Şimdi Ara

Aristo deizmin babalarındandır arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.muhabbetfedaileri.com/allah-c-c/16770-teizm-deizm-teist-deist-islam-ve-müslüman-nelerdir-kimlerdir/

Aristonun deizmin kurucularindan olduğu yaziyor. zaten ben emindim fakat bu soru bile tartisilmis. bir deist olarak kendimden şüphe ettirdiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruda diyordu ki tanrinin evreni yarattigi reddedmistir tarzi bir seydi.Deizmde evreni tanri yaratmis kabul edilmiyor mu?Ben panteizm dedim cunku evren tanridir panteizme gore.

• Agnostanizm yaptim

• ama tanrının evrene müdahalesi yoktur tarzı bir cümle vardı ondan deizm yaptım

• Tanrısı evreni yaratmadi diyor. Ve sadece bu bilgilere bakarak koşulu eklemiş. Ateizm də evreni yaratan bir tanrı ve Vahi kaynaklı Semavi dinler yoktur. cevap yalnızca bu bilgilere bakarak dediği için Ateizm.

• Evreni yaratan, işleyişi için doğa kanunlarını koyan, ayrıca insanlığa ve evrene müdahalede bulunmayan; doğruları keşfetmeleri için insanlara akıl veren bir Tanrıya duyulan inanç deizmi ifade etmektedir.bu deizm evreni yaratan diyor . ayrıca soruda tanrı inancından bahsediliyo ateizm olmasın asıl mümkün olabilir
  • Abi şöyle bir şey var

Deizmde tanrı evreni yaratır bırakır
    Panteizmde ise tanrının yaratma ve müdehale etme gibi bir olayı yoktur çünkü tüm evren tanrının kendisidir.

cevap panteizm o yüzden.

ayrıca yukarıda ateizm falan demişsinizde ateizmde tanrı yoktur ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 15 Mart 2015; 15:00:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Abi şöyle bir şey var

Panteizmde ise tanrının yaratma ve müdehale etme gibi bir olayı yoktur çünkü tüm evren tanrının kendisidir.

cevap panteizm o yüzden.

Abicim bastada aristo diyo?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: about1

quote:

Abi şöyle bir şey var

cevap panteizm o yüzden.

emin değilim ama aristonun katkısı vardır diyodu sanırım soruda yani aristonun babası olduğu din şık olucak diye birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: about1

quote:

Abi şöyle bir şey var

cevap panteizm o yüzden.

parçaya göre
    parçaya göre

parçada gök kıpkırmızı denizler yeşil yapraklar siyah dese onu doğru kabul edeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronald Weasley

Soruya gore ateistti

Tanrının varlığını reddeden bir ifade yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bounisletme

Tanrısı evreni yaratmadi diyor. Ve sadece bu bilgilere bakarak koşulu eklemiş. Ateizm də evreni yaratan bir tanrı ve Vahi kaynaklı Semavi dinler yoktur. cevap yalnızca bu bilgilere bakarak dediği için Ateizm.

varligini reddeden bir ifade vardir demiyor. agnostik deizm diye bir kavram da var deizmde. mudahale yok dedigi anda cevap deizmdir. tutup deizme buyuk katkilar yapmış bir filozofun cevabi ateizm olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro

quote:

Orijinalden alıntı: Bounisletme

Tanrısı evreni yaratmadi diyor. Ve sadece bu bilgilere bakarak koşulu eklemiş. Ateizm də evreni yaratan bir tanrı ve Vahi kaynaklı Semavi dinler yoktur. cevap yalnızca bu bilgilere bakarak dediği için Ateizm.

varligini reddeden bir ifade vardir demiyor. agnostik deizm diye bir kavram da var deizmde. mudahale yok dedigi anda cevap deizmdir. tutup deizme buyuk katkilar yapmış bir filozofun cevabi ateizm olamaz.

Evreni tanrı yaratmadıda diyor ama deizmde böyle bişey varmı ben yok diye biliyorum agnostik deizmde gene bilinimezciliği içine alan deizm gibi bişey olur sanırım ve tanrıyı yaratmadı diye bişey diyemeyiz bununla ilgili

• quote:

Orijinalden alıntı: SenyorePirate

Soruda diyordu ki tanrinin evreni yarattigi reddedmistir tarzi bir seydi.Deizmde evreni tanri yaratmis kabul edilmiyor mu?Ben panteizm dedim cunku evren tanridir panteizme gore.

Aynen. Ben de bu soru için girmiştim foruma. Doğru cevap "Deizm" çıkarsa şikayet etmeliyiz. O ilk cümleden dolayı panteizm seçtim ben de.
  • deizm cevap düşünmedim bile ateist olarak aklıma ateizm gelmedi bile. deizmdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kai96

deizm cevap düşünmedim bile ateist olarak aklıma ateizm gelmedi bile. deizmdir.

Arkadaş, ben de ateistim de, "evreni tanrı yaratmamıştır" deizme girmez ki. Deizme göre evreni tanrı yaratmıştır çünkü. Doğru cevap deizm çıkarsa şikayet ederim.
  • abi bu soru müthiş bir eleme sorusu oldu ben ateizm yaptım deizm değil bana göre ama allah bilir neyse sağlık olsun
  • Aristotales'in tanrısı diye başlıyordu paragraf. Ateizm garanti olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mises

quote:

Orijinalden alıntı: SenyorePirate

Soruda diyordu ki tanrinin evreni yarattigi reddedmistir tarzi bir seydi.Deizmde evreni tanri yaratmis kabul edilmiyor mu?Ben panteizm dedim cunku evren tanridir panteizme gore.

Aynen. Ben de bu soru için girmiştim foruma. Doğru cevap "Deizm" çıkarsa şikayet etmeliyiz. O ilk cümleden dolayı panteizm seçtim ben de.

Parcaya gore panteizm cevap ama bilemedom ben de simdi cok sacma soruydu harbiden.

• herkes farklı yapmış yazık emeklere yazık böyle çelişkili nasıl hazırlanır kafayı yer insan
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.