kasadaki butona basılıp anlık kısa devreyle PSU yu devreye sokan swıtch transistörü arızalandı. Transistörün numarasını bir yere kaydetmiştim, ararsam sanırım bulurum. Ama bu transistörü İstanbulda, Adanada, Ankarada bütün elektronikçilerde aradım, malesef yok.
    Böyle bir PSU yu nasıl tamir edebilirsinki?

• quote:

Dostum, bildiğin gibi PSU ların içinde tek soğutucuya bağlanmış, iki sıra üçer adet transistör var. Bu transistörlerden starter görevi yapan, yani kasadaki butona basılıp anlık kısa devreyle PSU yu devreye sokan swıtch transistörü arızalandı. Transistörün numarasını bir yere

öyle bir transistör malesef sistemde yok bir psu aslında iki smps katından oluşur birinci smps 5vbs üretir sürekli olarak sizin bilgisayarınız kapalı olsa dahi anakartınızda 5v sürekli vardır siz power tuşuna basınca ikinci smps katı start alıp besleme vermeye başlar

siz bana tr nin modelini verin illa aynısını bulmanız gerekmez katalogdan karşılığını bulur söylerim size

• quote:

öyle bir transistör malesef sistemde yok bir psu aslında iki smps katından oluşur birinci smps 5vbs üretir sürekli olarak sizin bilgisayarınız kapalı olsa dahi anakartınızda 5v sürekli vardır siz power tuşuna basınca ikinci smps katı start alıp besleme vermeye başlar

Sözünü ettiğim transistörün tersi fonksiyonda görev yapan transistör, pil şarj aletlerinde vardır.(LM 317) Örneğin 3 Voltluk bir pili şarkj ederken, pilin verdiği voltaj, yani pilin doluluk voltaji 3 volta ulaştığında şarj devresini keser. PSU larda bulunan ve benim sözünü ettiğim transisörde, bilgisayarın butonuna basılıp kısa devreden 5 voltu görünce kesik olan devreyi açar ve PSU nun çalışmaya başlamasını sağlar.
    Evet PSU larda iki SMPS, yani Türkçe adıyla iki akım devresi vardır. 5 V ve 12 V. Ama bunun konumuzla ilgisi yok.
    Sözünü ettiğim transistörün ismini bulunca buradaki yazımı editleyip ismi buraya koyacağım.

• Pm attım size ilgilenirseniz sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.