Şimdi Ara

Ariston Hotpoint

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben uzun süredir beyaz eşya arayışındayım. açıkçası bu konulardan pekde anlamıyorum. ilkdefa beyaz eşyalarla haşır neşir oluyorumda diyebilirim. ama piyasayı araştırdığımda satıcılardanda aldığım bilgiye göre şuan en çok tercih edilen markanın ariston hotpoint olduğunu duyuyorum. bu markanın buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesini almayı düşünmekteyim. görünüm ve dış dizayn olarak hoşuma gitti. ama teknik sorunlarda yaşamak istemiyorum. bu markayı bilen yada kullanan varmıdır? varsa bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirm. çok kararsızım :) yorumlarınız benim için çok önemli olacak. şimdiden teşekkürler..

• başka kullanan yada bilen olmamış sanırım :(
  • Bu basliga cok uzun bir mesaj yazdigimden eminim...

Fakat sildiler herhalde...

Uzrauzra123 arkadaşım forumda yenisiniz sanırım o yüzden ARAMA kısmını kullanmıyorsunuz...

Beyaz Eşya konusunda Profesyonel Bilgiye sahip arkadaşların tamamı Ariston Hotpoint markasını "parayı sokağa atmak" derecesinde ağır eleştirilerle beraber anıyorlar...

Siz siz olun tamamiyle uzak durun... Bilinçsiz tüketiciler sadece dış görünüşüne ya da satıcılara aldanarak bu firmanın ürünlerini tercih etmekte... Lütfen dikkat edin..

Bütçenizi yazarsanız, bu bütçeye göre hangi markaların hangi ürünleri daha f/p oranında tercih nedeni diyerek size fikir verelim... Bu ürünlerin fiyatlarını değerlerini öğrenin...

Sonra Aristona bilgili gözle tekrar yaklaşın derim...
  • bundan 2 sene önce burdaki değerlendirmelere bakarak evimdeki beyaz eşyaları siemens olarak seçtim ve 2 senedir hiç bir sıkıntı çekmedim. Burdaki konuları takip edip okursanız sizinde sağlıklı karar verebileceğinizi düşünüyorum. Hotpoint hakkında malesef olumlu bir imaj yok. Hatta "ups 1511" model derin dondurucusu çok hoşuma gitmesine karşılık sırf marka imajı yüzünden almaya çekiniyorum. Bu model hakkında bilgisi olan birileri benide aydınlatırsa sevinirim.
  • Ariston bir İtalyan markasıdır. Hotpoint ise İngiltere'nin Arçelik'idir diyebilirim. Hotpoint daha evvel Arçelik'e 2 seri tam kurutmalı çamaşır makinesi üretmiştir. Kalitesi son derece düşüktür. Hotpoint'in kendine ait bir bulaşık makinesi teknolojisi de bulunmuyor. 2000'lerin başında İngiltere'deki bulaşık makineleri Bosch ile aynıydı. Hotpoint ile Ariston birleşmesinin sonucunda;
    -Ariston çamaşır makineleri Hotpoint kazan-tamburu ve Ariston tasarımı ile üretilmeye başlandı.
    -Bulaşık makineleri ve buzdolapları Ariston üretimine geçti.

Bana sorarsanız bu firmadan sadece fırın ve ankastre pişirici ürünleri alınabilir. Buzdolapları oldukça düşük teknoloji, malzeme/işçilik kalitesi ile Manisa'da üretilmektedir. Çamaşır makineleri ise kart arızaları, zıplama, aşırı titreme(kazanın şaseye çarpması), deterjan kutusundan su sızdırıp gövdede paslanma yapması ile meşhurdur. Bulaşık makineleri de son derece düşük malzeme kalitesine sahip ve gürültülü çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: uzrauzra123

Merhaba Arkadaşlar;

Ben uzun süredir beyaz eşya arayışındayım. açıkçası bu konulardan pekde anlamıyorum. ilkdefa beyaz eşyalarla haşır neşir oluyorumda diyebilirim. ama piyasayı araştırdığımda satıcılardanda aldığım bilgiye göre şuan en çok tercih edilen markanın ariston hotpoint olduğunu duyuyorum. bu markanın buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesini almayı düşünmekteyim. görünüm ve dış dizayn olarak hoşuma gitti. ama teknik sorunlarda yaşamak istemiyorum. bu markayı bilen yada kullanan varmıdır? varsa bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirm. çok kararsızım :) yorumlarınız benim için çok önemli olacak. şimdiden teşekkürler..

valla arkadaşım ben aristonun hiç bir şeyini tavsiye etmem.neden benim evde ariston buzdolabı vardı elektrik canavarı ve ses canavarı idi ariston çamaşır makinası var elektrik ve ses canavarı mübarek sanki teyyare gibi bir uçarsa hiç şaşırmam inşallah kısa zamanda onu da değiştireceğim.kalite desen yok ses desen çok nesine aldanıp almışsam bu ariston markasını.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ariston genus kombi
    3 yıl önce açıldı
    viessmann - demirdöküm
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben mtm1911F ariston buzdolabı aldım baktığım dolaplar içinde fiyatına göre en iyi dolaptı neden ariston aldım çünkü önceki dolabımız indesit in ufak modellerinden biriydi 12 yıl hiç sorun çıkarmadı ufak geldiğinden değiştirdik..
    1911 in malzeme kalitesi hacmi rafları kasası v.s çok kaliteli gibi geldi diğerleriyle kıyaslayınca
    Şimdi ariston yan markası indesitten bile kötümüdür??
  • Thunderace Hayırlı olsun,

Fakat burayı okuyan arkadaşlara bilgi olsun diye yazmak istiyorum:

Görülüyor ki 15-20 yıl öncesinde üretilmişlere dayanarak markaların günümüz ürün yelpazelerinden tercih yapmak yurdumuzdaki tüketicilerin en büyük hatalarından biri...

Yinede umuyorum ki uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız...
  • Sağol tuna kardeş
    Dandik yani Nasip bakalım kaç yıl gidecek
  • Thunderace,

Biz olabildiğince insanları riskli alışverişler uzak tutmak için (yardım istendiğinde) yardımcı olmak istiyoruz.

Ama bu demek değil ki bahsi geçen firmanın her ürünü sorunlu v.s.

Bu yüzden halihazırda edinmiş arkadaşlar açısından bize düşen sadece iyi dileklerimizi iletmek...

Görüyorum ve inanıyorum ki şansı yaver giden ve üründen çok şey beklemeyen insanlar bu ürünleride uzun süre güle güle kullanabiliyor...

Dediğim gibi biz sadece insanları f/p anlamında rizikoya sokmamak adına burda yazıyoruz...
  • Biliyorum Üstadım ilgi ve alakanıza teşekkür ederim
    açıkçası ben forumun bu kısımlarına hiç uğramazdım dolabı almadan önce okusaydım yazdıklarınızı büyük ihtimal tavsiyelerinize uyarak ariston almazdım, neyse aldık bikere umarım sorunlulardan çıkmaz. İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.

İyi günler
  • yardımcı olmak isterim
    ben ariston hotpointten ankastre seti aldım fırın davlunbaz ve ocak,
    hesaplı ve özellikleri iyi diye tercih ettim
    7 senelik ek garanti yaptırmak istediğimde bana bunu bizzat satıcısı söyledi

abi bulaşık çamaşır vs diğer beyaz eşyalardan ariston alsaydın sana yaptır derdim
    ancak ısıtıcı grubu için gerek yok, boş yere para verme dedi,
    o yüzden hiç girmedim onlardan başka
  • ayrıca bu da yardımcı olmak için kendi seçimim
    daha bugün aldım temmuzda düğün kısmetse:)

ben çamaşır bulaşık ve kurutma makinamı arçelikten aldım daha önce,
    hem dayanıklı,hem memnunum, hemde servis, yedek parça vs dolayısıyla
    evlendiğim için yeniden alma ihtiyacı duyduk ve bugün aldım
    buzdolabımı samsung almak istiyorum çünkü arçeliğin yarı fiyatına geliyor
    samsung rt59ebpn, 476 lt ankastre no frost çift kapılı ve led göstergeli, kullananlar da memnun
    pek arıza da çıkarmıyormuş, ayrıca 5 sene de garantisi var
    http://www.cimri.com/samsung-rt59ebpn-buzdolabi

arçelik bayiinden aldıklarımı da yardım amacıyla söylemek isterim
    çamaşır mak, 7 kg 1000 devir , su jetl ,7103 h 1050 tl
    kurutma makinası, 7kg, ,2770 kt 300 tl
    bulaşık makinası, 15 kişilik, dünyanın en az su harcayanıymış,inox ,6551 hı 1050 tl

• Ben Stajer olarak Ariston Yetkili Servisinde Çalıştım..Konuda Abartıldığı Bir Serwise Sahip Değildir..

Buz Dolabı Alacaklar İçin Tek Tavsiyem >> SHARP <<
  • Şuan Evimdeki Butun Beyaz Eşyalar Profilo...

Ben STAJımı aristonda Yaptığım İçin Diğer Firmaları Bilemem Ama..

Şuan SIFIR Cihaz Alacak olsam Seçimim

Buzdolabı : SHARP

Çamaşır Makinası : Ariston AQUALTİS 9KG Serisi

ANKASTRE : TEKA veya FRANKE Farkeden Bi Konu Yok...

Sonuçta beyaz Eşya Birazda Şans Meselesi
  • Arıston 69495mtm 081 tk buzdolabı modelini almayı düşünüyoruz.Öneririmisiniz?
  • Topikte yeri gelmiş yazıyorum. ARİSTON Türkiyede artık bu markayı kullanmama kararı almış...Ürünlerini HOTPOİNT markasıyla satacakmış.. İkiside aynı firmanın malı ve markası...Bu kararın nedenini tahmin etmek zor değil..Bilginize Saygılarımla..
  • Sanki Hotpoint'in çok ünü varmış gibi :) O da İngiltere'nin Arçelik'i işte. Bu markanın buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesini alanlara çok üzülüyorum. Yazık ödenen paralara.
  • MERHABA ARKADAŞLAR hotpoint 82158 FP 1009 AX0 MUTFAK ROBOTUNU TAVSİYE EDERMİSİNİZ.. BÜTÜN YORUMLARI OKUDUM MARKA İMAJI YER BİR OLMUŞ KAFAM KARIŞTI SAYIN CANDOĞAN HOCAM SİZİN VE DİGER DOSTLARIN YORUMUNU BEKLİYORUM
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.