Şimdi Ara

aRGB kontrol devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese. Yakın zamanda aRGB led'li bir fan aldım ama farkettim ki fanın led kontrolü (5v, 3 pin) ile anakartın led kontrolü (12v, 4 pin) bir birinden çok farklı.


    Ben de 3pin led kontrolcüsü almak yerine kendim yapmak istiyorum. Gücü PSU'nın molex'lerinden birinden alacağım ama aRGB için digital input'a nasıl bir sinyal gitmesi gerektiğini bilmiyorum (PWM ya da 0-5v arası bir DC).


    Nasıl bir sinyal ile beslendiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hazır bir devre şeması gösterebilirseniz de güzel olur.




  • Arduino varsa rahat şekilde yapılır. Ama iCUE gibi yazılımlar üzerinden kontrol olmaz arduino kodunda değişiklik yapman gerekir.

    Arduio varsa beni bilgilendirirsen yardımcı olurum


    Edit: Hangi fanı aldınız? 5m argb şerit led aldım bende yanına fan arıyorum ucuz yollu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Ocak 2021; 13:58:27 >
  • Edit yapamadım mesajı

    Hangi fanı aldınız? 5m argb şerit led aldım bende yanına fan arıyorum ucuz yollu

  • aklıma geldi ama kocaman arduino'yu kasaya koymak istemiyorum. o yüzden ne tip bir sinyal gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum, devreyi kendim yapacağım.


    dark tornado aldım, fiyatı uygun baya.

  • dikmenibo kullanıcısına yanıt

    Arduino nano kullanabilirsin. Parmak kadar bir şey zaten.

    Bende o fanı gözüme kestirdim de arctic f12 var kasada 53 cfm'den 31 cfm'e sırf argb için geçilir mi bilemedim. Bir yandan renk için heves ediyorum bir yandan da cfm kötü. 2 si bir arada oluncada 100-120 lira vermek gerekiyor 1 fana değmez o da.

    Arduino leonardo ile belki usb üzerinden takılan argb led gibi algılattırıp iCUE gibi yazılımlar üzerinden kontrol edilebilir. Elimde leonardo olmadığı için deneyemedim

  • Nano klonuna baktim, kendim devre yaptigima degmezmis gercekten, bu hafta siparis edecegim.


    sistemim cok isinmadigi icin hava debisine takilmiyorum, sessiz olsun yeter. Egzoz fani biraz pazarlama konusu, 50cfm de ne kadar sogutmaya yardimci oluyor tartismali.

  • dikmenibo kullanıcısına yanıt

    Şipariş ederken 470 ohm dirençte ekletin 1-2 tane. Elinizde kablo, soket vs yoksa onlarda lazım tabi. Takıldığınız yer olursa yazarsınız. 1'den fazla fan kontrol edecekseniz aşağıdakine benzer birşeyler de sipariş edin. Kablo keserekte yapabilirsiniz ama kesmemek için bunun gibi bişey lazım

    https://www.hepsiburada.com/akasa-3-x-adreslenebilir-rgb-led-coklayici-ve-uzatma-kablosu-50-cm-ak-cbld07-50bk-pm-HB00000N8MLC

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.