|
Merhaba. Ben Arduino ile ek bir modül, SD kart falan kullanmadan ses çalmak istiyorum ama internette hep SD kart kullanarak ses çalmak üzerine yazılar ve videolar buldum. Ben ses verilerinin Arduino'nun program hafızasında durmasını istiyorum. Arduino'nun program hafızasının sıkıştırmasız veya uzun sesler için çok küçük olduğunu biliyorum, zaten düşük kaliteli ve kısa ses dosyaları hedefliyorum. Hesaplamalarım sonucunda sıkıştırma yapmadan koyulabilecek dosyanın ya anlaşılmayacak kadar kalitesiz ya da çoğunlukla işe yaramayacak kadar kısa olacağını bildiğimden sıkıştırmalı veriler koymayı, format olarak ise özellikle MP3, Vorbis, ADPCM ve Asao'yu hedefliyorum. Çıkışı özel bir PWM olarak almak istiyorum (yerleşik PWM özellikleri çok düşük frekanslı) ve çıkışı düzeltmek için bobin kullanmamın iyi olacağını biliyorum, ve ses çıkışında dalga yumuşatma istemiyorum (çıkış kare dalga formunda olmalı, bu kısım PWM ile karıştırılmamalıdır). Bununla birlikte bobinle PWM düzeltme esnasında 18-20KHz civarından daha aşağısını kesmek istemiyorum ve PWM frekansının da buna göre olması gerekiyor. Ayrıca sanırım ses çalarken aynı anda başka işlemleri yapmak için de bir yönteme ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rikkoooooo -- 11 Haziran 2023; 23:31:34 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı