< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (95. sayfa)
-
-
Cosa ta1 de takılı termoregülasyon dış sıcaklık seçili. Yalnız cosa ile daha az tüketim imkansız sensys e göre bilginize.
Pompa sıcaklık farkı, gidiş dönüş su sıcaklığına göre pompa modülasyon ayarıdır. Radyatör sistemde 20 olmalı, yerden ısıtmada 10.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar.
Bu konudan çok şey öğrendim. Hepinize teşekkür ederim.
Bir faydam olması açısından bende tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Evim 3+1 kuzey- batı cephe net 145 metrekare
11,5 metre petek boyum var.
Cihazım alteas one 30k + oda termostatı(cube marka) ve dış hava sensörü var. Cihaz bu yıl 2021 ekim gibi kuruldu. O yuzdne bu yıl cok deneme yaptım.
Hem dışardan hem içerden izalosyon var.
Alt katımda oturan var ama her tarafı açmıyor.
Üst katım çatı ve izalasyon yok.
Yer Konya
Kullanım şeklim ve reglaj ayarım su şekilde.
ot- yatak odasında ve set degeri 21,5
Mutfak 1 mt petek boyu, vana çeyrek turdan daha az açık
Salon 2+2 metre petek boyu . vana ceyrek tur açık
oturma odası 2 metre, vana ceyrek tur acık.
cocuk odası 1 metre, vana ceyrek tur acık.
Yatak odası 2 metre , vana tamamen açık
Antre yarım metre, tam tur acık
Banyo 1 metre, ceyrek turdan az daha acık.
eğim oranı 1,5
oransal oda etkisi 10
ayar noktası 0
max sıcaklık: 55
Tüketimim bugun içi günlük ortalama 6,5 mtreküp. suanki dış sıcaklık 0-10 derece arası (havalar soğudugunda ne olur bilemiyorum. ) (banyo ve mutfak kullanımıda dahil)
diğer ayarları oynamadım.
Bu kadar bilgi verdikten sonra deneme ve tecrübelerime geleyim.
1- İlk önce ot yi oturduğumuz odaya koydum. set degeri 22 olarak ayarladım. Salonu ve yatak odası peteklerini tamamen kapattım. Evin diğer odalarını tamamen kapatmam yüzünden evde rutubet oluştu. bu yuzden salonu ve yatak odası peteklerini ceyrek tur kadar actım. Ama yinede rutubet kesilmedi. Sebebi ise oturma odasında sıcaklık değeri cabuk yükseldiği için diğer odalar yeterince ısınamadı.
2- Ot yi yatak odasına aldım. ve yukarıdaki ayarları yaptım. ilk önce set değerini 20,5 derece yaptım. Havalar çok soguk oldugu için sanırım. Ev çok güzel ısındı. (dış sıcaklık gece -10 lar civarında idi) Kombi saatte bir 15-20 dakika çalışıyor ve ev ısınıyordu. Bazen terlediğimiz bile oluyordu. Ama havalar ısındıktan sonra yanı gece 0-10 derece arası oldugunda ev ısınmamaya başladı.
set degerim hala 20,5 ama kombi 2 saatte bir 15-20 dakika arası çalışmaya başladı. Ve evdeki herkes hasta oldu :)
Burdan ögrendiğim su: Evin sıcaklık değeri ile hissedilen sıcaklık değerleri bir birine eşit değil.
Dış sıcaklık aynı olmak şartı ile kombinin iki çalışması arasında kıyaslama şansı buldum.
diyelim ki dışarısı 0 derece.
kombiyi max ısı 60 derece yaptım. 17-20 dakikada evi ısıttı. 0,7 metreküp yaktı.
max 55 derece yaptım 17-20 dakikada evi ısıttı ve 0,5 metreküp gaz yaktı.
max 50 derece yaptım. 25-30 dakikada evi ısıttı ve 0,6 civarı gaz yaktı.
55 dereye ayarlı iken petek gidiş suyunun sıcaklığı 55 dereceye ulaşması 10 dakikada gerçekleşiyor. 10 dakikadan sonra dönüş suyu sıcaklığına göre kademe düşürüyor kombi. Oyuzden benim acımdan max sıcaklık 55 derece olmalı. 60 derece yaptığımızda evin ısınma süresi açısından fark etmiyor. daha fazla gaz yakmış oluyoruz.
Eğim noktasını değiştirmekten tutunda aklıma gelen her türlü denemeyi yaptım. Bana en sağlık gelen durum yukarıda paylaştığım ayarlarımdır. Ocak faturam 640 Tl geldi. ortalama 8,5 metreküp kullanmışım.( ot set değeri 20,5 ama reglaj ayarları aynı idi. buna banyo ve mutfak kullanımıda dahil) Bu ayarlara yeni geçtim. Bakalım bu ay nasıl gelecek?
