Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.404
Cevap
210
Favori
192.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abdurrahmandurmuş A kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Su kalitesinde esas olan TDS değeri midir yoksa Ph değeri mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

su kalitesi diye bir şey söylemek doğru bir tabir değildir aslında . ama belirlenen güvenli aralıklar vardır . ph içim 6,5-9,5 ph hatta bazı kaynaklar 8,5 ph ı içmek için güvenli kabul edilir.

tds de ppm olarak bir kalite değil göstergesi arıtma cihazında sadece bize membranın ömrünü taki ettiğimiz bir değerdir .

şu videoyu izlersen ne demek istediğimi anlarsınız .

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    En çok sorulan sorulardan biriside membran filtrenin değişim zamanı geldi mi! geldiyse nasıl anlarız! Bu video da membran verim hesabı, membran verim hesabı için numune su nasıl alınmalı ve nereden alınmalı gibi soruların cevabı bulunmaktadır. Membran verim hesabı formülü şu şekildedir; Şebeke suyu tds değeri - Membran fiktre çıkışı tds değeri / Şebeke suyu tds değeri x100'dür. pratik olarak anlamak için örnek bir hesaplama yapalım. Şebeke suyu tds değeri:500 olsun Membran Çıkış tds değeri 40 olsun 500-40= 460 değeri elde ederiz. 460/500= 0.92 çıkar 0.92×100= 92 verir yani membranımız %92 verimle çalışıyor demektir ve bu da ömrünün neredeyse tamamlamaya yakın olduğunu gösterir. Genelde verim %90 ve altına düştüğünde membran değişim yapılmalıdır.
    https://www.youtube.com/watch?si=0nqU33j23ALmkzAx&v=yJuxh1vThsQ&feature=youtu.be

bu değere göre ana membran dediğimiz filtrenin değişim vaktinin gelip gelmediğine bakarız.

Dünya sağlık örgütü de 300 ppm e kadar olan suları mükkemmel kalite kabul eder , üzeri değerler insan sağlığı için zararlı etkileri gözlemlenmiştir. Yani arıtmanız yüzde 50 verimle bile çalışsan dünya sağlık örğütüne göre suyunuz yüksek kalitedir. Sorun yüzde 50 verimle çalışan membran sonrasında suda başka zararlı şeyler var mı yok mu endişedir. Sonsuz kimyasallar hormonlar tarım böcek ilaçları ağır metaller vs vs.

Sıfıra yakın değerler de saf su sınıfında olduğu için dünya sağlık örgütünün geçmiş yıllarda yayınladığı mineralsiz su içmenin zararlı adlı çalışmada insan sağlığına zararlarını detaylı yazmıştır. Su da belirli miktarda olması gereken kalsiyum magnezyum gibi minerallerin olması gerektiği gramına kadar bu değerler bu araştırma yazmaktadır.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?su arıtma cihazı tavsiyesi
    Mineralsiz Su İçmenin Zararları - WHO Demineralize Su - GA Su Arıtma Cihazları
    https://galiparduc.com/mineralsiz-su-icmenin-zararlari-who

çevirisine buradan ulaşabilirsiniz.

özetle ph 6,5-9,5 aralığında tds 0 a çok yakın olmayacak mineral içeren şekilde olmasıdır. Burada bakılan değer de bizim evde baktığımız cihazlardaki ppm değerine göre de değildir. Bakılması gereken tçm değeridir.Laboratuvar ortamında bakılabilir İngilizce türkçe karşılığı iki değer için aynıdır ama farklı şeylerden bahseder. Dünya sağlık örğütü 100 tçm değerindeki suyun içinde 10 mg/l magnezyum ,20 mg /l kalsiyum içeren su önermektedir. Bunu da özellikle bu değerlerde birebir elde etmek oldukça zordur .

• atık su üretmeyen su arıtma cihazı ve daire girişi su arıtma arayışım var.

atık su üretmeyende bulabildiklerimden dikkatimi çeken:

www.springwater.com.tr
    CrystalClear Mini UF Membran Direk Akış Su Arıtma Cihazı - Kompakt Tasarım
    https://www.springwater.com.tr/urun/crystalclear-mini-uf-membran-ultraviyole-filtreli-direk-akis-su-aritma-cihazi

daire girişi su arıtmada springwater 4 filtreli 20" için aşırı saçma fiyat verdi 20.000 TL.

bana biraz yüksek geldi fiyatları. 4 filtreli tanksız model için bu fiyat yüksek bence. uv filtresizi 16.900, uv'li 19.500.

tavsiyesi olan var mı?

