Şimdi Ara

Arefe günü oruç tutmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet gençler elhamdulillah müslümanım tamam ama bazı hadisi şeriflerde kafamı karıştıran bu kadar da olur mu diyeceğim şeyler var. Mesela internetten arefe gününde oruç tutmayı araştırırken şöyle şeylerle karşı karşıya geldim

"Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sûr’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının 2(iki) katı kadar sevap yazılır." [R. Nasıhin]

"Arefede tutulan oruç, iki bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve Allah yolunda cihad için verilen iki bin ata bedeldir." [T. Gafilin]

Evet işte böyle. Yani gerçekten o ihlasla oruç tutsak bunları göz önüne alırsak mesela ilk hadişi şerifte düşünün artık siz sevabı bu nasıl olabilir ki?

• Sevap pointe göre mi oruç tutuyosun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kaynakları o sonda yazanlarsa orada kitbü sitteden birini göremedim yani ne kadar güvenilir bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşvik onlar sadece
  • http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1165

arefe gününün fazileti büyük oruç tutalım değerli arkadaşlar. bilmeyenlere duyuralım vesilelerden sevap kazanırız. dünya çalışma sabretme yeri lütfen işi dalgaya almayalım yolumuz uzun.
  • (Arefe günü tutulan oruç, bin gün [nafile] oruca bedeldir.)

Güncel...

http://forum.donanimhaber.com/m_82524342/f_//tm.htm#82526014
  • güncel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

• kardeşim mantıken düşünecek olursak örneğin sen tüm hayatın boyunca tüm kötülükleri yap bir tane iyi hareketin olmasın sonra gel bi gün oruç tut hop bütün günahlar sıfırlanıp üstüne birde sevap kazan bu kadar kolaymı sence
  • Müendiz42 kullanıcısına yanıt
    O kanıya nasıl vardın ben öyleyim demedim ki normal bi insanım yani iyiliğim var kötülüğüm var ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum
  • Hadis in doğruluğuna bakmak gerek.

edit: okuyun derim

http://forum.memurlar.net/konu/1483785/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 14 Ekim 2013; 1:21:02 >
  • (Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselamdan, Sur’a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevab yazılır.) [R. Nasıhin]

(Arefe günü tutulan oruç, bin gün [nafile] oruca bedeldir.) [Taberani]

(Arefe günü tutulan oruç, iki bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve Allah yolunda cihad için verilen iki bin ata bedeldir.) [T. Gâfilin]

(Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur.) [Müslim] [Yani Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek bir senede yapılan tevbelerin kabul olmasına yarar.]

(Arefe gününden üstün bir gün yoktur. O gün Allahü teâlâ, yeryüzündekilerle iftihar ederek göktekilere, "Ey gök ehli, kullarıma bakın, rahmetime kavuşmak ve azabımdan kaçmak için uzak yerlerden geldiler..." buyurur. Arefe günü Cehennemden o kadar çok kul azat edilir ki, başka günlerde bu kadar azat olmaz.) [Gunye]

(Şeytan, Arefe gününden başka bir günde daha zelil, rezil, hakir ve kinli görülmez.) [İ. Malik]

(Allahü teâlâ, Arefe günü kullarına nazar eder. Zerre kadar imanı olanı affeder.) [Gunye]

(Arefe gecesi ibadet eden, Cehennemden azat olur.) [S. Ebediyye] (İbadet olarak ilim öğrenmek, en faziletlisidir. İlmihal okumakla en uygun ilmi öğrenmiş oluruz.)

(Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah’ın kıymet verdiği bir gündür.) [Deylemi]

(Arefe ne güzel gündür. O gün rahmet kapıları açılır.) [Deylemi]

İbadet olarak ilim öğrenmek en faziletlisidir. Bu gece ilim olarak, ehl-i sünnete uygun ilmihal okumalıdır.

3- Bugünü fırsat bilip dua etmeli! Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Duanın faziletlisi, Arefe günü yapılanıdır.) [Beyheki] 4- Arefe gününü ibadetle, Allahü teâlâyı anmakla ve tefekkürle geçirmeye, insanlara iyilik etmeye çalışmalı! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allahü teâlânın kıymet verdiği bir gündür). [Deylemi] (Hürmet etmek, günah işlememekle olur.)(Arefe günü, kulağına, gözüne ve diline sahip olan mağfiret olur.) [Taberani] Kulağına sahip olmak, gıybet, çalgı gibi haram olan şeyleri dinlememektir. Eğer biz istemeden kulağımıza gelmişse, bize günah olmaz. Gözüne sahip olmak da, haram olan şeylere bakmamak ve mubah olarak baktığı şeylerden ibret almaktır. Diline sahip olmak ise, yalan söylememek, dedikodu etmemek, laf taşımamak, kötü söz söylememek, hatta boş şey konuşmamak, kimseyi dili ile incitmemek demektir. Bunlara riayet eden Arefe gününü değerlendirmiş olur.

Arefe gecesi, Arefe günü ile Kurban bayramının birinci günü arasındaki gecedir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua reddolmaz. Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi, Berat ve Arefe gecesi.) [İsfehani]

(Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allahü teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar: Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Olympooos

O kanıya nasıl vardın ben öyleyim demedim ki normal bi insanım yani iyiliğim var kötülüğüm var ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum

yok kardeş örneğin dedim zaten genel olarak söyledim
  • Eyvallah dostlar
  • annem sordu oruç tutcan mı diye hsyır tutmucam dedim , sonra bu konuyu gördüm okudum dedim içimden tutayım ozaman bukadar sevabı var falan , ama tutmucam çünkü bunları gördükten sonra kararım değişti , ben tutucaksam Allah rızası için tutucam fikrimi değiştiren şeyler için değil.

• Banada arkadaş mesaj atmış çok büyük sevapmış diye abimle tutacağız inşallah. Az öncede gittik güzel Bi işkembe içtik sahur niyetine

• quote:

Orijinalden alıntı: Müptezel Değilim

annem sordu oruç tutcan mı diye hsyır tutmucam dedim , sonra bu konuyu gördüm okudum dedim içimden tutayım ozaman bukadar sevabı var falan , ama tutmucam çünkü bunları gördükten sonra kararım değişti , ben tutucaksam Allah rızası için tutucam fikrimi değiştiren şeyler için değil.

Kur an da böyle bir bilgi (sevap vs) geçmiyo bu arada
  • quote:

annem sordu oruç tutcan mı diye hsyır tutmucam dedim , sonra bu konuyu gördüm okudum dedim içimden tutayım ozaman bukadar sevabı var falan , ama tutmucam çünkü bunları gördükten sonra kararım değişti , ben tutucaksam Allah rızası için tutucam fikrimi değiştiren şeyler için değil.

Allah rızası için diyorsun , ibadetinden dönüyorsun hocam.
    Bu kadar büyük kapılar açan Rabbinin rızasını kazanmak için tut işte orucunu.
  • Bunda anlamayacak ne var ki islama göre bazı özel günlerde bütün rahmet kapıları açılır. Örneğin kadir gecesi. Bir nevi bonus işte
  • quote:

hocam bana şeytanın tuzağına düştün gibi geldin vesveseyi dayamış sana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.