< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (127. sayfa)
-
-
karta taksitle almaya niyetim var.
-
Öne iki tane kx koy hocam , membran taptec olsun , posta tekrar karbona gerek yok , yazdığınız alkalilerden biri yeter .
Yerinde olsam böyle uğraşmazdım .
Ya puretrondan sistem toplama yapardım , ya da eticwaterdan ro2050 isimli modeli alırdım .
Filmtec membran lı ve postta herhangi bir filtre hali yok , yüzde 10 forum indirimi oluyor galiba buna , o para ile de tercih ettiğin alkaliyi takabilirsin .
Ya da hazır
https://www.ethicwater.com.tr/urun/ro2050-en-iyi-su-aritma-cihazi/
Alırsın bu da forum indirimi yüzde 10 düşer , o paraya da direk aynı firmadan bioetix dahil edebilirsin . İki üründe montaj dahil fiyatı , montajı kendim yapacağım diyorsan ekstra 500 tl daha indirim istersin . Dolaşmana değecek bir ücret farkı çıkmaz . Ankara’daysanız çıkın gidin ikisine görüşün hangisi işinize gelirse onu alın . Puretron toplama olduğu için fittinglere vs dikkat edin sadece hepsi Swun olsun ( cck da olur ), housingler cck , yoksa tankpac ,
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
dolaşmaktan kasıt gidip konuşup sizin verdiğiniz bilgiler ile satıcı ile antat kalıp malzemeleri alıp çıkmaktı. tamamdır membranı toptec ile değiştireyim.
"Filmtec membran lı ve postta herhangi bir filtre hali yok" burada dediğinizi anlamadım.
membran çıkışı sadece biotex yada roycera yeter diyorsunuz doğru anlamış mıyım? ET-50RO Mineralli Post Karbon Filtre ye hiç girme bile diyorsunuz yani :)
"Öne iki tane kx koy hocam" dediniz. RO2050 de tek var. kapasitesi ile alaklı bir durum mu var?
RO2050 de membran sonrası sadece post karbon var. derdim alkali ve minerallerin geri kazanımı. en altta zaten belirtmişiniz eklerdim diye.
-
Toplama filmtecli olanda post filtre , membran sonu filtre yok demek istedim , ona roycera ve ya bioetix harici alıp ekleyeceksin , eğer o sistemi tercih edersen . Bu sisteme eve önünde çift karbon olacağı için ekstra karbona gerek olmaz . Alkali alacağın için zaman kalan koku vs olursa alkali halleder ki kalmaz zaten kolay kolay çift karbondan geçince .
2050 de bir önde bir sonda var , yani yine çift karbon var , sorun olmaz , 2050 ye yine roycera ve ya etix eklersin o da beş filtreli olur , iki önde iki sonda aynı yere gelir .
İlla toplama alacaksınız vontron yerine taptec daha iyi olacak diye yazmıştım , yukardaki ro2050 de de taptec var , diğerinde Filmtec var zaten membranlarda sorun yok . Puretrondaki toplama sistemde seçmeli taptec olsa onu seçerdim .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tablom üzerinde dediklerinizi yapıp:
+toptec membran -swan chyan post karbon
yine 10 bin civarına geliyor. %10 indirimle 9 bin civarına düşüyor.
ET-50RO eklersem ki bi yazınızda peşine bunu da eklerseniz hızlı akışta iyi olur gibi bi yazınızı okudum yanlış hatırlamıyor isem. gene benim 10 bini buluruz :)
peşin alımlarda %10 daha yapıyorlar gibi birşey okudum gene sizden olmadı zorlar peşin alırım.
-
Yüksek pH istiyorum diyorsan eninde sonunda yavaş akışa geçeceksin , ondan dolayı et 50 royu ele , ikisi her türlü fazla pH demek .
hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. satım alım yapıp kurulum sonrası tekrar paylaşım yapacağım.
-
Bekliyorum . Rica ederim .
Kelimesi kelimesine aynen dediğin gibi oldu, sana da galip abi’ye de tekrar çok teşekkürler.
Rica ederim hocam . İyi günlerde kullanın .
Bu filtek filtreler de bir kafa karışıklığı var.
Ben daha önce 3 lü ön setini aldım. NSF sertifikası var . Fakat 5 li setin filtre görseli ile 3 lü setin filtre görselleri ve etiketleri farklı. NSF onay listesinde sadece kod var. Kodlar 2 sette de aynı.
Fakat bu görsel farkı neden var. Görselin farklı olması sorun diye biliyorum.
