Merhaba Arkadaşlar , Bir zamanlardan kalma Arduino Uno var. Kendime otomatik bir kapı kilidi yapmak istiyorum. Sanayiden alabileceğim basit mekanik parçalarla ve ufak pahalı olmayan motorlarla yapmak istediğim minik bir kilit var. Örnek projeler vs. biraz akıla ve proje görsellerine ihtiyacım var.
arkadaşım motordan mekanikten anlıyorsan artık hayal gücüne kalmış arduinoda yapman gereken tek şey ise sadece buna akım verip tetiklemek eğer wifi rf gibi uzaktan açma kapama istemiyorsan arduino olmadan rf uzaktan kumanda kullanabilirsin ben çinden şunu sipariş vermiştim 12v çalışıyor. 10 dolara almıştım senin bahsettigin mekanik parçalarla motor aklıma gelmişti ama çok çirkin dururdu
elimde şuda var
rf uzaktan kontrolde var arduinoda istedigim kumanda ilede açıp kapatabilirim yada wireles ile yada RFID kart okuyucu ile bluetooth ile aklına ne gelirse sana kalmış bişey ve yapacagın mekanik parçaya göre degişir. açma kapama için basit bir relay kontrol kodu yeterli
kilidi kullanma amacım annem yaşlı kapımızda çok çalar ve genelde akraba çoluk cocuk evde olmadıgımızda ikide bir kalkıp açması zor oluyor. kapı ustune bi analog kamera attım goruntu kablosuz yaptım 3.5 inc bi lcd de kablosuz alıcıyı ekledim lityum pille şarj oluyor yani mobil bişey. kapıyı açmak için yine lcd yanına kücük uzaktan kumandasını ekledim biri kapıyı çaldıgında lcd den bakıp dugmeye basıyor.
NOT: kamera, lcd, pil, uzaktan kumanda bunlar zaten elimde olan şeylerdi aklıma geldi ve yaptım yani çok daha işlevselde yapabilirsiniz