Yukarıda paylaştığım durum tamamen benim kendi tecrübelerim. Burada paylaşım yapan arkadaşlardan çok şey öğrendim, bu tecrübelerimi paylaşarak sizlere az da olsa bir faydam dokunsun istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidurmaz3442 -- 9 Şubat 2022; 23:26:41 >
-
Merhaba o.t calisma sekli nasil oluyor normalde ben evdekini takip ediyorum 22,5 dereceye ayarliyorum mesela 22,4 oldugunda calismaya basliyor 22,8 de duruyor normal olani bu mudur?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bende cube var dediğiniz gibi çalışıyor., bildiğim kadarı ile sensy de aynı şekilde çalışıyor
-
Cubeden memnun musunuz bende de cube var modulsyon icin tam uyumlu dogru mudur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cube sensy gibi değil. Sadece termostat vazifesi görüyor. Alırken bana tam modülasyonlu olduğu soylendi. İnternette detaylı bilgi bulamadım.
Bu arada alteas one alacak olan varsa 30k ve yukarı ürünlerde yeni model sensy veriyor. ben aldım 15 gün sonra bu kampanyayı başlattılar :)
-
yerden ısıtmada 10 çok gibi, bunu olabildiğince düşük yapıp, kazan suyunu da daha düşük çalışacak şekilde yapmnayı çneririm.
bunun faydası kazanın daha az dur kalk ile daha uzun süre, daha kısık alevle (daha çok modülasyon ile) çalışması olacaktır.
bu hem daha konforlu, hem biraz daha tasarruflu olacaktır kanaatimce.
-
Pompa sıcaklık ayar farkı 10 değerinden daha az ayarlanamıyor gidiş dönüş sıcaklık farkına göre pompa hızını ayarlıyor. Çalışma şekli şöyle değer az ise(10) pompa ve alev gücü en hızlı şekilde yükselip dönüş suyuna göre hızlı şekilde alev ve pompa kısıyor, değer en yüksek olursa(30) pompa ve alev gücü yavaş yavaş yükselip yavaş düşüyor. Yerden ısıtmada kombi durduktan sonra tekrar çalıştığında alev gücü ve pompa yavaş kalırsa ev istenilen sıcaklığa daha uzun sürede ulaşır.Tasarrufa etkisi tartışılır ama konfora net olarak eksi yönde etki edecektir.
Arkadaşlar benim evimde genus kombi var. çözülemeyen sorun.
Su eksiltiyordu tesisat elden geçti, sorun çözülmedi.
Sonra fark ettimki. Su kesildiği yada ana su vanası kapandığında. Kombi tekrar su eksiltiyor. Yada wc sifınu çek evde su basıncı aniden düştüğü an bir miktar su eksiltiyor.
Servisleri aradım, her servis farklı parça değişecek dedi.
Tanıdık kombi ustalarına sordum, onlarda şuşu parçalar değişecek lakin ana sorun daireye gelen basınç dedi.
Basınçta bir sıkıntı yok. Hatta mutfak bataryası çok basınç veriyor diye altan kısıktır.
Benzer sorun yaşayıp çözebilen varmı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba. Alteas one kullanıyoruz, geçen kış takıldı bina 0 ve tek taşınan bizdik. 135m2 yerden ısıtma 1000tl+ fatura ödedik kış boyu 45° ayarla anca zar zor ısınarak. Servis termostat ve dış hava sensörü gereksiz deyip takmamıştı. Manuel ayarla ısındık. Şimdi kış moduna geçip parametrelere bakarken servisin yüksek sıcaklık modunda kurulum yaptığını farkettim onu düzelttim. Dış hava ensörü ve cube termostatı monte ettim, termoregülasyon 4'e (oda ve dış sensör) ayarlı. Şimdi modülasyon yapması için yapmam gereken birşey var mı cube modülasyonlu mu (öyle sattılar ama modülasyonsuz olduğunu söyleyende var) ? Auto açtığımda düşük sıcaklık modunda olmasına rağmen 58° görünüyor ısıtma sistemi kısmı. Manuele geçince 35 e ayarlamıştım 35 çıkıyor. Autonun 58° göstermesi normal mi yoksa parametlerde bi hatam mı var ? Servis ilgisiz, kurulumu bile baştan savma yapan birinide çağırıp ücret ödemek istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMarlin -- 1 Kasım 2022; 5:13:30 >
-
Auto yani termoregülasyon açıkken kombide standby yazdığında 58 derece görünmesi normal ama ısıtma devredeyken bölge 1 parametrelerine göre sıcaklık farklı değerlerde görünmesi gerekiyor. Cube ve dış hava sensörü doğru yere bağlandıysa ısıtma sıcaklığı duruma göre değişken olmalı. Yerden ısıtma için sadece dış hava sensörü kullanmanı tavsiye ederim eğim ve ayar noktası parametrelerini stabil bir ortam sıcaklığı yakalayacak şekilde ayarlayarak evin sıcaklık dalgalanmasını minimuma indirmelisinki hem tasarruf hem konforu sağlayabilesin
Teşekkür ederim test için oda sıcaklık ayarını yükselttiğimde 30-45 aralığında kendi ayarlamaya başladı. Standbyda bug var sanırım. Cubeyi sökmem daha mı doğru yani ? auto +4 ayarlı şuan ama havalr iyi olduğundan hiç çalışmadı günlerdir, kış bastırınca eğim ayarını oynayarak uygun noktayı bulacağım. Termostat modülasyonlu olmasına rağmen konforu negatif etkileyebilir mi ?
