Merhaba bügün Arduino Uno R3 aldım program yükledikten sonra, usbyi takıp çıkardığımda program siliniyor bu normal mi ? Teşekkürler
Fordakin
kullanıcısına yanıt
değil. usb takılıyken pinleri kesinlikle söküp çıkartmayın, ve mümkün olduğunca usb'den besleyin. usb olmadığı zamanlarda da kesinlikle akü kullanmayın, düşük amperli olmayan bir adaptör kullanın. hala sorun olursa geri verin.
quote:
Orijinalden alıntı: kimyasalatik
değil. usb takılıyken pinleri kesinlikle söküp çıkartmayın, ve mümkün olduğunca usb'den besleyin. usb olmadığı zamanlarda da kesinlikle akü kullanmayın, düşük amperli olmayan bir adaptör kullanın. hala sorun olursa geri verin.
Adaptörden bahsetmişsiniz , ben sadece usbyi takıp cıkarmaktan bahsediyorum. Yani silinmemesi mi gerekiyor programın?
Fordakin
kullanıcısına yanıt
eğer sadece usb takılıysa, ve takıp çıkartınca siliniyorsa bir sorun vardır. silinmemesi lazım. dediğim gibi güç varken pinleri çıkartmamak lazım, bu yüzden olabilir. bu yüzden de değilse bir problem vardır kartta. orijinal arduino mu muadil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: kimyasalatik
eğer sadece usb takılıysa, ve takıp çıkartınca siliniyorsa bir sorun vardır. silinmemesi lazım. dediğim gibi güç varken pinleri çıkartmamak lazım, bu yüzden olabilir. bu yüzden de değilse bir problem vardır kartta. orijinal arduino mu muadil mi ?
sorun yokmuş kusura bakmayın seri portlarla uğraşırken ledler kafamı karıştırdı :D