-
öcelikle tekrar çok teşekkür ederim @ZevkiSefa hocam. bu konuyu açmasa idiniz ben arıtma almazdım. sağolsun @tersosmos abinin de engin tecrübelerini paylaşmasının da çok önemi var. ikinize de ayrı ayrı tekrar teşekkür ederim. arkaşımı da kafalayarak 2 cihaz için cumartesi ethicwater a gidip yaşar abiden bütün ürünleri topladım. post karbona ihtiyacım olmadığını belirttiniz ama dayanamadım zararı olmaz diye et-50 ro yu da ekledim :). sağolsun yaşar abi 3 saat bizle ilgilendi. murica 75 den farkı daha önceden de yazdığım gibi sediment swan. ek parçalar swan. 2 kx cto. toptec memran. bide flow olarak 300 aldım. bunu kullanıyorlarmış. cihazı kendim topladım. tekrar sağolsun yaşar abi bütün parçaları çıkardı. ek parçaları da ayrı ayrı poşetledi. orada duran, murica 75 in ilk örneği olan cihaz üzerinden teker teker anlattı. eve gelip kurdum. housingden su sızıyordu. sıkma apartını unutmuşuz. pazar günü almaya giderken topladığımı da götüreyim kontrol etsinler istedim. hata yapmamışım.
galip abinin anlattığı gibi membran yıkama bypassı da koydum. bir tek oradaki vana dnt. ellerinde swun yokmuş.cck da pahalı hemde atık çıkışı olduğundan önemsemedim. membran çıkışı ölçüm ve saf su elde etmek için te yi çekvanadan sonra koydum. şimdi gördüm yüksek basınç sivicinden sonra koyun dediğinizi. bunu demenizin özel bir sebebi var mı ona göre yerini değiştireyim olmadı.
galip abinin videoda anlattığı gibi ilk 3 filreyi aynı anda ve 30 dk, memranı 2 saat yıkadım. gece bulamadım takın kaç kez yıkanacağını 4 defa doldur-boşalt yaptım. bioetics 20 dk. et-50 ro 10 dk yıkadım. ölçümlerimi paylaşmak istiyorum. pazar gecesi tds değerleri daha düşüktü normale göre
giriş: 141 ppm, ph 7,
memran çıkış: 4 ppm, ph 5,5,
musluk çıkış 37 ppm, ph 9. (ilk çıkış değil. sürahiye alınan suyun ölçümü)
suyu aldığımda ilk bulanık geldi sandım. daha dikkatli bakınca içindekiler hava kabarcığı imiş.
siz demiştiniz biraz zaman geçsin oturur ph diye. sizin dediğiniz gibi 8 lere düşerse mutlu olacağım.
yüksek ph lı su çocuklara önerilmiyor diye bi yazınızı okuduğumu hatırlıyorum ama aradım bulamadım. 4 yaşında kızım var. ona hazır su ile karıştırıp vermemi tavsiye edersiniz? en azından ph seviyesi inene kadar. yada "şu değere kadar sorun teşkil etmez" diye bir bilginiz var mı?
filtre değişimi ile ilgili olarak;
1. sedimenti 6 ayda 1 riske girmeden kullanacağım. swunda içini tam göremediğim için 6 aylık periyotlarla değiştireceğim.
2. 2 cto kx bunları neye göre değiştireceğimi bulamadım. tarih olarak değil de kullanım ömrünü tamamladığını nasıl anlarım?
3. memran giriş çıkış tds değerlerine göre. %90 ın altına düşünce
4. alkali filtre giriş çıkış ph değerlerine göre. 7 ye gelince yavaşa alırım onda da 7 ye gelince değişim.
5. post karbon eğer alır isem :) neye göre değişecek bunu da bilmiyorum. siz 6 ayda bir değiştirin demişiniz ama alkali ortamda bakterinin üremesinin zor olduğunu da eklemişsiniz. benim post alkaliden sonra zaten.
@ethicwater a ilgilerinden dolayı tekrar teşekkür ederim.
cevaplarınız ve bu konuyu açtığınız için size tekrar teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptimucinbalta -- 30 Eylül 2024; 12:48:30 >
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157138784 1 sene önce de konuşmuştuk abi hatırlıyor musun ?
Cevabı ben de merak ediyorum açıkcası , alacak olsam kutulu olan üçlü seti almazdım herhalde , firma iki ürünün de nsf li olduğunu iddia ediyor diye bir bilgi almıştım ,kimden hatırlamıyorum , ama güven kırıcı benim için , etiketi önüne gelen modele yapıştıramazsın.
aynı malzemeleri kullanıyorsan nsf compenent diyebilr firma , bu şekilde birebir aynı model bilgisi ile değil.