• Murica 75 montajı tamamlandı

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Mor olan murica 75 yeşilimsi olan damacana su, bu normal mi

tda ölçümü Çeşme 226 ppm arıtma sonrası 0.32 ppm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam o cihazda çift alkali filtre mevcut. Hem bu sebeple hemde filtrelerin yeni olması sebebiyle çok normal. Şuan ki ölçümlere çok takılmayın zamanla ph düşecektir. 1 seçenek tank dolduktan sonra şebekeyi kapatın ve tankta ki su bitene kadar kullanın sonra tekrar şebekeyi açıp tankı doldurun. Bunu en az haftada bir tekrarlayın. Hem taze su içmiş hemde ph ı biraz düşürmüş olursunuz. İkinci seçenek olarak da filtreler yavaş akımda bağlıysa hızlı akıma alabilirsiniz. Ama yavaş akımda tankı doldur boşalt kullanmak daha doğru olacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

tam otomatik olayı biraz pahalı bir de kocaman yer kaplıyor ya... istanbul'da (çok kireç yok) ve tek başıma yaşadığımdan (su tüketimi az) silifozlu veya reçineli 3'lü 4'lü set düşünüyordum.

brita var ama sadece çay kahve için kullanıyorum kaynatılacak sularda. tezgah altına atıksız sistem kurarsam daha kaliteli su ve kullanımı daha konforlu olur gibi geliyor.

Brita suyunu içtiğinizde beğeniyorsanız macera aramamanızı tavsiye ederim . O bahsettiğiniz sistemlerin etkisi neredeyse yok . Satan kişiler bile tavsiye etmiyor . Çok kısa ömürlü malzemelerin tüm daire girişinde atlık ortalama 10 metreküp suyun geçeceği yerde etki etmesini beklemek zaten mantıklı değil .

Merhaba hocam. Manometre ekledim cihaza da, basıncı 2.5 bar gösteriyor, bana sanki az gösteriyor gibi geldi, dk da temiz su üretimi 150 ml, filmtec. Galip hocanın test videosundaki açıklamadan bakınca 50 psi civarinda 140 ml civarı üretim görüyormuş filmtecle. Yorumun nedir böyle bir fark olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 28 Ocak 2026; 18:49:6 >
    Nasıl bir farktan bahsediyorsunuz anlamadım hocam ? Sizde pompa yok muydu ? Suyun basıncına göre iletkenliğe göre bile değişiyor değerler , ondan öyle oluyor diye sizde de aynısı olmaz . Galip abinin sonuçları ile benim sonuçlarım hiçbir zaman aynı olmazdı .

Ya da membran belirli bir basınca kadar belirli bir miktar su üretiyor da olabilir 2.5 bar ile 3,5 bar arasında üretim farkı olmayabilir gibi . Düzenek kurup denemek lazım her basınçta ayrı ayrı .

2.5 bar membran girişi mi cihaz girişi mi ? Manometreyi bir de cihaz girişine takın bakalım aynı mı ? Fark varsa belki ilk üçlü filtre tıkanmıştır ?

Cihaz pompasız. Fark derken aynen üretim miktarı aynı olur mu diye merak etmiştim de açıkladınız, göstergenin doğru gösterip göstermediğinden şüphelenmiştim. Manometreyi T fittingle 3. filtre çıkışına bağladım, sonra basınç düşürücünün önüne kör şekilde ve sonra basınç düşürücü yokken hat almaya yine direkt kör şekilde bağladım hepsinde sonuç aynı 2.5 bar. Pompalar da pahalı baya nasıl yaparız bilmiyorum.

Yani T'li, T'siz iki şekilde de dediğiniz gibi ölçtüm her türlü aynı hocam.

Tankla baktım 1e 5 atıyor. 2 litre aldım 10 litre attı. Tanksız 1e 2.5. Normal galiba bu oran?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 29 Ocak 2026; 11:18:50 >

Evet 420lik. Atık kısıcıdan bir dk'da 350cc geldi ona da baktım. Manometreden şüpheleniyorum arıtmacıdan ödünç alıp karşılaştıracağım bakalım.

Karşılaştırdım manometre basıncı doğru gösteriyor. Bugün de 3.75 oldu basınç, üretim 190 ml.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.