-
Yerden ısıtma sisteminde debi metreli kollektör kullanılıp çok iyi ayarlanmalı ki oda termostatı her nekadar modülasyon yapaada sonunda kombiyi kapatıp set değerinin altına düşmesi için bekleyecek ve tekrar ateşlediğinde yerden ısıtma tepkisi geç olacağından konforsuz bir ortam yaşatacak tüketime etkisi pek fazla olmaz bence değmez yani. En güzeli dış hava sensörüyle evin ısı kaybı ve bölgesel sıcaklık değişimi oranında bir değer yakalamak ve keyfini sürmek olur.
58 yazması şu durumda olur: içeride ki sıcaklık değeri cube de ayarladığınız sıcaklığın üzerindedir, veya kombi ısıtma yapıp üzerine çıkmıştır ve şu anda buna eşittir (22ye ayarladınız, 22 üzerine çıktı, durdu, tam 22ye soğudu, 21,9 olunca devreye girecek şekilde bekliyor). Bu durumun dışında 58 gösteriyorsa yerden ısıtma ayarlarına alamamış olabilirsiniz. Ancak bu şekilde 58 yazıyor ve bu da normal.
-
cube u asla sökmeyin
harika bir oda termostatı ve evi son derece sabit bir ısıda tutuyor.
Ben ayarlardan çok kısık derecede uzun süre alev sabit yanarak kullanıyorum.
eviniz yalıtımlı ise kısa sürede de sıcaklık tekrar yükseliyor
zaten cube son derece düşük 0,1 farkla çalışan bir ot
sizde bina yeni ve altı boş olduğu için ısı kaybı yüksek olacaktır.
-
Evet standbyda beklerken 58, onun dışında çalışırken 30-45 arası çalışıyor parametreleri öyle ayarlamıştım al üst sınırı. Sanırım yazılım hatası bug gibi birşey o 58, çünkü düşük sıcaklık moduna kurdum sonrasında kontrol ettim. Cube gerçekten başarılıymış, keşke kablosuz olsa birde.. Şunu farkettim ilk taktığımda bukadar isabetli tutamıyordu sıcaklığı. Auto modu zamanla ortam şartlarını öğrenip daha hassas ayarlayabiliyor. Evin soğuma hızını vs. öğreniyor galiba. Aç-kapa sıklığı çok azaldı ilk günlere göre. Ama havalar aynı gidiyor.
-
Merhaba acil bir sorum olacaktı. Alteas one net 24 kombim var 2019 da kurulum yaptım 1 seneyi geçti bakımı unuttum 3 gün önce arıza verdi 5P3 alev kopması diye aklıma geldi ve hemen alt kısımdan boşalttım bayağı dolu idi.hata kesildi fakat sıcak su çalışıp ateşlemeye geldiğinde bir süre ateşleme yapıyor fakat sonra aniden alev kopması olarak kesiyor. Servis çağırıdm bakım için bakımı yaptı ve arıza devam etti. Servisin dediği dolduğu için anakartta sorun olmuş ve değişmesi gerekiyormuş 4500tl fiyatlandırma yaptılar. Boş yere anakart değişimi yapmak istemediğimden sizlere danışmak istedim. Trabzon için çözüm önerisi olan var mıdır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı sorun bende de var..anakart tamiri yaptilar 3 ay sonra tekrar başladı. Siz ne yaptınız sorunu nasıl cozdunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben değişim yaptırdım 4500 verdim. Tamir edecek bir yer bulamadığım için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X