Şimdi Ara

ARDUİNO'YU C DİLİ İLE ÇALIŞTIRABİLİR MİYİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arduino alıp ufak projeler yapmak istiyorum. Yeterli c programlama bilgim var fakat arduino üzerine c yazabilir miyim ?



  • Tabii ki yapabilirsin. Arduino'nun kendi dili de zaten C'ye oldukça benziyor hem daha pratik. Yok ben illa C istiyorum diyorsan, evet yapabilirsin.
  • Ben de raspberry alıp python çalıştırmayı düşünmüştüm bir zamanlar. Diğer bileşenleri alması, etmesi, bağlaması gözümü korkutmuştu. Sonra vazgeçtim bu sevdadan.
  • Koios kullanıcısına yanıt
    Peki bunu nasıl yapabilirim ? Evet c ye çok benziyor fakat yine de tam c kullansam çok daha iyi olur. Bana bir yol gösterebilir misiniz ?
  • Dostum bende arduino yok, dolayısıyla şunu şöyle yap bunu böyle yap diyemiyorum. Ben Raspberry Pi kullanıyorum. Raspberry Pi zaten direk Linux çalıştırdığı için hemen hemen her programlama dilini kullanabiliyorum. Arduino'da C kullanan arkadaşlarım var, ancak nasıl yapıyorlar cidden bilmiyorum. Raspberry Pi'de düşünebilirsin. Başta zaten Linux çalıştırması nedeniyle çok daha geniş bir topluluğu var. Hem de dil kısıtlaması yok C,C++,C#,Python,Ruby,Java ne istiyorsan kullanırsın.
  • Dostum ne seviyede C biliyorsun bilmiyorum ama arduino zaten C ile programlanıyor.Sadece kendi kütüphanesi var ve basitleştirilmiş bir IDE ye sahip C dilindeki tüm syntax Arduino programlamak için de geçerli.C biliyorsan yapman gereken Arduino kütüphanesindeki fonksiyonları öğrenmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lga1155 kullanıcısına yanıt
    Biraz kurcaladım da evet neredeyse C denebilir. Birkaç fonksiyon var onları da kolayca ögrenebilirim sanırım. Başka bir sorum olacak ben Arduino'nun usb girişine bir usb vantilotör takıp bunu yazacagım kodlarla istedigim gibi yönetmem mümkün müdür yada ne derece zordur ? Başlangıç olarak böyle bir proje yapmak istiyorum da...
  • Arduino modeliniz nedir bilmiyorum ama pwm ve analog çıkışları kullanarak, bir potensiyometre (ayarlı direnç) kontrollü dc motor hız kontrolü yapabilirsiniz, usb den mümkün mü bilmiyorum.Örnekte Arduino Uno kullanılmış.Diğer Arduino' larla da bu kontrol mümkündür.

    http://www.dummies.com/computers/arduino/how-to-control-the-speed-of-a-dc-motor-with-the-arduino/

    Örnek için bir url.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lga1155 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. Arduino konusunda bilgili gözüküyorsunuz size ilerleyen zamanlarda takıldıgım yerlerde soru sorsam sorun olur mu ?
  • Aslında bende yeniyim, ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
    İngilizcen ne seviyede bilmiyorum ama, google sonsuz kaynak.
    Örn: how to control dc motor with the arduino

    Denemek istediğin şey için önerim usb kabloyu kesip kabloları(genelde kırmızı+,siyah -)direk örnekteki gibi bağlaman, diğer kompomentleride 5-10 tl arası temin edebilirsin, hem daha kolay.
    Kolay gelsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c fonksiyonları ile arduinoyu yönetmek mümkünmü peki

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.