< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
50ro ve bioetix le yavaşa geçirdim ama ph 6 çıkıyor. ilk alırken bana söylemiştin post karbon alma diye bende fazla mal göz çıkarmaz deyip aldım ama geçen dediğini bu sefer yapıp almayacağım :). anneme ve kardeşime yaşar abiden housing ve taşlı yavaş sistem kurmuştum. bende ona geçeyim diyorum. ph a bakınca bioetix de ömürnü doldurmuş gibi. yaşar abide kalmamış. eğer bulursa taşlı sistem bulamaz ise et100 e geçeyim diyorum. eğer bi zararı yok derseniz belki bioetixi de sökmem bırakırım et100 ile. |
|
yavaş akışa aldıkltan 10-15 gün sonra musluktan akan suyun ph ına bakman lazım hemen yavaşa aldığında olmaz. Bayadır böyleydi diyorsan etixi dik konumda bi yere monte ettikten bir süre sonra dene ,yatayda yavaş akışta filtre tam su ile dolmuyor , üstten hava yapıyor ve su en kolay yerden akıp gittiği için taşlarla tam temas etmiyor. o da ph artışına engel oluyor. et 100 etix gerçekten iç yapmaz hale geldiyse alabilirsin ama onu da dik montajlaman lazım yüksek ph için. şimdi ön 3 lü set değişecek membran kalacak set olarak hazır varken et 100 lü ve post karbonu olan bir set alabilirsin . et 100 de dik konumda yüksek ph veriyor .tadını çok beğenen de oluyor beğenmeyende , düşürmek için de ya hızlı akışta kullanacaksın ya da yavaş akış sonrası bir tane karbon filtre koyacaksın . Öyle kullanacaksın . |
|
https://www.instagram.com/reel/DO818-xCDGl/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ== arıtma gider musluğunu nereye nasıl koyacağız diye düşününler için yardımcı olabilir diye ekliyorum. Belki birinin işine yarar. |
|
merhaba Bildiğiniz üzere İzmirde ki evime 12.01.2026 tarihinde Murica 75 sistem arıtma cihazı taktırmıştım. Fittinglerin farklı gelmesi konusnda bir problemim yok. Yeni gelecek olan şubat siparişlerimde değişeceği beyan etmişti firma yetkilisi Ahmet bey. Şimdi çeşme suyum tds 256 çıkmakta. Arıtma sonrası ise ilk başta 36 çıkıyordu, şimdi ise 41-44 arasına sabitlendi. Öncelikle bu değer normal midir. Tamam içilebilir değerde olduğunu biliyorum ama çoğu arkadaş 20 değerleri ile yol alıyor arıtma sonrası. Bir diğer konu suyun ince köpüklü ( baloncuk ) olması. Biraz bekletince normal şeffaf halini alıyor. Kurulum yapan arkadaşımız bir kaç güne geçer dedi ama geçmeyince fikrinizi almak istedim. Teşekkür ederim ![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Ocak 2026; 18:46:35 > |
|
Yanıtınız için teşekkür edrim. Montaj sonrası 2 defa komple doldur boşalt yapıldı ancak öncesinde bir filtre yıkama işlemi yapılmadı ( belki ikiside aynı amaca hizmet ediyor denebilir ) . Şimdi zararsız olan bir su için tekrar doldur boşalta gerek yok. Zamanla geçmesini bekleyeceğiz artık. |
|
rica ederim hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Ocak 2026; 23:7:59 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MalamadreX -- 20 Ocak 2026; 23:39:51 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
TDS cihazı bana da geldi ama PH ölçüm damlası gelmedi. Müşteriden müşteriye farklılık mı gösteriyolar. Enteresan geldi bana . Normal de takılmazdım ama bu gün evde gündem oldu suyun Ph seviyesini nasıl kontrol edebiliriz diye. Şimdi bu yazınızı görünce dayanamayıp yazdım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 22 Ocak 2026; 20:35:42 > |
|
|