Şimdi Ara

Arduino KEYPAD ile Termal Yazıcıdan Yazı Yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere yeni bir projeye başlamak istiyorum. Bu proje çalıştığım resmi bir kurumda gelen her türlü belgeye bu yöntem ile etiket basarak bilgisayar ortamına tarayıcıdan geçirmeyi hedefliyor. Neden böyle bir projeye başladığımı merak edecek olursak iş yerinde kullandığımız kuruma ait portala özel yazmış olduğum ayrıca bir yazılım yardımıyla etikette bulunan sayıları ve alfanumerik değerleri alarak ayrıştırıp (Örn. "202112345AABBCCDD" etiketinde AA evrak tipi, BB evrak türü ve CC evrakın açıklaması ve DD ise evraka ait not olarak ayrıştırılıyor ve 2021/12345 sayılı dosyasının içine otomatik olarak robot yazılım aracılığı ile atılıyor.) evrakı ilgili dosyasına kaydediyor. Bu konuda ARDUİNO kısmında projeyi de burada birlikte yapabiliriz diye düşündüm. Bu konuda takıldığım yerlerde bana yardımcı olmanızı istiyorum.


    Arduino KEYPAD ile girdiğim veriyi termal yazıcıdan çıktı almak istiyorum.


    Elimde hali hazırda bulunan donanımlar.

    ✓ Arduino (UNO AtMEGA)

    ✓ Keypad

    ✓ SAM4S Ellix 30 D Termal Yazıcı


    Bu konuda ilk adımı Arduino ile KEYPAD üzerinden girdiğim sayıları (Örn: "202112345AABBCCDD") Serial Port üzerinde görünmesini sağlayarak başlayacağım. Burada ilerlemeyi gösteren bilgileri paylaşacağım belki başka birinin de işine yarar.


    Proje hızlı ilerlemeyecek hafta içi akşamları vakit buldukça ilgileneceğim. Takıldığım yerde destek verecek arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim.


    Sürekli olarak düzenleyerek güncelleyeceğim bu sayfadan merak edenler takip edebilirler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.