Arkadaşlar yapmak istediğim devrede 3 adet led (kırmızı-mavi-beyaz ) olacak. Önce kırmızı yanacak , 1 dk yandıktan sonra sönecek. 1 saat sonra mavi yanacak 1 dk yandıktan sonra sönecek. 1 saat sonra beyaz yanacak 1 dk yandıktan sonra sönecek. Sonra gene 1 saat sonra kırmızı yanarak döngü devam edecek. Ledler yanarken buzzer de öterek ses çıkaracak. Yazılım için yardımcı olur musunuz?
Merhaba,
Eğer zamanlama çok hassas oluyacaksa millis() komutu ile yapabilirsiniz. Ardunio ya enerji verdikten sonra saymaya başlar. Eğer zamanlama önemli saat devresi kullanmanız lazım.
Zamanlamanın çok hassas olmasına gerek yok, yazılımla ilgili desteğe ihtiyacım var.
//Tanımlama Alanı int Led2 = 2; int Led3 = 3; int Led4 = 4; // // Kurulum yada ayarlama Alanı void setup() { pinMode(Led2, OUTPUT); pinMode(Led3, OUTPUT); pinMode(Led4, OUTPUT); // 3 adet led pinlere atandı } // Çalışma Alanı yada Döngü Alanı void loop() { digitalWrite(Led2, HIGH);// 2 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda digitalWrite(Led3, LOW); digitalWrite(Led4, LOW); delay (8000); digitalWrite(Led2, LOW);// 3 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda digitalWrite(Led3, HIGH); digitalWrite(Led4, LOW); delay (8000); digitalWrite(Led2, LOW);// 4 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda digitalWrite(Led3, LOW); digitalWrite(Led4, HIGH); delay (8000); }
Arkadaşlar yaptığım devrede 3 adet led (led2,led3 ve led4) 8 sn arayla sırayla yanıyor.Ben 2. ledin 2 sn yanıp sönmesini, 3.ledin 6 sn sonra 2 sn yanmasını ve sönmesini,4.ledin gene 3.ledin sönmesinden 7 sn sonra 2 sn yanmasını ve sönmesini istiyorum. Yazılımı nasıl düzenleyebilirim?
//Tanımlama Alanı int Led2 = 2; int Led3 = 3; int Led4 = 4; // // Kurulum yada ayarlama Alanı void setup() { pinMode(Led2, OUTPUT); pinMode(Led3, OUTPUT); pinMode(Led4, OUTPUT); // 3 adet led pinlere atandı } // Çalışma Alanı yada Döngü Alanı void loop() { digitalWrite(Led2, HIGH);// 2 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda delay (8000); digitalWrite(Led2, LOW); digitalWrite(Led3, LOW); digitalWrite(Led4, LOW); delay (8000); digitalWrite(Led3, HIGH); delay (8000); digitalWrite(Led2, LOW);// 3 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda digitalWrite(Led3, LOW); digitalWrite(Led4, LOW); delay (8000); digitalWrite(Led4, HIGH); delay (8000); digitalWrite(Led2, LOW);// 4 nolu "Led" yanarken diğerleri sönük durumda digitalWrite(Led3, LOW); digitalWrite(Led4, LOW); delay (8000); } Yazılımı bu şeklide düzenledim ama 4.led le 2.led aynı anda yanıyor acaba bunun sebebi nedir?
Ne oldu anlamadım ama devre normal çalışmaya başladı.Yalnız devre motor ekleyeceğim.Her led yanarken motor çalışıp titreşim verecek.Bunu nasıl yapabilirim?