-
2 adet aynı cto hıc gormemıstım gac gormustum de bu sekılde daha mı ıyı oluyor swun cyhan ın gac larını tavsiye etmıyorsunuz sanırım sadece sedımenti ıyı galıba
-
1-benim kendi başıma geleni anlatayım hocam sen oradan nasıl istersen öyle yap. Herkesin başına gelecek diye bir kaide yok , yüksek ph lı su benim büyük kızıma yaramıyordu , ne zaman düzenli alsa 3-5 güne kabızlık sorunu yaşıyordu , denemek için aklınıza gelecek her yolu denedik ,ne zaman arıtma suyundan yüksek ph lı 8 üzeri su versek kızıma yaramadı , Galip Abinin çok eski bir yazısını buldum forumda , daha ben de arıtma bile yoktu , arıtmanın a sından bile anlamadığım zamanlarda yazmış, 7,5 civarı ph üzeri su vermeyin yaşlılara çocuklara , ilacı erken çözer ,kana karışmasını hızlandırır vs gibi , o yazıyı gördükten sonra alkali filtrelerin içeriğini azaltarak 8 üzeri geçmeyecek şekilde karışımlar yaparak 1 seneyi geçtik ,çok şükür tekrar etmedi.Bundan dolayı çocuklara yaşlılara vs ben yüksek ph düzenli tüketim tavsiye etmem .
2-bundan dolayı da sana dedim ki post alma , membrandan geçen su ya da hızlı akıştaki su , etixten geçince ilk üç beş gün belki yüksek verir ama sonra oturur 7-8 arasında su verir.O suyu da kime istersen ver.Şimdi ya et50 yı çıkar sistemden , ya da dışarıdaya bir sürahi su aldıtkan sonra bardağa alıp çocuğa ver. İlk bir hafta on gün yüksek verir , sonra test et. baktın ikisi varken de bu aralıkta veriyor ,sorun yaşamazsın.
3-cck vana mı pahalıymış ? elinde var mıymış cck vana ?
4-Yüksek basınçtan sonrasına takmazsan ,sadece membran sonu su almak istersen , şu anki bağladığın şekilde pompalı cihaz basınca göre tetikleneceği için sistem çalışmaz , tanktan su gelir şimdiki hali ile , hatta şöyle yapacaksın , ybs den sonra filtrelerin ağzına da bi vana koy , membran sonu saf su almak istersen vana ile post filtrelere giden suyu kapatacaksın , sonra hat almadan suyunu alacaksın .sonra vanayı açıp standart hale getireceksin.Tankı actım kapattın , tanktan su geri bastı derdin olmayacak ya da filtre içindeki sular da gelmeyecek vs . Tankı kapatarak da aynı şeyi yapabilirsin. (ekleme)
5-yıkamalar konusunda tebrik ederim , gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
6-Değerlerin normal , yüksek ph değil dengeli ph için bir iki haftaya ihtiyacın olacaktır , bir süre sonra 7-8 arasına oturur , olması gereken bu , yüksek ph diye tutturmanın anlamı yok .
7-swun kalın sedi , bir senede bir ön seti ve post filtreleri değiştirmeniz kafi.
8-membran verimi dediğiniz gibi yüzde 90 a kadar kullanmaya devam.
9-7 ye gelirse bırak elleme kalsın öyle kullan uğraşma filtreler ile , hava girdi mi çıkana kadar filtreler kafayı yiyor. baktın 6-5in altına indi o zaman alırsın.
10-iki post filtresinin de içinde alkali taş var , kolay kolay üreme olmaz. Antibakteriyel taş da var zaten.
11- güzel dileklerin için ayrıyaten teşekkür ederim. İyi günlerde kullan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 30 Eylül 2024; 15:16:8 >
-
Aynen artık sen bu konularda ciddi bilgi birikimin oldu. İlk sen bana söylemiştin bunu. Ben kullanımında bir sorun görmedim. Fakat olması gereken 5 li setteki ürünleri 3 lü sette de satması.
-
blok karbon daha sıkıdır , daha fazla yüzey alana sahiptir. Bundan dolayı varsa kalite cto bence daha iyidir. Suyu fazla kirli klorlu olmayan yerlerde gac olmuş cto olmuş fark etmez fazla , lakin aynı paraya cto varsa tercihen cto derim ben. Pentair gac yüzde 80 arıtma yapabiliyorum diyor , pentair cto yüzde 95 üzeriydi sanırım tam değerler aklıma gelmiyor.
Swun gac olur cto olur , ama swun gac da katalogda der ki karbonu nsf li olanı opsiyoneldir der. Cto sundan öyle bir ibare yok mesela , tr ye gelen swun gac nsf li mi değil mi satan kişinin kolisine bakmak gerekir. Kolisinde non nsf carbon ya da nsf carbon vs gibi ibareler oluyor. Cto nun galon cinsinden ömrü de daha fazladır. Seçme şansın varsa swun cto ile alırdım ben olsam.
-
kx cto ile swun cto arasında çok kalite farkı var mı ben şu an kx kullanıyorum ompıpure gac ve purtex sediment var bu kombo iyi mi yoksa yeni bir kombo yapayım mı daha ekonomık ama saglıgı da rıske atmadan degecek sekılde
pentair in tr de satılan GAC larının orjinalini bulmak zor sanırım aslında aklımda bu var ama sahte çıkar diye çekiniyorum
-
Öğretmenim iyi abi :)
alacaksan eğer 5 li setten gideceksin abi ya da tek tek satan varsa yeni hali ile al.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X